Trend Line

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.

Czy używasz Linii Trendu ?

Tak
46
79%
Nie
12
21%

Liczba głosów: 58

ygrek1975
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: ygrek1975 »

ja czytałem gdzies na forum ze można tyle razy ile sie odbija niewim ile w tym prawdy ale mówią ze można i jak kolega Cadermo potwierdził ze za 6 razem sie dało :)

Cadermo

Nieprzeczytany post autor: Cadermo »

Good Will Hunting pisze:Cadermo, ja to rozumiem. Wskazałem tylko niekonsekwencje autora posta, który najpierw mówi o kasowaniu LT, a później gra pod przebicie LT której - gdyby trzymał się tego co mówi - nie byłoby już dawno na wykresie.
Nie mogę odpowiadać za każdego ,czy gra ok ,czy nie. Świat LT jest tak rozległy jak świat roztoczy. Ważne ,by wprowadzić dobre filtry i można z tym żyć 8) Nie obrażę się jeśli ktoś zmodyfikuje moje zasady co do gry na LT :roll: Nawet dobrze ,bo przynajmniej wniesie coś nowego. Ten dziennik ma uczyć :wink:
ygrek1975 pisze:ja czytałem gdzies na forum ze można tyle razy ile sie odbija niewim ile w tym prawdy ale mówią ze można i jak kolega Cadermo potwierdził ze za 6 razem sie dało Smile
Często też zdarza się ,że przebija za 4 razem. Dosyć często
:wink:

ygrek1975
Stały bywalec
Stały bywalec

"Gram na SR i próbuję na LT. na real jestem króciutko, moje prawdziwe doświadczenie jest znikome dlatego staram się wrzucać skreeny i wysłuchać krytyki czy spostrzeżeń fachowców ."
Pozytyw ja tez jestem początkujący ale jak się bedziesz słuchał kolegi Cadermo to napewno się nauczysz niemówię ze już wszystko umiem, daleko mi do tego
ale kolega mnie sporo nauczył i pokazał oczywiście z zakresu forexa :)

Awatar użytkownika
Good Will Hunting
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Good Will Hunting »

Cadermo pisze:
Good Will Hunting pisze:Cadermo, ja to rozumiem. Wskazałem tylko niekonsekwencje autora posta, który najpierw mówi o kasowaniu LT, a później gra pod przebicie LT której - gdyby trzymał się tego co mówi - nie byłoby już dawno na wykresie.
Nie mogę odpowiadać za każdego ,czy gra ok ,czy nie. Świat LT jest tak rozległy jak świat roztoczy. Ważne ,by wprowadzić dobre filtry i można z tym żyć 8) Nie obrażę się jeśli ktoś zmodyfikuje moje zasady co do gry na LT :roll: Nawet dobrze ,bo przynajmniej wniesie coś nowego. Ten dziennik ma uczyć :wink:
:lol: , nie każe Ci odpowiadać czy coś takiego, broń Boże. Nie szkolisz tu nikogo więc nie ma nawet najmniejszych podstaw żebyś odpowiadał za czyjąkolwiek niekonsekwencje. Moje posty od samego początku miały zmusić kolegę pozytywa do pewnych refleksji i mam nadzieję że spełniły swoje zadanie.
Wolałbym umrzeć niż przegrać.

Nie pisz do mnie PW ponieważ mam bana. Pisz na skypie.

ygrek1975
Stały bywalec
Stały bywalec

kolega Good Will Hunting to chyba zadziora straszna :D

Awatar użytkownika
Good Will Hunting
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Good Will Hunting »

Nie, co ty. Nie chciałem dezorganizować tematu czy coś takiego. Po prostu wydaje mi się że określenie dokładnych zasad wejść i wyjść w stylu "gram / nie gram na czwartą reakcję do LT" mogłoby posunąć pozytywa znacznie do przodu, bo póki co dzisiejszy trade - chociaż bardzo ładny znaczy zyskowny nie zgadza się z prezentowaną filozofią pt. "po trzecim odbiciu usuwamy LT".
Wolałbym umrzeć niż przegrać.

Nie pisz do mnie PW ponieważ mam bana. Pisz na skypie.

ygrek1975
Stały bywalec
Stały bywalec

a tego to nie doczytałem akurat :(

Cadermo

Nieprzeczytany post autor: Cadermo »

Od razu wyjaśniam :
ygrek1975
Uczę tego użytkownika za darmo ! Żeby nie było ,że prowadzę płatne szkolenia :lol: Jak ktoś ma pytania to wali na maila albo na PW . :mrgreen:

ygrek1975
Stały bywalec
Stały bywalec

to prawda tylko porady emilowe przeciez nic nie powiedziałem strasznego,

Awatar użytkownika
mandrejk
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: mandrejk »

Będąc na kursie fx u pewnego gościa, na moje pytanie kiedy będę dobrze grał na LT , usłyszałem: " eee no tak po roku to już powinieneś zacząć kumać o co chodzi z tymi LT" :lol:

a wydawało mi się ,że to takie proste narysować kawałek jakiejś tam lini...
Niezależnie od tego, czy spędzamy nasze życie śmiejąc się, czy płacząc (smucąc się) - to zawsze jest ten sam czas życia...

Zablokowany