Trolololowanie rynku.

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
ODPOWIEDZ

Jaką masz minę przyjmując porażkę na klatę?

Dobrą
11
8%
Złą
12
9%
Kwaśną
30
22%
Pokerface
36
26%
Nie mam lustra
12
9%
Nie mam twarzy
35
26%

Liczba głosów: 136

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post autor: Stforex »

Przemyślałem sprawę. Nawaliłem poziomów, nasrałem (za przeproszeniem) kresek i różnych TFów, fibonów, etc. Muszę to wszystko poukładać na nowo, bo przedobrzyłem :).

Awatar użytkownika
brother
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: brother »

Stforex pisze:Mój odwieczny dylemat - co zrobić, kiedy mam sygnał UP, a jestem pod silnym poziomem (nagromadzeniem poziomów)? Ręka mi drży, kiedy muszę zająć pozycję. Ciągle myślę "przecież w każdej chwili może odbić".
Zrób test na historii i zobacz ile razy sygnał UP po dojściu do oporu dałby zysk inaczej chyba się nie da. Skoro sam budujesz system to sam musisz wszystko sprawdzić.
Certyfikaty i Zaświadczenia Potwierdzam rzetelność szkolenia każdy poziom. Dołącz do nas zostań autoryzowanym szkoleniowcem na terenie EU szczegóły na stronie http://piv.pivpiv.dk/

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Post autor: klonmarcin »

Stforex pisze:Błąd jaki wczoraj popełniłem - wiem, że dane, że wystrzał, itp. - to była chciwość i niedopatrzenie.
Zobacz lepiej na mój wczorajszy dzień - nie tylko Ty wtopiłeś :wink:
Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?

https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs

Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Widziałem, ale się nie odzywałem, bom pokorny ;)

Dzisiaj też nie najlepiej gram. Coś tam przeczuwam, ale nie potrafię doprecyzować. Rano sprzedawałem, bo wiedziałem, że będą odbijać. Ale wtedy szło do góry, więc mnie wycięło. Teraz idzie w dół, a ja kupiłem (oczekująca zaskoczyła) i w sumie czekam na wyrok SL, ale przynajmniej jest zgodnie z systemem.

Za bardzo zacząłem kombinować, myślę. Staram się teraz uprościć wszystko maksymalnie.
Ostatnio zmieniony 25 kwie 2012, 14:04 przez Stforex, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Stforex pisze:Przemyślałem sprawę. Nawaliłem poziomów, nasrałem (za przeproszeniem) kresek i różnych TFów, fibonów, etc. Muszę to wszystko poukładać na nowo, bo przedobrzyłem
I wywal patrzenie na niższe TF niż h1 - ja już praktycznie nie zaglądam na niżej niż h1 - a kiedyś tylko m15 - i to mi pomogło - bardzo pomogło.

:wink:
No pain - No gain

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

No właśnie.

Póki co zrobiłem tak, że wyznaczam po jednym poziomie ZL D1 (nad i pod ceną), ZL H4 (nad i pod ceną) oraz High i Low wczorajszy. Naniosłem to na wykres M5, do tego bandy i tyle. Poziomy po to, żebym wiedział gdzie się czego spodziewać. Dzienne ekstrema działają. Np. dzisiaj było FBO dziennego ekstremum. I coś czuję, że cena tam zawróci. Ale jak te moje przeczucia wykorzystać, to nie mam pojęcia :(

Awatar użytkownika
mryko
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: mryko »

klonmarcin pisze:I wywal patrzenie na niższe TF niż h1 - ja już praktycznie nie zaglądam na niżej niż h1 - a kiedyś tylko m15 - i to mi pomogło - bardzo pomogło.
Mam podobnie, i teraz czytam wykresy od M30, ewentualne wejścia z niższych TF.
Sky is the limit

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Jednak przyjrzałem się wykresowi i bandy są dużo czytelniejsze na M15 (na M5 jest falowanie, na M15 jednak trzymają jeden kierunek).

L zamknięta na +6. Będę szukał kolejnej L w okolicach 190.

Brother nie wymyślam nowego systemu. Gram ZL nieco po swojemu ;)

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Stforex pisze:Jednak przyjrzałem się wykresowi i bandy są dużo czytelniejsze na M15 (na M5 jest falowanie, na M15 jednak trzymają jeden kierunek).
Wiesz - kto co lubi - każdy musi dojść do tego co mu odpowiada - ważne aby dawało profit.
No pain - No gain

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Tak, zgadzam się z Tobą. Próbowałem już różnych systemów, wskaźników, itp. których ludzie używali biegle, a jednak ja nie umiałem się nauczyć. Dlatego teraz staram się podpatrzyć u Ciebie używanie ZL, ale jednak nieco zmodyfikować. Po prostu każdy ma inny mózg ;). Mnie np. bandy pomagają ogarnąć nieco temperament, bo inaczej kupowałbym chyba na szczycie nie chcąc przegapić żadnego pipsa ;)

ODPOWIEDZ