Polska, absurdy itp

Forum, na którym można do woli dyskutować nie tylko na tematy związane z Forexem.
Awatar użytkownika
SEROL666
Maniak
Maniak

Re: Polska, absurdy itp

Nieprzeczytany post autor: SEROL666 »

KrisRapin pisze:
24 cze 2025, 10:49
Serol to gość, któepo) na depozycie (nie na całym majątku, co zawsze podkreślam)
W tym roku jak do tej pory: +13,92% (kumulatywnie) ze zmodyfikowanym podejściem, które usprawniło mój trading w pewnych okolicznościach.
Dla mnie jesteś jednodniowym kiszonym ogórkiem który chce przepychać setę wódy. Ambicje ok ale ale czy naprawdę ktoś chce taką zieleniną przepychać żrący płyn bez gwarancji ulgi ?

Ja nie znam matmy ?? Słuchaj ty źle odczytałeś staty Admina - już to ostatnio wyjaśniłem Tobie. Admin raczej miał wyje..ne na to czy straci czy nie faktem jest że zabawiał się z rynkiem i z 950USD zrobił 40.000USD.Pracuj na tym co widzisz a nie co Ci się wydaje co Admin potrafi a czego nie.
Do tego ja niczego nie zresetowałem niczego a to nowe otwarte konto i oczywiście twoje konfabulacje. Do tego ty niczego się nie nauczyłeś w tak krótkim czasie mój ogóreczku. Przyjrzyj się dokładniej mojej historii postów w dziale DT mam ponad 70%skuteczność w przewidywaniu zachowania walut. Sam sobie to liczę żeby mi żaden taki niedokiszony ogóreczek pisał że jest inaczej.

Nie znamy stat do twojego tradingu jeżeli coś napiszesz na zielono to nie znaczy że to miało miejsce. Do tego FX interesujesz się niecałe 2 lata to takie NIC w kategorii: trwałości/stabilności wyników. Myślisz że jesteś pierwszym śmiałkiem, który ma początkowe wyniki na plusie ?? Zaprasza do działu journale... tam się okaże że rynek najczęściej uśrednia wyniki gierojów do lokaty bankowej.

Mam takiego kumpla co rozwodzi ludzi od 8 do 16 a tak naprawdę jego główne hobby to giełda US. On codziennie poświęca 4-5 godzin na czytanie raportów jego wiedza jest już daleko poza moim postrzeganiem rynków. Bez niego nie puściłbym kasy na różne dziwne spółki. Ja wielki wróg MSFT cały czas trzymam ich akcje, kupiłem Palantir, o którym dowiedziałem się od niego. Ten koleś zmonetyzował wojnę, rozmawia ze mną albo inaczej ja słucham jego. Czasem piszę na forum korzystając z jego wiedzy. Ty nie jesteś takim kolesiem nie czuć w twoich postach wiedzy z jego poziomu. Jesteś ogóreczkiem, który chwilę temu trafił do słoiczka i tyle. Wiesz że BRK.B - które też mam w portfelu pobiło twój wynik... a wspomniałem ze dzięki magii finansowej można było wycisnąć grubo więcej na BRK w tym roku niż twoje marne +13,92%. Tak więc pozdrawiam bez erekcji na twoje wyniki. Twój ruch zielony.
"If music is dying musicians are killing it" - MP

KrisRapin
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: KrisRapin »

Serol zanim napiszesz posta zjedz sobie coś - najlepiej ogórka, bo chyba straszna ochota Ciebie na niego naszła. Chapnij ogórasa.
SEROL666 pisze:Dla mnie jesteś jednodniowym kiszonym ogórkiem który chce przepychać setę wódy.
Może Ciebie zaskoczę, ale wcale się nie dziwię. W końcu Ty tu jesteś kilkanaście lat, a ja ledwo dwa. Problem w tym, że jestem w stanie udokumentować sukcesy na rynku, a Ty nie.
Czy to nie jest jeszcze większe ośmieszenie Ciebie, iż taki ogórasek ma wyniki, a Ty po tylu latach jedynie marzenia?

SEROL666 pisze:Ja nie znam matmy ?? Słuchaj ty źle odczytałeś staty Admina - już to ostatnio wyjaśniłem Tobie. Admin raczej miał wyje..ne na to czy straci czy nie faktem jest że zabawiał się z rynkiem i z 950USD zrobił 40.000USD
Przed znakiem zapytania nie stawia się spacji - kolejna lekcja dla Ciebie - całkowicie za darmo.
Kolejną lekcją będzie lekcja historii, skoro po kilkunastu latach tradingu nie ogarniasz pewnych podstaw.
Był sobie taki Pan - Jim Simons. Jim jest uważany na całym świecie za mistrza tradingu. Jego średnioroczna stopa zwrotu według sieci wynosi 66%.
W praktyce jest ona nieco mniejsza, bo trzeba odliczyć koszty, a więc realna kwota netto to około 39% średniorocznie w latach 1988 - 2018.
Do tego ciekawostka: drawdown Jima wynosi tylko 3-5%. Dokładne dane nie są znane publicznie, ale dziennikarze Wall Street Journal wielokrotnie słyszeli o takich właśnie liczbach w rozmowach prywatnych z pracownikami Jima. Można, więc to traktować jako ciekawostkę niepopartą twardymi danymi (zyski są publiczne, a więc one są udokumentowanym faktem).

Ty zaś wyskakujesz z tekstem, że ktoś z 950 USD robi 40k USD i nie widzisz w tym nic dziwnego - tylko wiedzę.
Mamy, więc prosty wybór:
- Admin jest tak zaje*isty, że zasługuje na własną kartę w historii tradingowego świata.
- Admin po prostu zrobił hazardowy run.

Która z tych opcji jest bardziej prawdopodobna zostawiam wszystkim do oceny indywidualnej.
I tak - jeśli nie widzisz w tym nic dziwnego - to nie znasz matematyki na poziomie szkoły podstawowej.

SEROL666 pisze:Do tego ja niczego nie zresetowałem niczego
No tak, Ty tylko uwaliłeś depo :D Bo oczywiście ta kwota "€191.08" na Twoim koncie: https://www.myfxbook.com/members/Serol6 ... 5/11295806 jest całkowicie normalna.
Ty serio nie widzisz, że się tylko ośmieszasz? Każdy widzi, że przewaliłeś forsę. Zostało to już wystarczająco udokumentowane w temacie Twojego konkursu.
SEROL666 pisze:mam ponad 70%skuteczność w przewidywaniu zachowania walut
Z tak dużą skutecznością uwalać depozyty to trzeba mieć talent. Gratuluję!
SEROL666 pisze:Sam sobie to liczę
Aaaa... no tak, jeśli Ty sam sobie coś liczysz to wiele tłumaczy, tak a propos Twojej wiedzy matematycznej.
SEROL666 pisze:Nie znamy stat do twojego tradingu jeżeli coś napiszesz na zielono to nie znaczy że to miało miejsce. Do tego FX interesujesz się niecałe 2 lata to takie NIC w kategorii: trwałości/stabilności wyników
To akurat prawda. Ale przecież magicznie sobie wyników nie wygeneruję - aktualnie działam od dwóch lat i takie też wyniki mogę przedstawić. Niemniej z uwagi na fakt, że ogarniam matematykę to wiem jak mniej-więcej kształtować się będzie moja stopa zwrotu w najbliższych latach. Ja nie działam hazardowo, a metodycznie bez myślenia życzeniowego. Zysk 20% na całym majątku rok do roku to jest max na jaki liczę (średniorocznie). Ty sądzisz, że rok w rok powinno się zarabiać 1000% i sądzisz, że takie wyniki są osiągalne i normalne.

a propos myślenia życzeniowego:
SEROL666 pisze:a wspomniałem ze dzięki magii finansowej można było wycisnąć grubo więcej na BRK w tym roku niż twoje marne +13,92%
Można było. Można było też wygrać w totolotka, w kasynie, albo zostać "królową balu". Nie jest ważne jaka okazja Cię ominęła, a ważny jest wynik długoterminowy. Ty tego nie rozumiesz - szukasz od kilkunastu lat świętego gralla zamiast zrozumieć, że go nie ma i liczy się stabilny wzrost.

Przedstawiłem Ci, że najlepszy trader na świecie systematycznie potrafił zarobić średniorocznie 39% netto. Ty tego nie potrafisz zrozumieć - szukasz nadal 100000% wzrostów myśląc, że za takimi wynikami stoi wiedza, a nie hazard.

Po kilkunastu latach skutecznego tradingu można zrobić naprawdę dobry wynik finansowy - Ty tego nie umiesz, nie masz nic do pokazania, a to jednoznacznie pokazuje, że jesteś jedynie konfabulantem, bo o świadome kłamanie Cię nie oskarżam. Ot wyglądasz na osobę chorą.
I zjedz ogórka, bo ewidentnie pisałeś na głodzie.

Awatar użytkownika
MetaPoznanie
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: MetaPoznanie »

SEROL666 pisze:
25 cze 2025, 02:17
, rozmawia ze mną albo inaczej ja słucham jego. Czasem piszę na forum korzystając z jego wiedzy. Ty nie jesteś takim kolesiem nie czuć w twoich postach wiedzy z jego poziomu.
Ależ to romantyczne , to już wszystko jasne :D , Oczywiście to odbywa się w późnych godzinach nocnych , stąd te myśli o ogóreczkach :oops:

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

SEROL666 pisze:

Mam takiego kumpla co rozwodzi ludzi od 8 do 16 a tak naprawdę jego główne hobby to giełda US. On codziennie poświęca 4-5 godzin na czytanie raportów jego wiedza jest już daleko poza moim postrzeganiem rynków.

Uwielbiam te historie. Serol w nocy stróż ale za dnia mistrz finansjery i od 10 lat tutaj wszystkich poucza jak grać i że 20% rocznie to żałośnie mało co już tłumaczy że dalej żyje w świecie hazardu i liczy na stopy 20% ale w jeden dzień. No i jest drugi kolega kierowca który za dnia jest szoferem a w nocy mistrzem finansjery. Widzę koledzy znaleźli sobie niszę i robią dyżury, jeden w dzień drugi w nocy, jeden na akcjach drugi na walutach dzięki temu mają rynki pod kontrolą 24/7 na wszystkich instrumentach XD Oczywiście stara dobra śpiewka że gość zapiernicza tak jak ty serol na najniższym stanowisku nie dla pieniędzy ale dla własnego hobby bo pieniędzy z giełdy ma masę XD człowieku w tych twoich historyjkach nic nigdy się nie trzyma kupy. Ale miło jest patrzeć że ani jedna osoba nie trzyma twojej strony bo już wszyscy się na tobie poznali ;)

Awatar użytkownika
SEROL666
Maniak
Maniak

KrisRapin pisze:
25 cze 2025, 07:27
Serol zanim napiszesz posta zjedz sobie coś - najlepiej ogórka, bo chyba straszna ochota Ciebie na niego naszła. Chapnij ogórasa.
Piszesz po 7:00 rano coś mi się wydaje że zapierniczasz w budżetówce a to oznacza jedno że okradasz wyszystkich w PL... 8)

- Masz jakieś wyniki ??? Potwierdzone ? Na demko ?? Może real ze 100USD ?? Wiesz co zrobi korekta na rynkach z twoimi wyniczkami ??
- NIe umiesz czytać statystyk na myfxbook.
- Kwota którą mam na depo - pisałem dawno temu z czego wynika
- za 20% nie ma sensu ponosić ryzyka na FX. Bo w długim terminie i tak poniesiesz straty.

KrisRapin
Stały bywalec
Stały bywalec

SEROL666 pisze:Piszesz po 7:00 rano coś mi się wydaje że zapierniczasz w budżetówce a to oznacza jedno że okradasz wyszystkich w PL... 8)
Jeszcze jak. Na prawo i na lewo. Chłopie... w przeciwieństwie do Ciebie ja mam masę wolnego czasu, bo już od dawna sobie to wypracowałem i teraz zarabiam z własnej działalności. To jest jeden z etapów tzw. FIRE.
SEROL666 pisze:- Masz jakieś wyniki ??? Potwierdzone ? Na demko ?? Może real ze 100USD ?? Wiesz co zrobi korekta na rynkach z twoimi wyniczkami ??
Serol ja mam wyniki. Wyniczki to Ty masz :D
Jestem na rynku - jak sam zauważyłeś - dwa lata. W tym czasie Ciebie wyciachało przy pierwszych lepszych korektach i szaleństwach Trumpa. Co zaś ze mną? Ano nic. Zarabiam.
Także odpowiedź brzmi: Wyniki bardzo dobre.
SEROL666 pisze:- NIe umiesz czytać statystyk na myfxbook.
Yep. Jasne.
SEROL666 pisze:- Kwota którą mam na depo - pisałem dawno temu z czego wynika
No tak. Z uwalenia depo.
SEROL666 pisze:- za 20% nie ma sensu ponosić ryzyka na FX. Bo w długim terminie i tak poniesiesz straty.
Ty nic nie rozumiesz. Nie ma ryzyka jeśli wiesz co robisz. Jest tylko handel.
Trading jest jak prowadzenie własnego biznesu - czego zapewne nie wiesz, bo nigdy nic swojego nie miałeś.
Prowadząc biznes masz:
- Bardziej ryzykowne przedsięwzięcia, które mogą wypalić lub nie.
- Zapasy odłożone na wypadek "ciężkich" momentów.
- Stałe umowy na najbliższe lata, aby mieć pewność stabilizacji dochodów.
- Kontrakty mniej ryzykowne, ale mogące przedłużyć się w czasie.
W tradingu jest analogicznie. Nie ma miejsca na "uda się, albo się nie uda". To jest biznes i wszystko musi być obliczone.

No, ale jeśli Ty mówisz, że na 20% rocznie nie ma sensu wchodzić w FX, to po prostu wiemy na czym stoimy i z kim rozmawiamy - gołodupiec bez perspektyw i brakiem podstaw matematycznych.

Ale, że na tym forum tyle lat się uchowałeś? Niech mi ktoś to wytłumaczy.

Awatar użytkownika
SEROL666
Maniak
Maniak

Ink. pisze:
25 cze 2025, 09:16
SEROL666 pisze:

Mam takiego kumpla co rozwodzi ludzi od 8 do 16 a tak naprawdę jego główne hobby to giełda US. On codziennie poświęca 4-5 godzin na czytanie raportów jego wiedza jest już daleko poza moim postrzeganiem rynków.

Uwielbiam te historie......................... Ale miło jest patrzeć że ani jedna osoba nie trzyma twojej strony bo już wszyscy się na tobie poznali ;)
Ink a skąd się biorą te historie o rynkach przelane na papier ? Podpowiem ci z doświadczenia. Ale co ty o tym wiesz jesteś przecież TJSowym farmazoniarzem.
Jak to jest Ink też jak Kris piszesz poranne posty siedząc za cudzym biurkiem przez 8h na dobę ? Nie powinieneś przypadkiem zasuwać na czyiś sukces ?
Ink powiem gdy pisaliśmy w wątku "Stanowisko KNF ws. copy tradingu - co uważacie?i" to jedyne co na końcu zrobiłeś to wkleiłeś jakieś heheszki. Taki forumowy śmieszek z ciebie i zero wiedzy...

Co mogło odciągnąć człowieka od zdobywania minimum wiedzy przez 8 lat jak byłeś poza forum ??? Siedziałeś w pace ?? A może spłodziłeś potomka ?? Te przypadki dają podobny efekt. W każdym razie nic się nie nauczyłeś a TJS to forumowe zombie.

Nawet nie dałeś rady rozgryźć DEMO dziada z działu DT. A ostatnie twoje wklejki są datowane na 12 lat wstecz bo w dziale DT też się nie popisałeś.
Coż Ink nawet info o imigracji cie nie ruszyło jedyne na co cie stać to wklejanie śmieszków w neta albo docinki innym.

Awatar użytkownika
SEROL666
Maniak
Maniak

KrisRapin pisze:
25 cze 2025, 13:57
SEROL666 pisze:Piszesz po 7:00 rano coś mi się wydaje że zapierniczasz w budżetówce a to oznacza jedno że okradasz wyszystkich w PL... 8)
Jeszcze jak. Na prawo i na lewo. Chłopie... w przeciwieństwie do Ciebie ja mam masę wolnego czasu, bo już od dawna sobie to wypracowałem i teraz zarabiam z własnej działalności. To jest jeden z etapów tzw. FIRE.
Ty jesteś w jakim finansowym kółku wzajemnej adoracji. Albo jesteś trenerem personalnym :lol: . W każdym razie dz. gospodarcza to też zasuwanie dla kogoś. Wiec nie przesadzaj z tą wolnością i czasem.
Czytam o FIRE i widzę że kolesie piszą ogólnik a na końcu kup pan kursik albo książkę. To chyba takie gówienko jak "Finansowy Ninja"
KrisRapin pisze:
SEROL666 pisze:- NIe umiesz czytać statystyk na myfxbook.
Yep. Jasne.
Dla takich jak ty to tylko rubryczka lewy górny róg....
KrisRapin pisze:
SEROL666 pisze:- za 20% nie ma sensu ponosić ryzyka na FX. Bo w długim terminie i tak poniesiesz straty.
Ty nic nie rozumiesz. Nie ma ryzyka jeśli wiesz co robisz. Jest tylko handel.
Trading jest jak prowadzenie własnego biznesu - czego zapewne nie wiesz, bo nigdy nic swojego nie miałeś.
Prowadząc biznes masz:
- Bardziej ryzykowne przedsięwzięcia, które mogą wypalić lub nie.
- Zapasy odłożone na wypadek "ciężkich" momentów.
- Stałe umowy na najbliższe lata, aby mieć pewność stabilizacji dochodów.
- Kontrakty mniej ryzykowne, ale mogące przedłużyć się w czasie.
W tradingu jest analogicznie. Nie ma miejsca na "uda się, albo się nie uda". To jest biznes i wszystko musi być obliczone.
Jesteś "Mistrzem Kontroli" czy masz jakieś "zdolności pasywne" (poza wypisywaniem banialuk na forach) FIRE czeladniku ? Ty jesteś poprostu nawiedzony jak myślisz że wyeliminujesz jakąś metodą FIRE ryzyko poprzez "obliczenia".

Teraz wszystko jasne....Póki co masz w głowie worek bzdur. Za kolejne lata będziesz się z tego śmiał jak i ja teraz . Tusk chyba powinien się zapoznać z zasadami ruchu FIRE: "Minimalizowanie wydatków: Ograniczenie niepotrzebnych kosztów i świadome gospodarowanie budżetem."

Awatar użytkownika
MetaPoznanie
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: MetaPoznanie »

Chcesz szacunku uznania by ktoś traktował cię poważnie SEROL ? Twój konkurs czeka na ciebie , pokaż co potrafisz , pokaż jaki wynik zrobisz . Inaczej Wszystko co tu wypisujesz jest nic nie warte i nie ma pokrycia w rzeczywistości i to tylko farmazon , a twoje pokrętne tłumaczenia wywołują tylko uśmiech politowania :wink:

KrisRapin
Stały bywalec
Stały bywalec

SEROL666 pisze:Ty jesteś w jakim finansowym kółku wzajemnej adoracji. Albo jesteś trenerem personalnym :lol: . W każdym razie dz. gospodarcza to też zasuwanie dla kogoś. Wiec nie przesadzaj z tą wolnością i czasem.
Czytam o FIRE i widzę że kolesie piszą ogólnik a na końcu kup pan kursik albo książkę. To chyba takie gówienko jak "Finansowy Ninja"
Chcesz powiedzieć, że kilkanaście lat czytasz to forum, interesujesz się (z marnym skutkiem) tradingiem i to jest pierwszy raz jak słyszysz o podejściu FIRE?
Nie mam komentarza ROTFL. To jest niewiarygodne jak ktoś taki uchował się tutaj przez tyle lat. JAK?

SEROL666 pisze:Jesteś "Mistrzem Kontroli" czy masz jakieś "zdolności pasywne" (poza wypisywaniem banialuk na forach) FIRE czeladniku ? Ty jesteś poprostu nawiedzony jak myślisz że wyeliminujesz jakąś metodą FIRE ryzyko poprzez "obliczenia".
ROTFL x2. FIRE to nie żadna metoda. Chodzi o wolność finansową (i może ona nawet nie mieć nic wspólnego z giełdą, po prostu inwestowanie, trading etc. to jedna z dróg do osiągnięcia celu). Człowieku... Ty jesteś skrajnie niedouczony.

Generalnie gdyby to pisał nowy członek forum, ktoś kto dopiero liznął temat, to absolutnie byłbym w stanie to zrozumieć. Uważam, że to naturalne. Jednak Ty się zatrzymałeś na etapie półrocznej wiedzy o giełdzie i stoisz w miejscu kilkanaście lat.

ODPOWIEDZ