ToyToy Trading (bez wskaznikow) - czyli co mi sedes podpowie

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Spragniony
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Spragniony »

4promile pisze:W takich przypadkach mogę się pocieszać, że mogę ##### na mojego doradcę inwestycyjnego.
hahaha
mistrzostwo świata :D

powodzenia !
Yes, I can

Awatar użytkownika
4promile
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: 4promile »

buy

SL (-1,50$)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 15 wrz 2011, 04:30 przez 4promile, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
4promile
Gaduła
Gaduła

:)

Awatar użytkownika
4promile
Gaduła
Gaduła

sell

SL (-1,50$) Stan rachunku: 37,53$
Ostatnio zmieniony 15 wrz 2011, 16:25 przez 4promile, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
ka7
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ka7 »

8 strona i widze ze jeszcze nie zauwazyles, nie chce sie wymadrzac, ale przegrasz bo statystyka jest przeciwko tobie takze dlatego ze grasz na m5, przy takim interwale takim tp i sl spred powoduje ze nasze szanse procentowo znacznie maleja, nawet na edwardzie, gdzies tu byl nawet post w jednym z zurnali z dokladnymi wyliczeniami, matematyki sie nie oszuka,grajac m5 trzeba byc znacznie ale to znacznie lepszym niz losowa statystyka, zwieksz sl i tp razy 10 agonia potrwa znacznie dluzej :P
Trzeba określić cele I zrobić to mądrze,To do czego dążę to sława i pieniądze,Chce mieć tak jak książę:Posiadłość i pałac,Własną podobiznę w skałach,Tak jak prezydenci w Stanach ,Spędzać życie na muzyce i niekończących balach,

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

ka7 pisze:8 strona i widze ze jeszcze nie zauwazyles, nie chce sie wymadrzac, ale przegrasz bo statystyka jest przeciwko tobie takze dlatego ze grasz na m5, przy takim interwale takim tp i sl spred powoduje ze nasze szanse procentowo znacznie maleja, nawet na edwardzie, gdzies tu byl nawet post w jednym z zurnali z dokladnymi wyliczeniami, matematyki sie nie oszuka,grajac m5 trzeba byc znacznie ale to znacznie lepszym niz losowa statystyka, zwieksz sl i tp razy 10 agonia potrwa znacznie dluzej :P
A powiedz mi jakie znaczenie ma TF w tym przypadku bo nie rozumiem, co różnica czy po powrocie od swojego doradcy odpali zlecenie na m1/m5/d1/mn1 ?? przecież nie analizuje wykresu a z tego co mi wiadomo cena rusza sie tak samo tylko na m5 bedzie to miliard świeczek a na mn1 jedna, bo zmieniając TF nie zmieniasz zakresu wahań ceny tylko wygląd wykresu i okres na jaki patrzysz :) to tak jak byś dal mu rade zmień ze świeczek na liniowy i będzie ok :p

Awatar użytkownika
CoVal
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: CoVal »

ka7 pisze:8 ... gdzies tu byl nawet post w jednym z zurnali z dokladnymi wyliczeniami, matematyki sie nie oszuka...
@ ka7: rzadko czytuje zurnale - czy moglbys mnie troche naprowadzic gdzie to ta analiza byla ?

co do testu - zmiana warunkow podczas trwania experymentu nie jest zalecana...

aczkolwiek nawet autor tego watku chyba raczej nie wierzy w pozytywny rezultat koncowy, to niektorzy twierdza, iz samo wejscie (nawet zupelnie losowe) nie jest tak istotne jak dalsze zarzadzanie ta otwarta pozycja (nie mam tu na mysli otwartego sedesu) - wiec moze po przeanalizowaniu dotychczasowych wejsc warto by sie zastanowic nad tym, jak powinno sie zamknac kazda pozycje ? (nie mam na mysli tu opuszczenie klapy sedesu)..

w kazdym badz razie - ile to jeszcze wejsc ma byc do ostatecznego spuszczenia wody ?

Awatar użytkownika
ka7
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ka7 »

ink tak tak ja to dobrze wiem ze pips to pips niezaleznie od tfu o tfie napisalem zeby bylo czytelnie dla tych co dopiero moze zaczynaja interesowac sie forexem, coval damian gtk gdzies to napisal niestety nie moge znalezc tego postu, nawet pisalem u niego na stronie prosbe o link do tego postu ale olal to , to byl krotki post ale tu wiekszosc rzeczy bardzo dobrych i madrych na forum przepada, w kazdym razie im wiecej musimy zaplacic za wejscie, (a spred jest staly) w stosunku do potencjalnego zysku tym mniejsze mamy szanse, co dla kogos kto dolaczyl w 2005 jest chyba zupelnie jasne;) tylko ze on podal tam dokladne wyliczenie, a jak wiadomo liczby przemawiaja najbardziej przynajmniej do mnie, i byly to spore roznice na korzysc wiekszych sl i wiekszych tp,
Trzeba określić cele I zrobić to mądrze,To do czego dążę to sława i pieniądze,Chce mieć tak jak książę:Posiadłość i pałac,Własną podobiznę w skałach,Tak jak prezydenci w Stanach ,Spędzać życie na muzyce i niekończących balach,

Awatar użytkownika
4promile
Gaduła
Gaduła

buy

SL (-1,50$) Stan rachunku: 36,03

Awatar użytkownika
pawel2907
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: pawel2907 »

wygląda na to że sedes to gówniany doradca
Miej nadzieję na najlepsze, ale zawsze bądź gotów na najgorsze.

ODPOWIEDZ