nast Strategia

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
tommyfx2008
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: tommyfx2008 »

rayzeel wiesz to fakt zysk jest mały w relacji do mojego depozytu ale tak jak mówię 90% zysku generuje sam w systemie DT...a robota traktuje jako dodatek...mam go ustawionego na VPSie i nawet na niego nie patrze właśnie dlatego że są to relatywnie małe kwoty...ale 500usd spokojnie miesięcznie uzbiera...co ciekawe nawet się cieszę jak się zaplącze bo im więcej złapie pozycji tym więcej zarobie w przypadku korekty...

Wiesz ja do mojego robota mogę daćustawienia że będzie mi zarabiał 10% miesięcznie ale wtedy na pewno musiałbym to monitorować bo ryzyko DD już by było dużo większe...

Moja cała wypowiedź sprowadza się do jednego: mianowicie osobiście nie traktuje robota jako maszyny do zarabiania i nie nastawiam się tak ale ufam mu(wkońcu sam go wymyśliłem) na tyle by sobie leciał i zarabiał drobne...500usd z 60000usd to trochę więcej niż na lokacie:)prawie 2x więcej:). Uważam że przy dobrych parametrach można stworzyć coś co chodzi i działa i zarabia...w razie gdyby co służę podpowiedzią...

pozdrawiam

Awatar użytkownika
tarfue
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: tarfue »

w razie gdyby co służę podpowiedzią...
Mnie interesuje na czym grasz - pary walutowe , jedna czy więcej par ? I w czym to pisałeś mql4 ?
Aktualnie pracuję nad podobnym ekspertem
– to samo pytanie w czym to piszesz mql4 ? i pod co ? : )

Awatar użytkownika
leszczu
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: leszczu »

A co myślicie o dorzucenia ATRa, do pomocy przy ustalaniu optymalnego kroku?

Awatar użytkownika
tarfue
Gaduła
Gaduła

Ciekawy pomysł : )

Awatar użytkownika
tarfue
Gaduła
Gaduła

strategii nie skończyłem jak będzie czas to wrócę do tego to ostatnia wersja kod to jeden wielki śmietnik jak ktoś chce może przetestować strategia wysypuje się w okresie trzęsienia ziemi w Japonii poza tym idzie w miarę ok Jak ktoś zechce przetestować to niech wrzuci wykres wyników M30 start depo 5k

Dodano po 15 godzinach 59 minutach:

u mnie wygląda to tak ale jeśli ktoś dysponuje długą historią i może to sprawdzić na dłuższym okresie i wrzucić wyniki było by fajnie
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

fx_ww
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: fx_ww »

tarfue testowales/rozwijałes strategie od ostatniego posta ? Zaciekawilmnie temat .. :)

Awatar użytkownika
tarfue
Gaduła
Gaduła

Nie chce mi się tego rozwijać w mql4 zmotywował by mnie C++ lub
C# i instrumenty o małej wartości nominalnej i dużych częstych wahaniach
Doby jest Jp225 przy (1 lot) 1 CFD = wartość punktowa indeksu * 1 * waluta bazowa. lub inny podobny gdzie jest to 1 a nie 50 czy 100
Po za tym najlepiej jak by to był Bank i ECN. Większość nie rozumie że każdy inny instrument o większej wartości nominalnej to pewny MC. O EUR/USD
nie ma mowy Dobre by było puścić to po modyfikacji na srebrze czy złocie ale wymagane depo ...

ODPOWIEDZ