Trolololowanie rynku.

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.

Jaką masz minę przyjmując porażkę na klatę?

Dobrą
11
8%
Złą
12
9%
Kwaśną
30
22%
Pokerface
36
26%
Nie mam lustra
12
9%
Nie mam twarzy
35
26%

Liczba głosów: 136

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

EUROPE: (2) At 0915GMT, ECB Vice President Vitor Constancio is due to present the ECB's Annual Report 2011 to the European Parliament's Committee of Economic and Monetary Affairs, in Brussels. The report is officially published at 0930GMT. At 1630GMT, ECB Governing Council member Jens Weidmann is due to host a dinner at the Bundesbank.
FX: Option expiries for today's 1400GMT cut, * Euro-dollar; $1.3000, $1.3050, $1.3090, $1.3100, $1.3200, $1.3250
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Jeszcze rzut oka na weekly :). Ktoś pisał, żeby nie ustalać trendu M15 na weekly :). A dzienny trend można czy nie? Bo jak ktoś ustala trend M15 na podstawie dziennego, to co wtedy? ;)

EDIT: Kiedyś widziałem fajny sposób liczenia obić od LT. Każdej przypisywano 3 odbicia. Na podstawie tego bawiłem się w wojny LT :twisted:

No więc która LT na indeksie dolara wygra? ;)

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

No i jeszcze jedna zabawa w rysowanie dzisiaj...

Jak to rozstrzygnąć? Czas start, do 9:00 zostało 5 minut! :wink:

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Rozwiązanie zagadki z poprzedniej strony ;)

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Zignorowałem następny sygnał UP i zagrałem na przekór w dół. Wprawdzie 5 pipsów za nisko, ale cóż, więcej cierpliwości.

Rozgrywam dzienny ZL, poziom FE z wczoraj i wczorajszy high. Do tego doszły złe dane dla funta, ale popyt na ED wciąż się utrzymuje... Tak jakby ktoś skupował euro na złych danych.

Zatem pytanie - jaka gruba ryba kupuje pod poziomem 1.3280??? Czyżby taka, która uważa, że ten poziom zostanie przebity???

Awatar użytkownika
rabit
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: rabit »

Moim zdaniem skupuja euro funta i dlatego edek prze powoli do gory .
Ze mnie dupa nie trejder!!! :D

Awatar użytkownika
mryko
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: mryko »

Stforex pisze:Zatem pytanie - jaka gruba ryba kupuje pod poziomem 1.3280??? Czyżby taka, która uważa, że ten poziom zostanie przebity???
Chyba że to ubieranie w longi przed mocnym zejściem. Jak już naprawdę wielu uwierzy z długie na euro może się sypnąć i to gwałtownie.
Sky is the limit

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Ach, koniec miesiąca!!!

UK wymienia kasę na haracz dla UE.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tak się EUR USD wspina po drabince ;)

Ale każdy kolejny szczebelek jakby wybijał niżej..
Madins pisze:Zanim przystąpisz do tradowania narysuj sobie dwie linie (ZL S/R czy co tam jeszcze sobie zażyczysz) jedną pod aktualną ceną a drugą nad ceną. Rozsiądź się wygodnie i patrz co robi cena.... W którą stronę ją pchają..... siedź i obserwuj która granica zostanie zanegowana. Po jakimś czasie jedna z Twoich kresek ulegnie, załóżmy że cena złamała górną linię. Teraz pytanie do Ciebie... co robisz? Który guzik naciśniesz? O którym najpierw pomyślałeś? I jeszcze jedno, po co pomyślałeś? Masz patrzeć, masz czytać! Kiedy czytasz książkę też zastanawiasz się dlaczego czcionka jest czarna a nie np. zółta?…........................................................... Hmm, proste prawda? A teraz powiedz, ile razy sprzedawałeś licząc, że odbije? Przecież musi odbić, bo przecież mamy tu opór H1 H4 i jeszcze weekly open połączony z jakimś poziomem fibo.... sęk w tym, że te wszystkie opory, kreski, linie trendu są u ciebie na monitorze, u innych wcale nie muszą być. To są tylko kreski! Nic więcej!
Linie, o których wcześniej pisałem mają za zadanie nauczyć Cię patrzeć.... nauczyć czytać. Cena złamała Twoją górną granice..... chcesz sprzedawać? Jeśli tak, to idź włóż głowę pod zimną wodę. Jak wrócisz to narysuj kolejną linie nad ceną. Czekaj i patrz..... cena złamała kolejną górną linie, myślisz sobie... kurde, ale mocno poszli w górę...... sprzedam sobie cosik..... bo przecież jak to wszyscy mówią „kupuj tanio, drogo sprzedaj” jeśli ciągle chcesz nacisnąć czerwony guzik, to lepiej zrób 100 pompek.... wróć to platformy i rysuj następną linie. Cena złamała kolejną górną granice..... teraz to już na pewno spadnie jak kamień, SPRZEDAJE! Czekasz rysujesz kolejną linie i kolejną, cena ciągle idzie w górę a Ty tracisz wiarę w siebie i pieniądze z konta. Pamiętaj, że ciągle muszą być minimum dwie linie. Kończysz dzień ze zniszczonym kontem i załamany kładziesz się spać. Kiedy następnego dnia odpalasz MT4, patrzysz i oczom nie wierzysz..... żeby konkretnie zarobić wystarczyło tylko kupić z rana i czekać..... tyle.

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

mryko pisze:
Stforex pisze:Zatem pytanie - jaka gruba ryba kupuje pod poziomem 1.3280??? Czyżby taka, która uważa, że ten poziom zostanie przebity???
Chyba że to ubieranie w longi przed mocnym zejściem. Jak już naprawdę wielu uwierzy z długie na euro może się sypnąć i to gwałtownie.
Jestem przekonany, że gdzieś między obecną ceną, a poziomem 3305 zacznie się zwała na kilkaset pipsów. Tylko nie mam pojęcia gdzie.

1.3237? Dobre miejsce do obrony opcji na 250
1.3250? opcja
1.3280? Technicznie idealne miejsce na wejście w krótką i kontynuację spadków z wyższych TF

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Co dalej? Wszelkie pomysły mile widziane...

Mój odwieczny dylemat - co zrobić, kiedy mam sygnał UP, a jestem pod silnym poziomem (nagromadzeniem poziomów)? Ręka mi drży, kiedy muszę zająć pozycję. Ciągle myślę "przecież w każdej chwili może odbić".

Bo to jest tak:
1. Jeśli zagrasz źle - niezgodnie z planem i doktryną, to rynek pójdzie dokładnie tak, jak Twój plan zakładał.
2. Jeśli zagrasz dokładnie zgodnie z planem, to wydarzy się coś, co sprawi, że rynek zrobi zupełnie na przekór.

Ergo tak czy inaczej będziesz w dupie ;).

Idę się przejść. Szlag, nic nie widzę, zamotałem się ostro!

ODPOWIEDZ