nast Strategia

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
tarfue
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: tarfue »

sgorn pisze:nie zawsze. a teraz powiedz czemu uwazasz ze jest zawsze dodatnia
Bo jest dodatnia policz sobie pozycje na dole w przypadku zwrotu kursu mają wiekszą wartość niż te u góry

Awatar użytkownika
Esco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Esco »

Nadal strategii nie można nazwać inaczej jak agresywne uśrednianie straty.

Jeśli kurs nie zawróci kolejne pozycje coraz bardziej obciążają depo.
Ostatnio zmieniony 30 wrz 2011, 21:05 przez Esco, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
tarfue
Gaduła
Gaduła

http://www.youtube.com/watch?v=a1t9vmvCI8E narazie działa to tak

Dodano po 8 minutach:

Jeśli kurs nie zawróci kolejne pozycje coraz bardziej obciążają depo. tak masz racje ale wziołem topo uwage reszte wytłumacze nast razem

Dodano po 5 godzinach 9 minutach:

Ktoś napisał "albo wyzeruje konto" - zgoda -Walnij pomysł na to żeby konta nie wyzerowało :) dasz rade ? Bo ja wiem jak to zrobić .

Dodano po 5 godzinach 54 minutach:

Co do tych kroków to do przemyślenia jest jeszcze jedna wersja moim zdaniem. Prezentuje się ona tak:

Krok pierwszy - 1 lot
Krok drugi - 2 loty
Krok trzeci - 6 lotów - 2*(1+2)
Krok czwarty - 18 lotów - 2*(1+2+6)

Pomógł by też zmienny krok nie koniecznie stałe 20 pipsów skoro średnia mowi że srednio max po 4 pozycjach następuje odbicie to pojawienie sie 5 pozycji mogło by nastąpić dopiero po 40 p a 6 po 80 p Druga sprawa czy ciąg 1 2 6 18 wyprowadzający pozycje na plus jest wyliczony bo rozumie stanowi on lepszą alternatywę teraz wystarczy ruch o x pipsów ale czy takowych ruchów jest właśnie naj wiecej ? w analizowanym przedziale czasu ? Więcej jest zniesień 5 % niż 100 % to i ciąg należy wyliczyć Nie wiem jak to się ma do EUR/USD ale wasz problem z depo słabnie przy instrumentach których wartość nominalna jest ... pytanie na ile da się to zoptymalizować Inny pomysł naniesienie na siebie bay i sell jednocześnie.

Awatar użytkownika
Good Will Hunting
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Good Will Hunting »

Ktoś napisał "albo wyzeruje konto" - zgoda -Walnij pomysł na to żeby konta nie wyzerowało dasz rade ? Bo ja wiem jak to zrobić .
Więc jak wygląda ten pomysł? :wink:

Tamten post o zerowaniu konta nie był mój ale wybacz mój sceptyzm - podobnych "żył złota" była masa. Z tego co pamiętam to z żadnej nic nie wyszło. (Nie)Stety ale na ogół wszystkie te genialne pomysły były już przez kogoś analizowane, a następnie - wcześniej bądź później - porzucone w kąt.
Wolałbym umrzeć niż przegrać.

Nie pisz do mnie PW ponieważ mam bana. Pisz na skypie.

Awatar użytkownika
Esco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Ktoś napisał "albo wyzeruje konto" - zgoda -Walnij pomysł na to żeby konta nie wyzerowało dasz rade ? Bo ja wiem jak to zrobić .
Tak jak w temacie?
Gra pozycjami przeciwstawnymi zamiast SL/TP - 'hedge'
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... 70&start=0

prawnik
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: prawnik »

Good Will Hunting pisze:Chyba że zaczęlibyśmy pierwszy krok z poziomu 0.01 lota. Wtedy nasza "zabawa" mogłaby zostać wydłużona na tyle że raczej ciężko byłoby wyzerować nią znaczne konto.

Nie tak dawno na franku musiałbyś sporo dopłacić aby twoje konto wróciło na zero. Jedna intrwencja a zmieniła los wielu. :lol: A obawiam się że w nadchodzących latach takich interwencji możemy mieć sporo.

Awatar użytkownika
Good Will Hunting
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Good Will Hunting »

Można jednak zminimalizować ryzyko wejścia pod prąd takiej interwencji grając tylko z trendem długoterminowym w godzinach między powiedzmy 22., a 6 na AUD/USD. Oczywiście to tylko gdybanie, może autorowi tematu nasunie jakiś ciekawy kierunek w który mógłby iść ze swoim gralem :wink:
Wolałbym umrzeć niż przegrać.

Nie pisz do mnie PW ponieważ mam bana. Pisz na skypie.

Awatar użytkownika
tarfue
Gaduła
Gaduła

Bot odpalony na jp225 wykres pnie sie do góry jest normalna syt . do trzęsienia ziemi w Japoni jest wszystko ok bot średnio odpala 4- 7 pozycji i wychodzi na swoje co widać na wykresie następuje trzęsienie index leci bot odpala więcej pozycji ale sytuacja po trzęsieniu wraca do normy i wchodzi na ok 9 tys punktów bot znowu idzie ok. Dużo zarobił na trzęsieniu - ale wolałbym ustawić funkcje która ograniczy mu ilość odpalanych pozycji niech zarobi mniej a nie doprowadzi do wyzerowania depo o którym pisaliście po za tym index ma mniejszą wartość nominalną i nigdy nie spadnie do 0.

1 bot (Stały krok )
2 bot (Zmienny krok)

http://www.youtube.com/watch?v=2NGIs1hDq14
http://www.youtube.com/watch?v=pDBQisna4hI

na razie pozycje tylko na bay niema jeszcze implementacji pozycji Sell które podwoją zysk
niema tez zwiększania kapitału który jest inwestowany nie jest też wyliczony najefektywniejszy ciąg i massa innych ...

Awatar użytkownika
Esco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

A jaki ustalasz TP?

Awatar użytkownika
tarfue
Gaduła
Gaduła

narazie klade nacisk na ograniczenie spadku AccountEquity