"It fucked the investors who bought their horseshit CDOs by betting against its own crappy product, then it turned around and fucked the taxpayer by making him pay off those same bets".
Gratuluję.Vindykator pisze:Ja nie mam problemu ze strategią Mighty Baza.Mighty Baz pisze:A propos, dostałem rozpaczliwe maile i zauwazylem ze pare osob ma problem z wejsciami na rynek. Widza setup, dobrze identyfikują ruch ceny, ale czekaja...a pozniej wchodza za pozno i daja za waski SL. I tak po kilka razy, na koniec tracąc cierpliwość probuja sie odegrac i wchodza ponownie, ale juz na pałę.
Nie wiem, co wam doradzic...cierpliwosc jest kluczowa na fx. Widzisz syg h1/m30 to natychmiast szukasz we na malych tf i wchodz.
W ciągu 24 godzin osiągnąłem następujące wyniki:
...
SUMA: 117 pips
PS: i nie piszę tego dlatego że chcę się pochwalić, tylko aby pokazać że da się.
hm, tym nygusom z dealing roomu?Ral1n pisze: Wczoraj z rańca z godziny 10.00 podesłałem coś takiego dla doradców (materiał do użytku wewnętrznego).
.
Neeee - dla private bankerów ekhmmm....Mighty Baz pisze:hm, tym nygusom z dealing roomu?Ral1n pisze: Wczoraj z rańca z godziny 10.00 podesłałem coś takiego dla doradców (materiał do użytku wewnętrznego).
.
Kumpluje sie z kilkoma maklerami, czasem idziemy na browarka, ale ciągle sa nakręceni jak po red bullach, hehehe
znowu zrobiliśmy contest na wybicie, po 1k na subkontach. To z nudów.
Spore może i tak, ale "trochę" jest jak najbardziej na miejscu.Esco pisze:Trochę spore zmiany wprowadzili
DOW JONES NEWSWIRES
Prime Minister Yoshihiko Noda said on Friday Japan is negotiating a waiver from U.S. penalties on companies doing business with Iran, The Associated Press reported, as Tokyo tries to find other suppliers to offset a cut in Iranian oil imports.
About 9% of Japan's oil comes from Iran. The premier said Japan is seeking a waiver for its financial institutions that do business with the Iranian central bank as the U.S. imposes penalties to pressure Iran over its suspected nuclear weapons program. Noda said he shares concerns about Iran's nuclear program but backs a diplomatic solution.
Full story at http://hosted.ap.org/dynamic/fronts/RAW ... CTION=HOME
Pewnie, że byli, Ale że nie byli z Goldmannów więc się nie załapaliMighty Baz pisze: nie byłoby chętnych?