Trend Line

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.

Czy używasz Linii Trendu ?

Tak
46
79%
Nie
12
21%

Liczba głosów: 58

Awatar użytkownika
Damfry
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Damfry »

Cadermo Czemu pierwszy szczyt z godziny 13:31 i dnia 03.02.12 jest ble a ten tu wyznaczony ok? przecież takie wyznaczanie jest w 10000000000000% uznaniowe i taką LT widzisz Ty i jakiś wujek Zenek no i Pozytyw, a przecież chodzi o to, by jak najwięcej traderow chciało grac w Twoim miejscu z Twoim kierunkiem..... żeby nie było, że próbuje dokuczać, chce tylko podyskutować :)
wrzucę scrin to wyjaśni bardziej moje pytanie :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Good Will Hunting
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Good Will Hunting »

Damfry LT wyznaczona przez Ciebie jest gorsza od tej wyznaczonej przez pozytywa ponieważ jest prowadzona pod większym kątem.
Wolałbym umrzeć niż przegrać.

Nie pisz do mnie PW ponieważ mam bana. Pisz na skypie.

ygrek1975
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: ygrek1975 »

Pozytyw czy używasz poziomów fibo

pozytyw
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: pozytyw »

Good Will Hunting pisze:Kolego pozytyw mam takie pytanie. Gdyby zamiast trzeciego odbicia od LT nastąpiło przebicie LT, wchodziłbyś w L-ke?
pod warunkiem, że cena przebiłaby 1.3081 i potwierdziła swój zamiar L retestem z chodźby niedużym pinbarem

ygrek 1975 napisał: "Pozytyw czy używasz poziomów fibo"
nie używam. Próbowałem z rok temu na demo ale bez większych efektów. po prostu nie potrafię...
Gram na SR i próbuję na LT. na real jestem króciutko, moje prawdziwe doświadczenie jest znikome dlatego staram się wrzucać skreeny i wysłuchać krytyki czy spostrzeżeń fachowców .
Ostatnio zmieniony 06 lut 2012, 20:12 przez pozytyw, łącznie zmieniany 1 raz.
Spiesz się powoli.

Awatar użytkownika
Good Will Hunting
Pasjonat
Pasjonat

Rozumiem. Dzięki za odpowiedź :)

A co gdyby za czwartym razem cena znów odbiłaby się od LT? Za piątym razem grałbyś na przebicie?

pozytyw
Pasjonat
Pasjonat

Good Will Hunting pisze:Rozumiem. Dzięki za odpowiedź :)

A co gdyby za czwartym razem cena znów odbiłaby się od LT? Za piątym razem grałbyś na przebicie?
Hm. Chyba wiem o co Ci chodzi. LT PRZEWAŻNIE jest ważna do trzeciego podejścia ceny. Po trzecim podejściu powinno się linię kasować.
Nie. Za piątym razem nie odważyłbym się chociaż teoretycznie wychodzi mi na to, że cena respektowała linię tyle razy, że po przebiciu jakiś sentyment do kreseczki mieć powinna ale niestety często okazuje się że sentyment do przeróżnych kresek mamy tylko my a cena i tak robi swoje :D
Ostatnio zmieniony 06 lut 2012, 20:25 przez pozytyw, łącznie zmieniany 1 raz.
Spiesz się powoli.

Awatar użytkownika
Good Will Hunting
Pasjonat
Pasjonat

Hm. Chyba wiem o co Ci chodzi. LT PRZEWAŻNIE jest ważna do trzeciego podejścia ceny. Po trzecim podejściu powinno się linię kasować.
W takim razie czemu na zaprezentowanym screenie - na tym do którego się odnoszę, nie wykasowałeś linii trendu po trzecim odbiciu ceny od niej tylko przy czwartym podejściu zagrałeś na jej przebicie? Żeby było jasne, mówię o wejściu na przebicie LT stąd:

http://img27.imageshack.us/img27/9892/n ... itowa6.png

pozytyw
Pasjonat
Pasjonat

Za późno uzupełniłem moją odp. wyżej. :)
Zagrałem ponieważ dzień zacząłem od analizy kierunku eur.dol. Udało mi się - widać po moim pierwszym wejściu, niestety za wysoko spodziewałem się odbicia na północ i wybiło mnie na SL. jednak kierunek udało mi się określić i stąd moje przypuszczenie o przebicie za 4 razem LT. Nie musiało to być oczywiście LT - mogło być równie dobrze mocniejsze lokalne S/R, byle z retestem i i fajną świeczką.
Oczywiście proszę Was o krytykę bo nie wiem czy nie popełniam gdzieś błędu. to że przez kilka dni jakoś wychodzę na swoje nie znaczy, że jutro nie popłynę ze swoimi teoriami
Spiesz się powoli.

Cadermo

Nieprzeczytany post autor: Cadermo »

Wracam po drzemce :D
Damfy Im większy kąt nachylenia LT tym gorzej. Lepiej szukać innych możliwości ,czyli LT o mniejszym kącie
GWH
Grając na przebicia nie trzeba kasować LT po 3 odbiciu . Najwięcej zdarzyło mi się 5 odbić (plus minus -lekki przebicie o pips lub odbicie przez LT o pips).
Za szóstym przebiło :)

Linie Trendu chcąc nie chcąc łatwe są .Tyle ,że trzeba najpierw trochę poćwiczyć ,obyć się z tą grą. Po prostu wielu osobom się nie chcę tego ćwiczyć i może przez to nie każdy to kuma. Warto ćwiczyć :wink:

Awatar użytkownika
Good Will Hunting
Pasjonat
Pasjonat

Cadermo, ja to rozumiem. Wskazałem tylko niekonsekwencje autora posta, który najpierw mówi o kasowaniu LT, a później gra pod przebicie LT której - gdyby trzymał się tego co mówi - nie byłoby już dawno na wykresie.

Zablokowany