Trading oparty na D1 Price Action

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
RoLudlum
Pasjonat
Pasjonat

Re: Trading oparty na D1 Price Action

Nieprzeczytany post autor: RoLudlum »

_/_/Dariusz_/_/ pisze:"stack" w sensie nagromadzonych zleceń nad sobą "stack of orders".
"stack of orders" to raczej "stos/sterta zleceń"
"Unia Europejska uznała apokalipsę 21.12.2012 za niezgodną z dyrektywą Parlamentu Europejskiego."
Deklaracja Niepodległości USA - 1337słów.
Dyrektywa UE o przewozie cukierków karmelkowych 25911 słów

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ZielonaMgielka »

ZielonaMgielka pisze:Transakcja numero uno:

LONG EURAUD H2
http://screencast.com/t/jWx3GLBEw

EURAUD W1
http://screencast.com/t/kvpxtu3lu

Tylko polowa pozycji ze wzgledu na statystycznie przewaznie slaba passe na poczatku miesiaca.
Po 3 testach obszaru popytu wyskalowalem cala pozycje na BE+1. Nie chce trzymac pozycji intraday jesli do 17 nie pojawilo sie momentum.

http://screencast.com/t/D0QfRKA1
http://screencast.com/t/YoSLdvQY

...update: Ostatecznie cena zdjela by mojego stopa wiec decyzja o wyskalowaniu pozycji okazala sie dobra.
Schemat slabszego pierwszego tygodnia znow sie powtarza ale tym razem bylem czujny HA!! :mrgreen:

Awatar użytkownika
sureshot
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: sureshot »

fajnie jakby wrocili do 1,305 i dali zagrac sella na prawe ramie, ale pewnie wszyscy na to czekaja ;)

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

sureshot pisze:fajnie jakby wrocili do 1,305 i dali zagrac sella na prawe ramie, ale pewnie wszyscy na to czekaja ;)
Ja tez na to czekam :)

Mam tez oko na EG bo az prosi sie o korekte a D1 sugeruje ze to juz czas...

http://screencast.com/t/3QiX0bZssDb

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Midas »

Green, mógłbyś wrzucać screeny z widocznym napisem jaka to para? Wiem, że piszesz w wiadomościach, i że dużo osób nawet nie musi widzieć napisu i wie jaka to para po samym układzie/cenie, ale po prostu było by to łatwiejsze i czytelniejsze. Ogólnie czytam Twój dziennik i grasz na wielu parach, których ja nie znam, a przyjemniej by mi (i pewnie innym też) się czytało jakby to było ładnie widoczne :)

Swoją drogą to obserwujesz Geja? Ciekawy układ się zrobił na d1 sugerujący jakąś korektę. Jak dla mnie najbliższy target 144.80 a potem 144.25 a jeśli 25 przebiją to mogą zrobić trochę większą to korektę. Z drugiej strony patrząc na w1 to mamy dużego pina wzrostowego więc 144.25 wydaje się dobrym miejscem do kontynuacji wzrostów.

Pozdrawiam, Midas

Awatar użytkownika
zealot
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: zealot »

Witam goraco w nowym tygodniu.

Melduje sie z lekkim opoznieniem, bo w weekend pichcilem laptopa w zalewie piwnej... przepis jest bardzo prosty: czteropak piwa, laptop, suszarka i pozny wieczor. 3 piwa zmieszac w zoladku, czwarte zostawic w kuflu kolo klawiatury.. korzystac z laptopa przez okolo 2h ;). Nastepnego dnia trzeba suszyc pare godzin suszarka :D. Na szczescie z tego gotowania usmazyla sie jedynie klawiatura... drogie piwo wyszlo, ale nie najdrozsze ;).

Wracajac do meritum. Na nowy miesiac obserwuje EUR CHF (szykuje sie na buy 1.2100-2150), USD CAD (wyglada ze mozna zaczac kupowac).

EUR wszedzie wyglada na nagrzane mocno, wiec jakichs korekt bym sie spodziewal na EUR USD, EUR AUD i EUR CAD... AUD USD cos tam kupilem na dobry poczatek, ale mysle, ze rynek moze zejsc do 1.02 po plynnosc. Z tego wszystkiego EUR USD wygladaloby dosc spadkowo (sell EUR CAD /korekta, buy USD CAD, AUD USD na dwoje babka, sell EUR AUD /korekta). Jednakze to tylko jeden z argumentow w tej wielowatkowej dyskusji.

/// Rwe wlosy z glowy jak pieknie kupilem AUD CHF i USD CHF na gorce. Teraz niby sa w dolku, ale troche szkoda mi na nie ekspozycji... moze na AUD CHF sie cos wyklaruje pod longa wkrotce.

Pozdrawiam i tony pipsiorow!
PFSOFT Protrader. Kompleksowa, wielozadaniowa platforma tradingowa.

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Midas pisze:Green, mógłbyś wrzucać screeny z widocznym napisem jaka to para? Wiem, że piszesz w wiadomościach, i że dużo osób nawet nie musi widzieć napisu i wie jaka to para po samym układzie/cenie, ale po prostu było by to łatwiejsze i czytelniejsze. Ogólnie czytam Twój dziennik i grasz na wielu parach, których ja nie znam, a przyjemniej by mi (i pewnie innym też) się czytało jakby to było ładnie widoczne :)

Swoją drogą to obserwujesz Geja? Ciekawy układ się zrobił na d1 sugerujący jakąś korektę. Jak dla mnie najbliższy target 144.80 a potem 144.25 a jeśli 25 przebiją to mogą zrobić trochę większą to korektę. Z drugiej strony patrząc na w1 to mamy dużego pina wzrostowego więc 144.25 wydaje się dobrym miejscem do kontynuacji wzrostów.

Pozdrawiam, Midas
Obserwuje Geja i czoraj nawet wrzucalem poziom na test ktorego czekam. 144.25 wyglada na silne wsparcie jednak buduje sie takze dobry poziom na 144.90 i w zaleznosci od tego jak cena bedzie sie zachowywala w przypadku ewentualnego wybicia dolem sprobuje zabidowac okolice 144. Poki co nie widac konca wzrostow na parach JPY.

http://screencast.com/t/GsDniAJD

Pozdro

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

zealot pisze:Witam goraco w nowym tygodniu.

Melduje sie z lekkim opoznieniem, bo w weekend pichcilem laptopa w zalewie piwnej... przepis jest bardzo prosty: czteropak piwa, laptop, suszarka i pozny wieczor. 3 piwa zmieszac w zoladku, czwarte zostawic w kuflu kolo klawiatury.. korzystac z laptopa przez okolo 2h ;). Nastepnego dnia trzeba suszyc pare godzin suszarka :D. Na szczescie z tego gotowania usmazyla sie jedynie klawiatura... drogie piwo wyszlo, ale nie najdrozsze ;).

Wracajac do meritum. Na nowy miesiac obserwuje EUR CHF (szykuje sie na buy 1.2100-2150), USD CAD (wyglada ze mozna zaczac kupowac).

EUR wszedzie wyglada na nagrzane mocno, wiec jakichs korekt bym sie spodziewal na EUR USD, EUR AUD i EUR CAD... AUD USD cos tam kupilem na dobry poczatek, ale mysle, ze rynek moze zejsc do 1.02 po plynnosc. Z tego wszystkiego EUR USD wygladaloby dosc spadkowo (sell EUR CAD /korekta, buy USD CAD, AUD USD na dwoje babka, sell EUR AUD /korekta). Jednakze to tylko jeden z argumentow w tej wielowatkowej dyskusji.

/// Rwe wlosy z glowy jak pieknie kupilem AUD CHF i USD CHF na gorce. Teraz niby sa w dolku, ale troche szkoda mi na nie ekspozycji... moze na AUD CHF sie cos wyklaruje pod longa wkrotce.

Pozdrawiam i tony pipsiorow!
Lol... :) Pare miesiecy temu tez wypilem drogie wino. Wyplukalem klawisze, wysuszylem w piekarniku i hulaja do dzisiaj :)

Tez spodziewalem sie kontynuacji spadkow na crossach EUR ale teraz widze ze ponownie nabiera gornego momentum.

EA juz traduje powyzej 1.3 ale EG moze jeszcze dac ciekawy sygnal na 0.86. Moim zdaniem ACHF i UCHF nadal wygladaja interesujaco na longi; zwlaszcza ACHF na aktualnych poziomach 0.944.

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Aktualnie mam na oku wsparcie na USDPLN:

http://screencast.com/t/zTEEsbOc0
Ostatnio zmieniony 05 lut 2013, 12:16 przez ZielonaMgielka, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Sildra
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Sildra »

Mi się na EURPLN widzi taki scenariusz. Trochę naciągany, ale przynajmniej gotowy ;)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Jeśli czegoś nie możesz albo Ci się nie chce - obejrzyj to koniecznie.....

Przeczytaj opis zanim zaczniesz:
http://www.youtube.com/watch?v=l6-bGtW83vA

ODPOWIEDZ