u Mighty BAZ'a - bistro caffe - nie tylko o dobrej kawie

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
259
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: 259 »

No to teraz ja się pochwalę - rano napisałem:

"Górną granicą konsoli jest opcją 1.33.
Jak znów się odbije od wracamy do pivota 1.32 - wypłucz i powtórz.
Jak się przebije to strach pomyśleć - może być "nawet" 1.3350 albo i 1.4 :-)"

Przy czym wierzcie mi lub nie, chodziło mi o 1.34, nie 1.4.
Tak czy inaczej - TP1 trafiony :lol:

Może ktoś zna jakąś ciepłą posadkę w sam raz dla mnie? Znacznie łatwiej jest zbijać kasę na pisaniu linijek niż samodzielne zmaganie się z rynkiem ;-)
Warunek: nie daje żadnej gwarancji na margines błędu :mrgreen:

PS: jak tak teraz patrzę na historię to był taki sygnał z Fibo - na H4 przez negację (ja użyłem akurat innej metodologii, takiej bardziej bazarowej ;-) ) . Na H4 "wisiało" od kilku dni Fibo sugerujące możliwy spadek. W którym to Fibo rozgrywała się cała konsola. Ale nie udało się pokonać pivota, rynek odbił się od niego kilka razy i przebił górną granicę konsoli negując ten sygnał. I dotarł gdzie? Do TP1 z tego samego Fibo ale po drugiej stronie :-)
Ja stawiałem 1.335, Fibo 1.336 - co to jest 10 pip… Poland, Holland - who cares?
A jak przyjrzeć się TP2 to wychodzi 1.3404...
Jakże często ludzie mają już gotową opinię zanim zdążą pojąć istotę rzeczy.
A gdy już ta istota w pełni do nich dotrze, jakże często muszą zmagać się z konsekwencjami swojej opinii ;-)

juri_st
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: juri_st »

zauważyłem ze parę osób wlazło pod prąd na różnych parach totalnie olewając negowania.
Znam to, już kilka razy pod prąd wchodziłem.
Dzisiaj przed 9 pisałem o dziwnych ruchach przy 1.3270 i bardzo chciało iść do góry. Już wcześniej widziałem takie ruchy i oczywiście nie wchodziłem bo się bałem i teraz też nie wszedłem. Dlaczego ? Strach ? (Chciałem złożyć L na 1 lota) (Na rys. jako 1)

Kurs idzie do góry, przy 1.3295 znowu się zatrzymuje, i też myślałem o wejście w L ale zaraz pojawiała się myśl - a jak spadnie ? Po czekaniu, dywagacjach czy spadnie czy nie poleciało do gróy odbiło o i zaczęło lecieć w dół.

Kolejny świetny poziom to znowu okolice 1.3270/80 czyli ładnie odbił się od wsparcia MB też pisał o tych poziomach i też nie wchodziłem (na rys. punkt 2).

Przy punkcie 3 wchodze w S (0.5 lota) z TP na 1.3290 czyli granie pod prąd. Początkowo kilka pispów było na + ale rozsądek podpowiada sprzedaj bo bronią i nie długo pójdzie do góry a ja znowu czekam na TP i się nie doczekałem. I oczywiście punkt 4 czyli końcówka sesji w USA podchodzi do wierzchołka z sesji europejskiej i coś kombinują. (Na XTB i tutaj było mówione o wykupieniu rynku). Chciałem wejść ale było chyba już za wysoko, dla mnie, nie dla reszty. I tym sposobem znowu jestem stratny (moja psycha lekko ucierpiała) bo zlecenia nie mam zamkniętego ale nie mam otwartego przeciwstawnego bo znając życie jutro realizacja zysków, albo jak otworze przeciwstawne to poleci w dół.

No właśnie co jutro czy rzeczywiście realizacja zysków ? Czy może podejdzie pod 1.35 albo wyżej.
256 pisałeś o bujaniu się w przedziale 1.31 1.34 tylko na jakiej podstawie.

Mam jeszcze kilka innych zleceń otwartych ale może nie będe się pogrążał już na dzisiaj.

Pozdrawiam "niezdecydowanych"
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

259
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: 259 »

juri_st pisze: 256 pisałeś o bujaniu się w przedziale 1.31 1.34 tylko na jakiej podstawie.
Po prostu zabrakło wyraźnych bodźców aby iść w dół podczas gdy nie ma też takich aby iść zdecydowanie w górę. Jesteśmy w fundamentalnym punkcie równowagi - w zasadzie najbardziej naturalny stan na rynku wymiany walut :-)
Tak więc teraz mniej znaczące rzeczy będą rozgrywać tę parę.
A skoro fundamentalne powody są nijakie, technika nabiera znacznie większego znaczenia.
O ile nie wydarzy się coś co wykopie rynek nieco bardziej - w sumie mamy jeszcze parę petard w zanadrzu, może ktoś weźmie którąś za granat? :-)
Jakże często ludzie mają już gotową opinię zanim zdążą pojąć istotę rzeczy.
A gdy już ta istota w pełni do nich dotrze, jakże często muszą zmagać się z konsekwencjami swojej opinii ;-)

Awatar użytkownika
Esco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Esco »

259 pisze: Po prostu zabrakło wyraźnych bodźców aby iść w dół podczas gdy nie ma też takich aby iść zdecydowanie w górę. Jesteśmy w fundamentalnym punkcie równowagi - w zasadzie najbardziej naturalny stan na rynku wymiany walut :-)
Informacji z różnych źródeł głoszą ze Azjatyckie banki starają się stabilizować kurs w konsoli poprzez rożne rodzaje opcji barierowych.

Do tego jeszcze dochodzi sytuacja z eurchf.

Ulubiony zakres ceny z ostatnich 12 lat.

Awatar użytkownika
pawel2907
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: pawel2907 »

anea pisze:pawel2907 dlaczego m15 nie wyzaczyles od dolka do szczytu?

PIVOT masz na poziomie 0,50?
ehhh

bo w tym miejscu wskaznik nakazal zmierzenie tego poziomu

pozniej zostalo to zanegowane ale w pore mozna bylo z tamtad uciec z niemalym zyskiem
Miej nadzieję na najlepsze, ale zawsze bądź gotów na najgorsze.

Awatar użytkownika
pawel2907
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: pawel2907 »

Mighty Baz pisze:w takich niepewnych czasach najlepsza jest inwestycja w nieruchomość. Niekoniecznie w mieszkanie ww bloku, tylko działkę, najlepiej uzbrojoną bez domu.

hmmm

wielu amerykanow na tym poplynelo myslac ze nieruchmosc zawsze sie zwroci z zyskiem

http://www.youtube.com/watch?v=uy3RB6B6u7o ciekawie gosciu tlumaczy dlaczego gdy interweniuje rząd w gosodarke nawet tak zdrowe mechanizmy zostają wypaczone
Miej nadzieję na najlepsze, ale zawsze bądź gotów na najgorsze.

Awatar użytkownika
Mighty Baz
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Mighty Baz »

ale filozofujecie :roll:

edzio na dzisiaj moze nam zrobic wolte, czyli mala korekta i kontynuacja up do 1.342+ a potem zjazd, 1.3164. Aktualnie mamy tylko maly spadek m15.

kluczowe poziomy:
up 1.3368 ( ewentualnie pozniej 1.3425)
down 1.3348

Nie ma co gdybac, poczekamy na wejscie Londonu, jak beda korekcic w dol, to raczej bedzie pejsaty up i odwrotnie. Ostatni Piatek Lutego, nalezy spodziewać sie kanonicznego odkurzania SL.

edit: literowka na cenie , sorki

edit2: kilka waznych info dzisiaj
edit 3 ciekawe jak postawili opcje?
edit 4
Esco pisze: Informacji z różnych źródeł głoszą ze Azjatyckie banki starają się stabilizować kurs w konsoli poprzez rożne rodzaje opcji barierowych..[/b]
na razie to te opcje popychaja edzia w gore, :?
DAYTRADER
powodzenia, kilometrow pips wam zycze

Awatar użytkownika
Mighty Baz
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Mighty Baz »

jeszcze analiza zew tych ktorym mało płacą:
cytat pisze:
EUR/USD intraday: the bias remains bullish.
Pivot: 1.3320.
Our Preference: LONG positions above 1.332 with 1.3425 & 1.345 as next targets.
Alternative scenario: The downside penetration of 1.332 will call for a slide towards 1.328 & 1.3245.
Comment: the RSI is above its neutrality area at 50%.

USD/CAD intraday: the bias remains bullish.
Pivot: 0.995
Our preference: Long positions above 0.995 with targets @ 1.001 & 1.0025 in extension.
Alternative scenario: Below 0.995 look for further downside with 0.9925 & 0.9905 as targets.
Comment: the RSI calls for a rebound.

USD/JPY intraday: continuation of the rebound.
Pivot: 80.00.
Our Preference: LONG positions above 80 with targets @ 80.55 & 81.
Alternative scenario: The downside penetration of 80 will call for 79.85 & 79.55.
Comment: the pair has just validated an intraday bullish continuation pattern, and should post further advance.

AUD/USD intraday: bullish bias above 1.068.
Pivot: 1.068
Our preference: Long positions above 1.068 with targets @ 1.076 & 1.079 in extension.
Alternative scenario: Below 1.068 look for further downside with 1.065 & 1.06 as targets.
Comment: the RSI is mixed.

GBP/USD intraday: rebound expected.
Pivot: 1.5680.
Our Preference: LONG positions above 1.568 with 1.5765 & 1.581 in sight.
Alternative scenario: The downside breakout of 1.568 will open the way to 1.5645 & 1.5625.
Comment: the RSI is mixed with a bullish bias.

EUR/JPY intraday: further upside.
Pivot: 106.8
Our preference: Long positions above 106.8 with targets @ 107.65 & 108 in extension.
Alternative scenario: Below 106.8 look for further downside with 106.45 & 106 as targets.
Comment: the RSI is mixed to bullish.

:lol:
DAYTRADER
powodzenia, kilometrow pips wam zycze

Awatar użytkownika
Esco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Esco »

FX: Option expiries for today's 1500GMT cut,
* Euro-dollar; $1.3300, $1.3325, $1.3400
* Dollar-yen; Y80.00, Y80.60
* Cable; $1.5700, $1.5670
* Aussie; $1.0725, $1.0650

Ral1n
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Ral1n »

Ciekawie technicznie.

EDIT: Obstawiałbym zasięg 161% 3411

EDIT2: 3398 pierwszy ważny opór.

Zablokowany