Trading Jam Session

Reklamy oraz linki do ciekawych miejsc w sieci zajmujących się rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
Pablo90
Pasjonat
Pasjonat

Re: Trading Jam Session

Nieprzeczytany post autor: Pablo90 »

Konkretna metoda - jazda bez SL i albo się uda albo nie :D Fajnie, że kilka razy się udało. Ale nie oszukujmy się, gdyby coś potrafił to pokazałby statement np. z pół roku albo roku a nie z kilkunastu dni ;)

Awatar użytkownika
adamForex
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: adamForex »

Pablo90 pisze:Konkretna metoda - jazda bez SL i albo się uda albo nie :D
Tak ludzie narzekają na to forum, a przecież jest super. Taki głos rozsądku w tłumie fanatyków :wink:
Hmm czy to oznacza, że moje czarne myśli odnośnie tego, że po prostu Rafałowi kilka razy się udało i z tego względu został guru forexu a nie dlatego, że ma konkretną, powtarzalną metodę są jednak słuszne?

A tak właściwie Pablo90, to byłeś na tym TJS? Czy są tam jakieś fajne dziewczyny? :p Nie no, ale serio Rafał opiera się na jeździe bez SL i that's all?

Awatar użytkownika
meylo
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: meylo »

Po pierwsze jego SL to MC. Wpłaca jakiś procent kapitału i próbuje złapać duży ruch. Po drugie oglądajcie filmy to się WSZYSTKIEGO dowiecie. Skupia się głównie na psychologii. Pracuje w grupie, ponieważ łatwiej jest tak wyłapać swoje lub cudze błędy. Ucząc uczy sam siebie o czym też wspomina.
Super projekt i ciekawi goście z różnym podejściem do handlu.

-- Dodano: wt 12-01-2016, 12:48 --
Pablo90 pisze:Konkretna metoda - jazda bez SL i albo się uda albo nie :D Fajnie, że kilka razy się udało. Ale nie oszukujmy się, gdyby coś potrafił to pokazałby statement np. z pół roku albo roku a nie z kilkunastu dni ;)
Pablo90,jak już komentujesz to oglądaj chociaż ze zrozumieniem :)
In uptrending markets, buy weakness as it returns to strength.
In downtrending markets, sell strength as it returns to weakness.
https://www.myfxbook.com/members/meylo/meylo/11290261
https://www.forexfactory.com/meylo#acct.33-tab.overview-explorer.252829

Awatar użytkownika
adamForex
Gaduła
Gaduła

meylo pisze:Po pierwsze jego SL to MC. Wpłaca jakiś procent kapitału i próbuje złapać duży ruch. Po drugie oglądajcie filmy to się WSZYSTKIEGO dowiecie. Skupia się głównie na psychologii. Pracuje w grupie, ponieważ łatwiej jest tak wyłapać swoje lub cudze błędy. Ucząc uczy sam siebie o czym też wspomina.
Super projekt i ciekawi goście z różnym podejściem do handlu.
Dzięki Meylo! :564: To jest bardzo klarowne podsumowanie jak to wygląda od kogoś, kto jak widać brał w tym udział. A co Pablo90 źle napisał?

Skoro mówisz, że część merytoryczna w całości jest na filmikach to podaje link, na których są wszystkie w kolejności: http://www.inwestortv.pl/program/tradin ... ession,235

Hmm, ale rzeczywiście przy MC jako SL psychologia może być istotna. Może nawet specjalistyczna pomoc lekarska... Ale w takim razie i tak zawsze fajnie się spotkać z ciekawymi ludźmi :wink:

Awatar użytkownika
meylo
Pasjonat
Pasjonat

Nie byłem tam. Oglądam filmy po kilka razy, czasem tylko słucham w pracy. Stąd takie wnioski. MC jako SL to ciekawa metoda. Wpłacasz na konto np. 2% kapitału i handlujesz. Czasem się uda wstrzelić w duży ruch i jest duży zysk. Albo nie ;)
Zaletą takiego podejścia jest to, że trudniej jest dopłacić do konta po MC, niż otworzyć kolejną pozycję na kolejne 2%. MC boli podobnie, niezależnie od kwot. Człowiek jest bardziej zmobilizowany gdy stoi pod ścianą, czyli broni rachunku. A jednocześnie ryzykuje tylko tyle ile ma na rachunku.
:)

Awatar użytkownika
adamForex
Gaduła
Gaduła

meylo pisze:Nie byłem tam. Oglądam filmy po kilka razy, czasem tylko słucham w pracy. Stąd takie wnioski. MC jako SL to ciekawa metoda.
A sprawiałeś wrażenie jakbyś tam był, dałem się nabrać. Ale i tak Twoja opinia jest dla mnie wiarygodna i zgadza się z moimi wyobrażeniami.

No może coś w tym jest, chociaż ja osobiście nie przekładam psychologii nad metodologię. Ale odkąd powstał działający jetpack, jestem otarty na obietnice spełnienia różnych fantazji :wink:

Nic to, chyba będzie trzeba się wybrać i zobaczyć co to za goście :D Może coś tam rozdają. Tylko, żeby nie było jak w dowcipach z radiem Erewań...

Awatar użytkownika
meylo
Pasjonat
Pasjonat

Też mam plan się wybrać. Obejrzałeś już wszystko?

ask
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ask »

Opowiedz ten dowcip Adam ;) ( nie znam )
Na TJS sie troche uspokoilo i wstrzymali sie z filmami i aktywnoscia.
Ktos sie orientuje czemu tak ?
2 tyg bez zadnego nowego filmu.

Awatar użytkownika
adamForex
Gaduła
Gaduła

Meylo, jeszcze nie obejrzałem wszystkiego. W ogóle mało obejrzałem. Dopiero się rozglądam co to w ogóle jest. Wiadomo, że niby blisko, ale ciężko się wybrać, bo to w końcu dzień roboczy :P Raczej się nie nastawiam na rewelacje tradingowe, ale może będzie fajnie.

Ask, ok. Tylko, że dowcipy o tym radio to już kategoria sucharów. Akurat miałem na myśli ten: Słuchacze pytają: Czy to prawda, że na Placu Czerwonym rozdają samochody? Radio Erewań odpowiada: tak, to prawda, ale nie samochody, tylko rowery, nie na Placu Czerwonym, tylko w okolicach dworca warszawskiego i nie rozdają, tylko kradną.

Hmm, na FB wygląda tak jakby dopiero co zmienili siedzibę, więc może brak filmów jest przez to. Ale wygląda na to, że cały czas działają.

Awatar użytkownika
Pablo90
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Pablo90 »

meylo pisze:Pablo90,jak już komentujesz to oglądaj chociaż ze zrozumieniem :)
Haha XD

Ok, tylko, że (z góry zaznaczam, że to tylko moje zdanie):
1. Jak dla mnie wpłacanie co chwile na konto nowej sumy zamiast próbować opanować swoje emocje i mieć pełną kontrolę nad tym ile stracimy jest obejściem problemu a nie jego rozwiązaniem.
2. Jeżeli Pan Zaorski rzeczywiście stosuje taką metodę i jego depo to np. 10 000 000, to niech nie wciska ludziom kitu, że robi po kilka tysięcy procent zysku w kilka tygodni (podczas gdy w rzeczywistości jest to np. 10%), bo potem ludzie będą to próbowali naśladować i prędzej czy później ludzie stracą pieniądze. Jak dla mnie to brak odpowiedzialności i nieuzasadniona dla mnie chęć pochwalenia się nie wiadomo czym.
3. Teksty ze "skubaniem" brokera są idiotyczne i nie mają nic wspólnego z działalnością większości sensownych brokerów w dzisiejszych czasach. Jeśli ktoś patrzy na swojego brokera jak na wroga to zalecam trochę dopłacić do depo i przenieść się do brokera prezentującego odpowiedni poziom swoich usług.
4. Teksty w stylu: liczy się tylko psychologia, można zarabiać na rzucie kostką oraz fakt, że Pan Zaorski jak sądzę nie pokazał w żadnym filmiku w jaki sposób wyznacza poziomy wejścia i wyjścia z pozycji, utwierdzają mnie w przekonaniu, że to co napisałem we wcześniejszym poście jest prawdziwe :)
5. Jeśli ktoś stosuje MC jako SL to nie jest w stanie wyznaczyć tego SL na wykresie, co dla mnie jest głupotą...

Jak sądzę grupa jest teraz mniej aktywna, bo Pan Zaorski zakłada swój własny fundusz, po to aby w przyszłym roku obracać miliardem dolarów XD Powodzenia :)

Mam nadzieję, że nie zepsułem nikomu humoru i nie zniechęciłem nikogo do masturbacji przy filmikach na temat tego, jakie to wielkie kokosy można kręcić na rzucaniu kostką XD

ODPOWIEDZ