SP500 Na spokojnie !

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Hary
Gaduła
Gaduła

Re: SP500 Na spokojnie !

Nieprzeczytany post autor: Hary »

I finished

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

Zgłosiłeś mój post w którym cię chwalę że już nie nadużywasz AI jako obrażanie po czym w następnym poście mnie obrażasz XD hipokryzja kolego ;)

Awatar użytkownika
Anomalia
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Anomalia »

Ink. pisze:
21 sty 2025, 10:28
Kłamca jesteś niestety ty, ja tobie udowodniłem kłamstwo ty mi nie. Więc nie idź tą drogą bo jak brakuje argumentów zaczynasz obrażać. Możemy zrobić ankietę czy ludzie uważają że twoje posty to częściowo AI jak tak bardzo chcesz ;)
Każdy ma jakiś styl pisania, Hary ma taki jaki widać, od lat, zanim AI weszła do naszego życia.

A propos, bo mnie to nurtuje - a skoro tu taki kącik prawdomówców to skorzystam z okazji - Ink, logowałeś się z zeszłym roku z jednego czy z dwóch kont (lub więcej) na tym forum?
"Zostawiam też nowe pozycje na jutro.. tak nie za dużo, 60 lotów" (Ś44)
"Ciężko się gra 10 pozycji po 250 lotów- niewygodnie." (Ś44)

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Anomalia pisze:
21 sty 2025, 12:15

Każdy ma jakiś styl pisania, Hary ma taki jaki widać, od lat, zanim AI weszła do naszego życia.
No właśnie nie do końca, początkowe posty są ok a wylew zaczął się mniej więcej od dostępności chatagpt. Inna sprawa styl pisania a jawne AI to dwie różne rzeczy. Bo można mieć każdy styl pisania nawet jak robot a detektor AI powie że to pisał człowiek. W przypadku Harego każdy detektor AI wykazywali od 90 do 98 % prawdopodobieństwa ze pisało to AI. Ale to już nie o to chodzi czy ktoś używa AI czy nie. Jest narzędzie to niech sobie ludzie korzystają. Problem i cała dyskusja która trwa z harym pojawiła się po tym jak w moim wątku zaczął wrzucać i trochę zaśmiecać wątek mądrościami chatagpt gdzie mimo dowodów szedł w zaparte że się AI brzydzi i nigdy nie używał. Po co tak iść w zaparte ? Nie wiem

Awatar użytkownika
Anomalia
Pasjonat
Pasjonat

Ink. pisze:
21 sty 2025, 12:20
Anomalia pisze:
21 sty 2025, 12:15

No właśnie nie do końca, początkowe posty są ok a wylew zaczął się mniej więcej od dostępności chatagpt. Inna sprawa styl pisania a jawne AI to dwie różne rzeczy. Bo można mieć każdy styl pisania nawet jak robot a detektor AI powie że to pisał człowiek. W przypadku Harego każdy detektor AI wykazywali od 90 do 98 % prawdopodobieństwa ze pisało to AI
Pokaż, proszę.
Może być prt sc.

A z ilu kont się logowałeś/pisałeś?

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

W moim wątku masz, nie chce mi się szukać.

KrisRapin
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: KrisRapin »

hary pisze:po jednym nieudanym zagranie (przypadkowo bez SL-ki), zostało teoretycznie i praktycznie wyzerowanie i wyciągasz nieuzasadnione i nieprzemyślane wnioski z tego jednego zagrania.
Hary, ale jaki "przypadkowy" brak SL-a? Przecież nawet w tym wątku, na screenach, które samodzielnie pokazałeś widać, że nie używasz SL-i. Same wygrane - normalnie w czepku urodzony :)
Nie korzystasz z SL-a, ani na demo, ani w tych zagraniach, które pokazałeś. Po co kłamać? Kogo chcesz oszukać w ten sposób? Każdy kto chociaż minimalnie liznął temat, widzi jaka to strategia i podejście. Nie jestem na rynku od kilkunastu lat, nie mam certyfikatów i nie wypróbowałem wszystkich znanych metod handlu, a mimo to widzę przecież co pokazujesz na screenach i wnioski są oczywiste.

Przykładowo gdybyś napisał:
"Owszem, ryzykuję, jednak tworząc depozyt o wielkości 10k, ZAZWYCZAJ jestem w stanie zarobić - przykładowo - 30k, zanim stracę wszystko. Kiedy zarobię "swoje" pieniądze to wpłacam je na konto bankowe, a dalej gram już tylko "za pieniądze brokera". Nawet jeśli stracę raz na jakiś czas depozyt, to - znowu - ZAZWYCZAJ, jestem na plusie."
Czyli przykładowy algorytm wyglądałby tak:
- Masz 10k depozytu
- Handlujesz - akceptujesz tylko zyski.
- Zarabiasz, raz 100zł, innym razem 1000zł.
- Konto ulega zmianie: 10.1k, 11.1k, 11.5k itd., ale trzymasz tez pozycje stratne.
- Zyskujesz na zamkniętych zyskownych pozycjach 10k.
- Wpłacasz je ponownie na konto bankowe.
- A za resztę, która została oraz pozycje stratne, trzymasz i grasz dalej.
- Grasz tak długo aż nie wyczyścisz pozostałego depozytu, inkasując raz na jakiś czas zysk.
- Dodatkowy zysk wpłacasz na konto bankowe.

W ten sposób łatwo wykazać duży zysk na screenie, bo inkasujesz tylko zyski, a straty trzymasz. Taka metoda powoduje, że masz dużo zysków, a tylko jedną stratę - która czyści całe konto. Jeśli dojdzie do tego po tym jak zarobisz pierwotna wpłatę, to i tak wyjdziesz na plus.

ps: Oczywiście podany algorytm to tylko przykład i generalnie metoda handlu, której nie zalecam.
Ale - tak, z tego co pokazujesz ośmielam się nazywać to hazardem, bo opierasz się jedynie na szczęściu.

ps 2: Ja swoje konto też już pokazałem kiedyś, przy czym również na screenach, więc kto chce niech wierzy, kto nie to nie. Przy czym u mnie jest znacznie bardziej wiarygodnie, bo zysk roczny to 40%, a nie 100000%, czy ile tych zer tam było :)

Awatar użytkownika
Anomalia
Pasjonat
Pasjonat

Ink. pisze:
21 sty 2025, 12:29
Znalazłam, dziękuję.
U mnie detektor wskazuje, że tamten tekst pisał człowiek. Oczywiście, wrzuciłam też inne teksty, żeby sprawdzić czy będzie prawdę pisał - swój, swój mieszany (2) i napisany przez AI. Mój przypisał mnie, mieszany przypisał mnie a drugi AI, z czata - przypisał AI.
Może ma znaczenie temat, bo to randomowe kawałki analizy którą piszę (futer design thinking w świecie AI) - nie wiem, ale wynik nie jest dla mnie rozstrzygający, a na dodatek odbiega od Twojego diametralnie.
W ciekawych czasach przyszło nam żyć :roll:

KrisRapin
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: KrisRapin »

Jeszcze rzucając okiem na Twój wykres, gdzie podałeś equity - wnioskuję, że to po prostu mocno zlewarowany, niezabezpieczony scalping.

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Anomalia pisze:
21 sty 2025, 12:54
Ink. pisze:
21 sty 2025, 12:29
Znalazłam, dziękuję.
U mnie detektor wskazuje, że tamten tekst pisał człowiek. Oczywiście, wrzuciłam też inne teksty, żeby sprawdzić czy będzie prawdę pisał - swój, swój mieszany (2) i napisany przez AI. Mój przypisał mnie, mieszany przypisał mnie a drugi AI, z czata - przypisał AI.
Może ma znaczenie temat, bo to randomowe kawałki analizy którą piszę (futer design thinking w świecie AI) - nie wiem, ale wynik nie jest dla mnie rozstrzygający, a na dodatek odbiega od Twojego diametralnie.
W ciekawych czasach przyszło nam żyć :roll:

Zależy jakiego detektora używasz i jaki kawałek tekstu mi każdy wskazał AI jednoznacznie

Ale nawet na pierwszy rzut oka widać ze to AI wypluło :

" Typowe pytanie związane z korzystaniem z konta demo zwykle dotyczy tego, jak długo należy pozostać na koncie demo, zanim przystąpi się do wymiany prawdziwego rynku na prawdziwe pieniądze. Jednakże pomijane są korzyści wynikające z używania kont demo, wykraczające poza tę jednowymiarową kwestię, a fakt, że wielu doświadczonych i dochodowych traderów na rynku Forex nadal korzysta z kont demo, jest świadectwem ich wartości.

Nawet najbardziej doświadczeni i dochodowi traderzy nadal mają konta demo i korzystają z nich, głównie do testowania pomysłów i strategii handlowych. Jako osoby ciekawskie intelektualnie, wszyscy dążymy do ciągłego doskonalenia na rynku, który stale się rozwija i nigdy nie jest „ustalony”. Dlatego wszyscy powinniśmy mieć konta demo, aby ryzykować wirtualne pieniądze, zanim zaryzykujemy prawdziwe pieniądze. Różnica jest taka, że ​​jest skok. Doświadczeni inwestorzy pomijają mikro lub mini lot, ponieważ ich konto demo będzie (prawdopodobnie) już prowadzone u brokera i platformy, którą preferują i której ufają. "

ODPOWIEDZ