To witaj w klubie! Ja kupiłem po .8409ZielonaMgielka pisze:Kupilem Kiwi @ 0.8412. Pozniej wrzuce screeny z analiza.
Trading oparty na D1 Price Action
Re: Trading oparty na D1 Price Action
PFSOFT Protrader. Kompleksowa, wielozadaniowa platforma tradingowa.
- ZielonaMgielka
- Maniak

W takim razie rozegrales to pewnie duzo lepiej niz jazealot pisze:To witaj w klubie! Ja kupiłem po .8409ZielonaMgielka pisze:Kupilem Kiwi @ 0.8412. Pozniej wrzuce screeny z analiza.
W tym tygodniu narazie zarabiam tylko na comission
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Lepiej? Nie sadze. Kazdy ma swoje zalozenia.
Ja celuje w 200 i 400 pipek na Kiwi. Wejscie na poziomie intraday tylko po to, zeby przyoszczedzic na wielkosci SL.
Patrze tez na USD CHF na 9200... z tym, ze w obu przypadkach swiece dzienne wygladaja malo interesujaco. Dodatkowo ten drugi zostal mocno zepchniety pod 9100. Trzeba patrzec po zamknieciach swiec daily.
Ja celuje w 200 i 400 pipek na Kiwi. Wejscie na poziomie intraday tylko po to, zeby przyoszczedzic na wielkosci SL.
Patrze tez na USD CHF na 9200... z tym, ze w obu przypadkach swiece dzienne wygladaja malo interesujaco. Dodatkowo ten drugi zostal mocno zepchniety pod 9100. Trzeba patrzec po zamknieciach swiec daily.
PFSOFT Protrader. Kompleksowa, wielozadaniowa platforma tradingowa.
- _/_/Dariusz_/_/
- Pasjonat

Znalazłem na forexlive iinformację, że w Nowej Zelandii tworzy się kolejna "bańka" na rynku nieruchomości, którą nadmuchują bogaci ludzie,często Chińczycy wykupujący tamtejsze ziemie na potęgę, co w oczywisty sposób winduje ceny nieruchomości i w długim czasie powinno podnieść wartość NZD. Nie dzisiaj ani jutro, ale tak w perspektywie kilku, kilkunastu miesięcy.
http://www.forexlive.com/blog/2013/02/0 ... al-estate/
http://www.forexlive.com/blog/2013/02/0 ... al-estate/
Objective perspective, just businiess...
- _/_/Dariusz_/_/
- Pasjonat

moje ostatnie zagrania AU + 100, EU -30 (chciwość) ;-) było +30 , no cóż podatek trzeba płacić
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- ZielonaMgielka
- Maniak

Swietne zagranie na AU. Drawdown poczatkowo pewnie troche dal popalic_/_/Dariusz_/_/ pisze:moje ostatnie zagrania AU + 100, EU -30 (chciwość) ;-) było +30 , no cóż podatek trzeba płacić![]()
Aktualnie obserwuje Kiwi w zamiarze kupna przy aktualnych poziomach:
http://screencast.com/t/gCQs27AYiq
- _/_/Dariusz_/_/
- Pasjonat

Tak na AU była w nocy ta świeczka po płynność i pułapka, ale idąc spać już miałem zamykać pozycję na stracie, ale widzialem takie akcje wiele razy i podnioslem stopa i rzeczywiscie bylo wybicie pod opór i zjazd. Dosc ryzykowne zagranie.
EU to nie lubię grać bo zawsze strasznie szarpią, dobra para na skalpowanie.
EU to nie lubię grać bo zawsze strasznie szarpią, dobra para na skalpowanie.
- _/_/Dariusz_/_/
- Pasjonat

Na EU dla mnie przy tym pullbacku takim granicznym poziomem był 35020 i wczoraj jak poszli dalej to juz widzialem M wsparcie na 336, tylko że było sporo "ale" ....... efekt niepewności widać 
- ZielonaMgielka
- Maniak

- _/_/Dariusz_/_/
- Pasjonat

Może na intraday ok, ale ogólnie to z góry silny opór jest i w tej chwili cena dązy do poziomu 99, bo się zamknęła na W konsolidacji odchodząc od miesięcznego oporu. Niżej niż D nie patrzę bo lekarz kazał się nie denerwować