ToyToy Trading (bez wskaznikow) - czyli co mi sedes podpowie

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
4promile
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: 4promile »

buy

SL (-1,50$) Stan rachunku: 34,53$
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
4promile
Gaduła
Gaduła

Po dwóch tygodniach sedes jest -15,47$ (-31%) w plecy. Do końca dziennika pozostało 20 zleceń. Na koncie pozostało 34,53$.
W ciągu minionych 30 zleceń przetestowałem 3 interpretacje sygnałów z kibla:
  1. Buy gdy klapa otwarta i Sell gdy zamknięta. (#1 do #14)
  2. Sell gdy klapa otwarta i Buy gdy zamknięta. (#15 do #24)
  3. W dni parzyste Buy gdy klapa otwarta i Sell gdy zamknięta. W dni nieparzyste Sell gdy klapa otwarta i Buy gdy zamknięta. (#25 do #30)
  • Interpretacja nr.1 na 14 strzałów 13 razy trafiła SL i raz TP, w sumie zabrała -15$.
  • Interpretacja nr.2 na 10 strzałów 4 razy trafiła TP i 6 razy SL, w sumie dając +9$.
  • Interpretacja nr.3 na 6 strzałów 6 razy trafiła SL, w sumie wsiorbała -9$.
Jak widać, zrozumieć trejdujący sedes można interpretując go numerem 2 z powyższej listy. Więc przez ostatnie 20 zleceń będzie to jedyna stosowana interpretacja.
(w obliczeniach kibel gdzieś wsunął -0,47$, sprawdziłem historię zleceń i raz zamknęło 3 pipsy powyżej SL,raz źle ustawiłem stopa o 1 pips i trzy razy spread pociągnął centa, tak dla ścisłości:))

Z racji, że przez następny tydzień nie będę widział mojego sedesu (a innego nie chcę od początku wszystkiego uczyć), dziennik będzie miał tydzień przerwy.

Awatar użytkownika
4promile
Gaduła
Gaduła

sedes mówi sell

TP (+4,50$) stan rachunku: 39,03$

Awatar użytkownika
Seneszal26
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Seneszal26 »

ale pięknie siadło
Nie podejmuj żadnych działań dopóki nie nadarzy się odpowiednia okazja

prawnik
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: prawnik »

Ja musiałbym jeszcze ta strategię ciut zmodyfikować, gdyż mam pekniętą klapę i czasami cuda sie dzieja. Ale strategia the best pokazałem znajomym. Zobaczymy jaki wynik przyniesie na koniec roku.

Awatar użytkownika
4promile
Gaduła
Gaduła

W tym miejscu chcę podziękować użytkownikom, którzy wypowiadali się w temacie przeciw usunięciu owego journala.
Zły czarownik astra usunął dziennik trejdującego sedesu dnia wczorajszego. Krótka ale zacięta walka w obronie sedesu, z Waszą pomocą sprawiła, że ten wróg sedesów poległ nie stawiając większego oporu. A miłościwie nam panujący Tig3r Pierwszy Waza, w sobie tylko znany sposób przywrócił dziennik z zaświatów.
Sedes jest chyba trochę roztrzęsiony po tej akcji. Jego poniższy sell złapał stopa kilkanaście sekund po zleceniu. Mam nadzieję, że nie wziął tego za bardzo do siebie.

SL (-1,50$) Stan rachunku: 37,53$

Awatar użytkownika
4promile
Gaduła
Gaduła

sedes mówi sell

SL (-1,50$) Stan rachunku: 36,03$

Awatar użytkownika
jasonbourne
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jasonbourne »

4promile pisze:W tym miejscu chcę podziękować użytkownikom, którzy wypowiadali się w temacie przeciw usunięciu owego journala.
Myślałem, że już nic mnie nie zdziwi na tym forum, a jednak...

Wojna o sedes.:) Chyba tylko na Navi są takie historie.:)
Zapraszam do czytania moich artykułów "Jak zarabiać co najmniej 100% rocznie na rynku Forex" na portalu Comparic.pl

Awatar użytkownika
Mufant
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Mufant »

Widzę że Journal powrócił z podróży z zaświatów. I słusznie - Journal to Journal i powinien być na swoim miejscu :). (zwłaszcza jak jest prowadzony tak sumiennie).
Pozdrawiam i pipsiorków życzę

Awatar użytkownika
T-REX
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: T-REX »

Jasno opisana i prosta strategia, prowadzona z żelazną konsekwencją. Można by popracować nad drobiazgami, ale myślę że właśnie ta konsekwencja (bo przecież nie kibel) przyciąga traderów do tego tematu.Co daje bardzo do myślenia: jak konstruować strategię aby móc umieć, potrafić się jej trzymać. tylko bowiem wtedy możemy być pewni, czy do dupy jest strategia, czy trader. Czas pokaże, czy jak mój przedmówca napisał :" Gówno z tego wyjdzie", czy też w niedalekiej przyszłości na forum pojawi się temat "ankieta-kible do tradingu"...

ODPOWIEDZ