nast Strategia
nast Strategia
Co myślicie o strategii
Program składa zlecenie bay o wartości 1 lot jeśli kurs pójdzie w dobrym kierunku realizuje zysk w przypadku niepowodzenia otwiera pozycje bay o wartości 2 lotów 20 pipsów niżej Jeśli nastąpi odbicie realizowany jest zysk jeśli odbicie nie nastąpi otwierana jest kolejna pozycja o wartości 3 lotów kolejne 20 pipsów niżej jeśli nastąpi odbicie realizuje zysk jeśli odbicie nie nastąpi otwierana jest kolejna pozycja bay o wartości 4 lotów itd. Bawił się ktoś tym algorytmem ?
Program składa zlecenie bay o wartości 1 lot jeśli kurs pójdzie w dobrym kierunku realizuje zysk w przypadku niepowodzenia otwiera pozycje bay o wartości 2 lotów 20 pipsów niżej Jeśli nastąpi odbicie realizowany jest zysk jeśli odbicie nie nastąpi otwierana jest kolejna pozycja o wartości 3 lotów kolejne 20 pipsów niżej jeśli nastąpi odbicie realizuje zysk jeśli odbicie nie nastąpi otwierana jest kolejna pozycja bay o wartości 4 lotów itd. Bawił się ktoś tym algorytmem ?
Typowy martyngał czyli podwajanie stratnych pozycji.
Czemu podwajać stratę skoro można podwajać zysk?
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... sc&start=0
Czemu podwajać stratę skoro można podwajać zysk?
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... sc&start=0
Ostatnio zmieniony 30 wrz 2011, 20:28 przez Esco, łącznie zmieniany 1 raz.
- Good Will Hunting
- Pasjonat
Pytanie tylko czy dysponujesz na tyle dużym depozytem aby bezpiecznie tradeować w ten sposób. Jeśli nie to moim zdaniem nie ma co się nawet nad tym zastanawiać.
Ale okej, przyjmijmy że Cie stać żeby ryzykować w ten sposób nawet ponad 20 tysięcy. Pojawia się zasadnicze pytanie, czy aby nie lepiej byłoby podwajać wysokość pozycji w kolejnych krokach? W ten sposób:
Krok pierwszy - 1 lot
Krok drugi - 2 loty
Krok trzeci - 4 loty
Krok czwarty - 8 lotów
(...)
Ale okej, przyjmijmy że Cie stać żeby ryzykować w ten sposób nawet ponad 20 tysięcy. Pojawia się zasadnicze pytanie, czy aby nie lepiej byłoby podwajać wysokość pozycji w kolejnych krokach? W ten sposób:
Krok pierwszy - 1 lot
Krok drugi - 2 loty
Krok trzeci - 4 loty
Krok czwarty - 8 lotów
(...)
Wolałbym umrzeć niż przegrać.
Nie pisz do mnie PW ponieważ mam bana. Pisz na skypie.
nie zawsze. a teraz powiedz czemu uwazasz ze jest zawsze dodatnia?Bo wypadkowa zamknietych pozycji zawsze jest dodatnia.
Dodano po 40 sekundach:
o kolega mnie wyprzedzilskco pisze:... lub następuje wyzerowanie konta z braku środków na otwarcie większej pozycji.

Wicks reject areas and bodies explore them-MightyOne
Nie ważne czy miałeś rację czy nie,ważne jak dużo zarobiłeś posiadając rację i jak mało straciłeś, myląc się.
Nie ważne czy miałeś rację czy nie,ważne jak dużo zarobiłeś posiadając rację i jak mało straciłeś, myląc się.
- Good Will Hunting
- Pasjonat
to ma sens, nawet kiedys tak pogrywalem i szlo. tylko co jak wpadnie np 10 pod rzad SL? no chyba ze gramy startujac od 0.01 lota i mamy 20 tys depoGood Will Hunting pisze:Krok pierwszy - 1 lot
Krok drugi - 2 loty
Krok trzeci - 4 loty
Krok czwarty - 8 lotów

Wicks reject areas and bodies explore them-MightyOne
- Good Will Hunting
- Pasjonat
Pomijałem w mojej "analizie" kwestie depozytu. Przyjąłem że ten nasz jest równy n
Co do tych kroków to do przemyślenia jest jeszcze jedna wersja moim zdaniem. Prezentuje się ona tak:
Krok pierwszy - 1 lot
Krok drugi - 2 loty
Krok trzeci - 6 lotów - 2*(1+2)
Krok czwarty - 18 lotów - 2*(1+2+6)
(...)
Oczywiście byłby tu potrzebny jeszcze większy depozyt jednak nie potrzebowalibyśmy aż tak dużego ruchu aby wyprowadzić pozycje na plus.

Co do tych kroków to do przemyślenia jest jeszcze jedna wersja moim zdaniem. Prezentuje się ona tak:
Krok pierwszy - 1 lot
Krok drugi - 2 loty
Krok trzeci - 6 lotów - 2*(1+2)
Krok czwarty - 18 lotów - 2*(1+2+6)
(...)
Oczywiście byłby tu potrzebny jeszcze większy depozyt jednak nie potrzebowalibyśmy aż tak dużego ruchu aby wyprowadzić pozycje na plus.
Wolałbym umrzeć niż przegrać.