Trading oparty na D1 Price Action

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Re: Trading oparty na D1 Price Action

Nieprzeczytany post autor: ZielonaMgielka »

Calkiem mozliwe ale bardzo ostre dolki sugeruje duza obecnosc popytu na tej parze. Narazie za wczesnie aby stwierdzic ze opor padl jednak nawet na D1 PA moim zdaniem sugeruje mocniejsze odbicie.

Zaraz dane ECB, USD i CAD wiec moze sie troche krajobraz zmienic :)

Awatar użytkownika
_/_/Dariusz_/_/
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: _/_/Dariusz_/_/ »

Wg. mnie to dobiją do 99600 i polecą na 99, ale co będzie to będzie, sprawdzałem nawet i h1 i popyt to dopiero na 99 u mnie sie pojawia ;-) i jest to w konfluencji z supportem M.
Objective perspective, just businiess...

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Przyjalem strate na longu NZDUSD. W dodatku przypadkiem otworzylem pozycje wieksza niz planowalem wczesniej:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
zealot
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: zealot »

Niestety kiwi okazal sie wtopa. Jeszcze przedwczoraj wygladal bardzo ladnie ;). Na weekly tez byczo, ale widac conieco sie zmienilo.
Krajobraz postECB rysuje sie powoli.. obserwuje EUR NZD daily, tam ciekawa formacja swiecowa. USD CHF i USD CAD patrze tez pod katem longow. Wieczorem bede robil dokladniejsze analizy, to wrzuce jakies rysunki...

Pozdrawiam :)

PS. wrzucalem jakis czas temu indeks dolara. Kiedy nie mogli nowych dolkow zrobic, uznalem, ze moze pojda po gorke. To by ustawialo mnie byczo do dolara na luty... co ciekawe FOMC w najblizszym czasie nas raczej nie zaskoczy ;)
http://www.dailyfx.com/calendar/bank-calendar.html
PFSOFT Protrader. Kompleksowa, wielozadaniowa platforma tradingowa.

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

zealot pisze:Niestety kiwi okazal sie wtopa. Jeszcze przedwczoraj wygladal bardzo ladnie ;). Na weekly tez byczo, ale widac conieco sie zmienilo.
Krajobraz postECB rysuje sie powoli.. obserwuje EUR NZD daily, tam ciekawa formacja swiecowa. USD CHF i USD CAD patrze tez pod katem longow. Wieczorem bede robil dokladniejsze analizy, to wrzuce jakies rysunki...

Pozdrawiam :)

PS. wrzucalem jakis czas temu indeks dolara. Kiedy nie mogli nowych dolkow zrobic, uznalem, ze moze pojda po gorke. To by ustawialo mnie byczo do dolara na luty... co ciekawe FOMC w najblizszym czasie nas raczej nie zaskoczy ;)
http://www.dailyfx.com/calendar/bank-calendar.html
Dzis Dolar pokazal rogi i widac ze sentyment zaczyna sie powoli zmieniac. Podlaczylem sie chwilowo po longi na USDCHF odrabiajac polowe dzisiejszych strat.

http://screencast.com/t/gqlkcZkFC1

Wczesniejszy trade NZDUSD H1 long:
http://screencast.com/t/D4JDhktkRfpO

USDCAD okazal sie byc setupem dnia. Szkoda ze nie skorzystalem.

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Juz od dluzszego czasu na rynku widac pewien pattern... Jesli w czwartki pojawia sie silna zmiana sentymentu to przewaznie w piatki nastepuje rownie silna kontynuacja czwartkowego ruchu.

USDCAD nadal ma duzo miejsca do wzrostow jednak warto poczekac jeszcze na dzisiejszy D1 close.

Awatar użytkownika
zealot
Gaduła
Gaduła

Na USD CAD ladny pattern na pobicie parytetu. Na 950-970 rysuje sie dobre wsparcie...
warto poczekac jeszcze na dzisiejszy D1 close.
Zgoda! Stawiam na close 970 :wink:

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Midas »

Cholera, ja dziś zamotałem się na parach z jenem, a widzę, że ładniutki setup na USD/CAD na longi był, spokojne 35p do zgarnięcia.

Co myślicie o Edku i parach z jenem (edek/kabel) ? Edel jeżeli nie odbije od 1.34 to najbliżej chyba przystanek 1.33, a ejek za to odbił na w1 od mocnego sr'a 126.75, może szykuje się jakaś większa korekta?

Pozdrawiam, Midas

Awatar użytkownika
_/_/Dariusz_/_/
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: _/_/Dariusz_/_/ »

EURUSD jest na M wsparciu i wg. mojego wcześniejszego przekonania, niestety rozegranego fatalnie, w tym miejscu może być koniec korekty. Lub przebicie tej linii wsparcia, gdzie powstanie opór. W każdym razie dobre miejsce na bear trap.
Objective perspective, just businiess...

Awatar użytkownika
zealot
Gaduła
Gaduła

Skleciłem coś o EUR NZD... taki plan wejścia intraday.

Gra jest o dobrą świeczkę... Wygląda że mamy akumulację NZD nad poziomem 1.6 na wysokich TF i probę powrotu pod poziom... oczywiscie nie sprzedajemy breakow, bo nam moga glowe zdjac. Zapewne na duzej liczbie siedzi sporo chetnych na kontynuowanie rajdu... moze 1.65 im sie marzy... Rzecz w tym, ze yieldy sa po naszej stronie...

ODPOWIEDZ