u Mighty BAZ'a - bistro caffe - nie tylko o dobrej kawie
- Mighty Baz
- Pasjonat
- Mighty Baz
- Pasjonat
A propos, dostałem rozpaczliwe maile i zauwazylem ze pare osob ma problem z wejsciami na rynek. Widza setup, dobrze identyfikują ruch ceny, ale czekaja...a pozniej wchodza za pozno i daja za waski SL. I tak po kilka razy, na koniec tracąc cierpliwość probuja sie odegrac i wchodza ponownie, ale juz na pałę.
Nie wiem, co wam doradzic...cierpliwosc jest kluczowa na fx. Widzisz syg h1/m30 to natychmiast szukasz we na malych tf i wchodz.
Nie wiem, co wam doradzic...cierpliwosc jest kluczowa na fx. Widzisz syg h1/m30 to natychmiast szukasz we na malych tf i wchodz.
DAYTRADER
powodzenia, kilometrow pips wam zycze
powodzenia, kilometrow pips wam zycze
- Mighty Baz
- Pasjonat
Ja nie mam problemu ze strategią Mighty Baza.Mighty Baz pisze:A propos, dostałem rozpaczliwe maile i zauwazylem ze pare osob ma problem z wejsciami na rynek. Widza setup, dobrze identyfikują ruch ceny, ale czekaja...a pozniej wchodza za pozno i daja za waski SL. I tak po kilka razy, na koniec tracąc cierpliwość probuja sie odegrac i wchodza ponownie, ale juz na pałę.
W ciągu 24 godzin osiągnąłem następujące wyniki:
usd / chf +46 pip
gbp / aud +14pip, mogłoby być 32.(tylko po pijaku do domu wróciłem w nocy i SL przestawiłem w idiotyczne miejsce, nie wiem dlaczego to zrobiłem, efket taki że wycieli mi SL i poszli na tp.
gbp / nzd + 36 pip (było by 60 ale wszedłem lekko spóźniony)
gbp / usd +21 pip
SUMA: 117 pips
PS: i nie piszę tego dlatego że chcę się pochwalić, tylko aby pokazać że da się.
Ostatnio zmieniony 10 lut 2012, 15:50 przez Vindykator, łącznie zmieniany 1 raz.
- Mighty Baz
- Pasjonat
DJ Goldman Raises 3-Mo AUD Forecasts To $1.08 From 0.97
10-lut-2012
(MORE TO FOLLOW) Dow Jones Newswires
February 10, 2012 08:18 ET (13:18 GMT)
* DJ Goldman Lowers CAD Forecast To 0.99 From $1.03
February 10, 2012 08:19 ET (13:19 GMT)
* DJ Goldman Raises 3-Mo NZD Forecast To 0.83 From 0.77
* DJ CORRECT: Goldman Lowers 3-Mo USD/CAD Forecast To C$0.99 From C$1.03
February 10, 2012 08:31 ET (13:31 GMT)
* DJ Goldman Lowers 3-Mo USD/CAD Forecast To C$0.99 From C$1.03
Corrected February 10, 2012 8:31 ET (13:31 GMT)
DJ Goldman Sachs Revises Forecasts, Sees AUD About $1.08 This Year
NEW YORK (Dow Jones)--Goldman Sachs (GS) revised several of its forecasts, largely factoring in a weaker dollar against key currencies but cautioning that the recent rally in Australia's currency could soon falter.
On a conference call Friday, Goldman analyst Thomas Stolper expounded further on research the bank released Thursday and called for the dollar to fall to new lows this year on a trade-weighted basis.
He added the Aussie dollar "is a tricky one because we see clear signs of weakness in the domestic economy," Stolper said. "There's a two-speed economy" that should make trading in the currency very choppy despite a more hawkish central bank, Stolper said.
The surge in the Australian dollar has confounded many analysts this year, as Australia's domestic economy shows signs of wear. But in a surprising decision this week, the Reserve Bank of Australia held interest rates steady when many market participants had forecast a cut, an apparent nod to the central bank's concerns about inflation risks.
Goldman said it expects the Australian dollar to fetch $1.08 this year. Previously, the bank had forecast a three-month exchange rate of $0.97, with a 12-month rate of $1.03.