SP500 Na spokojnie !

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Anomalia
Pasjonat
Pasjonat

Re: SP500 Na spokojnie !

Nieprzeczytany post autor: Anomalia »

Ink., z racji zawodu i ja i Hary (choć w różnych dziedzinach) mamy takie pisanie we krwi, rutyna. Mnie to nie razi i nie odważyłabym się zarzucić komuś kłamstwo na tej podstawie.

(swoją drogą, zaciekawiłeś mnie i w sumie to wyzwanie - jak się odrobię to napiszę tekst w stylu ai i sprawdzę/sprawdzimy co detektor na to. Ale to już w Rejsie, żeby nie zaśmiecać cudzych wątków).
"Zostawiam też nowe pozycje na jutro.. tak nie za dużo, 60 lotów" (Ś44)
"Ciężko się gra 10 pozycji po 250 lotów- niewygodnie." (Ś44)

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

Czat analizuje ten tekst : Tekst, który podałeś, przeanalizuję pod kątem cech typowych dla treści generowanych przez AI, takich jak:
1. Styl pisania:
• Czy tekst jest uporządkowany logicznie i klarowny?
• Czy unika szczegółowych przykładów, które wymagają głębokiej wiedzy kontekstowej?
2. Powtórzenia:
• Czy widać powtarzanie tych samych idei w różnych sformułowaniach?
3. Uniwersalność:
• Czy tekst jest bardzo ogólny i może być zastosowany w wielu kontekstach?
4. Ton formalny:
• AI często pisze w sposób formalny i neutralny, chyba że jest inaczej zaprogramowane.

Zaraz wykonam tę analizę.

Analiza tekstu:

1. Styl pisania

Tekst jest uporządkowany i logicznie podzielony na dwie części:
• Pierwsza część wprowadza pytanie dotyczące czasu spędzonego na koncie demo oraz podkreśla korzyści płynące z jego używania.
• Druga część zawiera argumenty przemawiające za tym, że nawet doświadczeni traderzy korzystają z kont demo.

Język jest klarowny, bez błędów gramatycznych, co jest typowe dla treści generowanych przez AI. Brakuje też osobistych anegdot, co wskazuje na uniwersalny styl.

2. Powtórzenia

W tekście można zauważyć lekkie powtarzanie głównej idei:
• Dwukrotnie podkreślono, że doświadczeni traderzy korzystają z kont demo („wielu doświadczonych i dochodowych traderów” oraz „nawet najbardziej doświadczeni i dochodowi traderzy”).
• To powtórzenie może być charakterystyczne dla tekstów AI, które często na różne sposoby wzmacniają tę samą ideę.

3. Uniwersalność

Treść jest ogólna i może dotyczyć każdego tradera na rynku Forex. Brakuje odniesień do konkretnych przykładów, brokerów, strategii czy narzędzi, co sugeruje, że tekst został zaprojektowany, by być szeroko zrozumiały i uniwersalny.

4. Ton formalny

Ton jest formalny i neutralny, bez emocjonalnych wyrażeń czy subiektywnych opinii. To również wskazuje na styl charakterystyczny dla AI.

Wnioski:

Tekst ma cechy charakterystyczne dla treści generowanych przez AI, takie jak:
• Klarowna struktura,
• Powtórzenia idei,
• Uniwersalny ton i brak szczegółowych przykładów,
• Neutralność języka.

Choć nie mogę z całą pewnością stwierdzić, że tekst został napisany przez AI, to istnieje duże prawdopodobieństwo, że pochodzi z narzędzia do generowania treści, np. podobnego do ChatGPT.

Awatar użytkownika
Anomalia
Pasjonat
Pasjonat

Nie wiem, po co to ciągniemy ale ok, skoro chcesz.
Ink. pisze:
21 sty 2025, 15:40
Tekst ma cechy charakterystyczne dla treści generowanych przez AI, takie jak:
• Klarowna struktura,
• Powtórzenia idei,
• Uniwersalny ton i brak szczegółowych przykładów,
• Neutralność języka.
a na to pozostaje mi tylko autocytat:
Anomalia pisze:
21 sty 2025, 14:45
Ink., z racji zawodu i ja i Hary (choć w różnych dziedzinach) mamy takie pisanie we krwi, rutyna.
Uniwersalne, logiczne, klarowne, zgodnie z określonym wzorcem, poprawne i neutralne językowo - to normalność, tworzona przez ludzi. Słabe to przesłanki do zarzucenia kłamstwa.
To, że na forum pojawiają się luźne, nieformalne teksty a formalny budzi podejrzenia o niczym nie świadczy, opcji wytłumaczenia tej sytuacji jest wiele przecież.

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

To że piszesz jak robot to już dawno zauważyłem XD i tutaj faktycznie widać rutynę ale nie wypadłem aby analizować pod względem AI bo widać ze dziwne ale widać ze człowiek. Ale jak nie widzisz oczywistej treści AI to ja cie przekonywać nie będę. trudno, napiszmy protokół rozbieżności i wsio

Awatar użytkownika
Anomalia
Pasjonat
Pasjonat

Ink. pisze:
21 sty 2025, 16:06
trudno, napiszmy protokół rozbieżności i wsio
I kogoś obciążmy kosztami operacji :idea: :564:
Ink. pisze:
21 sty 2025, 16:06
To że piszesz jak robot to już dawno zauważyłem XD i tutaj faktycznie widać rutynę ale nie wypadłe aby analizować pod względem AI.
Rozgryzłeś mnie. To ja 8) (mam nadzieję, że wiesz kto jest na zdjęciu, i z jakiego filmu).
Obrazek

Awatar użytkownika
Anomalia
Pasjonat
Pasjonat

Nie da się edytować poprzedniego wpisu, więc jeszcze raz zaśmiecę wątek Harego - sprawdziłam, potrafię napisać tekst tak, aby detektor przypisał jego autorstwo AI :lol: :oops: Bez większego trudu i skupienia :568:

Nie wszystko złoto co się świeci.

Hary
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Hary »

KrisRapin pisze:
21 sty 2025, 12:37
Przykładowo gdybyś napisał:
"Owszem, ryzykuję, jednak tworząc depozyt o wielkości 10k, ZAZWYCZAJ jestem w stanie zarobić - przykładowo - 30k, zanim stracę wszystko. Kiedy zarobię "swoje" pieniądze to wpłacam je na konto bankowe, a dalej gram już tylko "za pieniądze brokera". Nawet jeśli stracę raz na jakiś czas depozyt, to - znowu - ZAZWYCZAJ, jestem na plusie."
Czyli przykładowy algorytm wyglądałby tak:
- Masz 10k depozytu
- Handlujesz - akceptujesz tylko zyski.
- Zarabiasz, raz 100zł, innym razem 1000zł.
- Konto ulega zmianie: 10.1k, 11.1k, 11.5k itd., ale trzymasz tez pozycje stratne.
- Zyskujesz na zamkniętych zyskownych pozycjach 10k.
- Wpłacasz je ponownie na konto bankowe.
- A za resztę, która została oraz pozycje stratne, trzymasz i grasz dalej.
- Grasz tak długo aż nie wyczyścisz pozostałego depozytu, inkasując raz na jakiś czas zysk.
- Dodatkowy zysk wpłacasz na konto bankowe.
Wybacz ale nie Ty będziesz akceptował i decydował jak ja mam pisać posty oraz jak ja mam grać na rynkach finansowych ?
W ten sposób łatwo wykazać duży zysk na screenie, bo inkasujesz tylko zyski, a straty trzymasz. Taka metoda powoduje, że masz dużo zysków, a tylko jedną stratę - która czyści całe konto. Jeśli dojdzie do tego po tym ja zk zarobisz pierwotna wpłatę, to i tak wyjdziesz na plus.

ps: Oczywiście podany algorytm to tylko przykład i generalnie metoda handlu, której nie zalecam.
Ale - tak, z tego co pokazujesz ośmielam się nazywać to hazardem, bo opierasz się jedynie na szczęściu.
ps 2: Ja swoje konto też już pokazałem kiedyś, przy czym również na screenach, więc kto chce niech wierzy, kto nie to nie. Przy czym u mnie jest znacznie bardziej wiarygodnie, bo zysk roczny to 40%, a nie 100000%, czy ile tych zer tam było :)
Wnoszę z Twoich wpisów widać że boisz się by pokazywać swoje zagrania, o dziwo jakoś tu na forum nie można nic wyszukać na ten temat, nie można znaleźć twoich sceenów ,czy to nie dziwne, nie sądzisz ?
Boisz się oceny innych forumowiczów , i dlatego jesteś zazdrosny o wyniki innych a zazdrość, która ocenia innych i krzyczy, jest zawsze niebezpieczna , jest największym wrogiem człowieka i objawia się w różnych postaciach, takich jak: wstyd, zazdrość , złość, bezczelność, arogancja. A tym, co powoduje strach, jest brak pewności siebie.
Jeszcze rzucając okiem na Twój wykres, gdzie podałeś equity - wnioskuję, że to po prostu mocno zlewarowany, niezabezpieczony scalping.
Chciałeś eqity to proszę ,byś nie wyciągał niewłaściwych wniosków :!: :!:
Zrzut ekranu 2025-01-28.png
a teraz proszę pokaż swoje screeny postaramy się obiektywnie je ocenić :idea: :!:
Widać że rozmowa tu na forum nie ma nic wspólnego z „fair play”. Jest pełena nienawiści, zazdrości , przechwałek, nieznajomości wszelkich zasad i sadystycznej przyjemności z oglądania ,swoich ("idiotycznych") wpisów Innymi słowy, jest to wojna bez strzelania.
W przeszłości istniało niebezpieczeństwo, że ludzie staną się niewolnikami jak widać niebezpieczeństwo w przyszłości będzie polegać na tym, że ludzie staną się robotami  :idea: :!:
Kończąc ten Journal życzę Wszystkim powodzenia
:564:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Anomalia
Pasjonat
Pasjonat

Nie kończ dziennika, Hary.
Bez sensu :roll:

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

DD 60%
Spasuje, więcej szczęścia niż strategii, a pewnie screen z zeszłego tygodnia bo koniec dziennika dziwnym zbiegiem okoliczności znów zbiegł sie z masową wyprzedażą na rynkach tak samo jak ostatnio po takiej zwale miała być "przerwa" do końca roku bo ta strategia kompletnie sie nie sprawdza w takich okolicznościach

Hary
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Hary »

Ink. pisze:
28 sty 2025, 14:15
DD 60%
Spasuje, więcej szczęścia niż strategii, a pewnie screen z zeszłego tygodnia bo koniec dziennika dziwnym zbiegiem okoliczności znów zbiegł sie z masową wyprzedażą na rynkach tak samo jak ostatnio po takiej zwale miała być "przerwa" do końca roku bo ta strategia kompletnie sie nie sprawdza w takich okolicznościach
Przestań już kłamać (nadęty błaźnie), tu masz dzisiejsze wyniki (godz. na wykresie) , by wszyscy zrozumieli z kim mają do czynienia :!: :!: :!:
Zrzut ekranu 2025-01-28 090831.png
Zrzut ekranu 2025-01-28 143311.png
Niestety kiedy masz do czynienia z tego typu ludźmi, pamiętaj, że nie masz do czynienia ze stworzeniami, które działają w oparciu nie o logikę, ale ze stworzeniami, które nie mają żadnych zasad moralnych a za to narcyzm w czystej postaci
pozdrawiam
:564:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

ODPOWIEDZ