Hmm... na tej samej parze?leszczu pisze: Ale inne strategie działają - tylko ta jedna nie chce ruszyć.
Tick data - 99% jakość modelowania w MetaTrader 4.
W takim razie coś jest w kodzie EA.
Czy to możliwe, że chce sprawdzić jakiś inny instrument i ten instrument nie istnieje?
I rzeczywiście warto sprawdzić z inną walutą bazową testera, Z tym że istniejącą. Np. Euro czy GBP. Bo najwyraźniej coś usiłuje obliczyć coś na bazie marginu i nie może.
Czy to możliwe, że chce sprawdzić jakiś inny instrument i ten instrument nie istnieje?
I rzeczywiście warto sprawdzić z inną walutą bazową testera, Z tym że istniejącą. Np. Euro czy GBP. Bo najwyraźniej coś usiłuje obliczyć coś na bazie marginu i nie może.
Jakże często ludzie mają już gotową opinię zanim zdążą pojąć istotę rzeczy.
A gdy już ta istota w pełni do nich dotrze, jakże często muszą zmagać się z konsekwencjami swojej opinii ;-)
A gdy już ta istota w pełni do nich dotrze, jakże często muszą zmagać się z konsekwencjami swojej opinii ;-)
Zmieniałem walutę i też nie pomogło. Czyli chyba jednak coś w kodzie.259 pisze:W takim razie coś jest w kodzie EA.
Na tym koncie offline masz wszystkie istotne pliki w katalogu history?
Szczególnie:
symgroups.raw
symbols.raw
symbols.sel
Możesz przekompilować ten kod? Mike ma rację, nowsze kompilaty nie muszą działać dobrze na starszych wersjach - kompatybilność jest w drugą stronę.
Ale z drugiej strony te nowsze za zwyczaj po prostu wywalają terminal.
No i jeżeli masz kod źródłowy to należałoby teraz przeegzaminować wszelkie przypadki pojawiania się MarketInfo().
Szczególnie:
symgroups.raw
symbols.raw
symbols.sel
Możesz przekompilować ten kod? Mike ma rację, nowsze kompilaty nie muszą działać dobrze na starszych wersjach - kompatybilność jest w drugą stronę.
Ale z drugiej strony te nowsze za zwyczaj po prostu wywalają terminal.
No i jeżeli masz kod źródłowy to należałoby teraz przeegzaminować wszelkie przypadki pojawiania się MarketInfo().
Nie można bo patch który wyłącza automatyczną generację tików nie obsługuje wersji powyżej 409. A to jest kluczowy punkt.
Z kolei Metaquotes zmusiło brokerów do aktualizacji oprogramowania i wyłączenia obsługi starszych wersji więc jak ktoś chce mieć dostęp do konta to musi sobie zaktualizować terminal.
Pozostaje albo testowanie na starej wersji w trybie offline albo... odżałowanie tej stówy.
Z kolei Metaquotes zmusiło brokerów do aktualizacji oprogramowania i wyłączenia obsługi starszych wersji więc jak ktoś chce mieć dostęp do konta to musi sobie zaktualizować terminal.
Pozostaje albo testowanie na starej wersji w trybie offline albo... odżałowanie tej stówy.
Dzięki za info 259.259 pisze:Nie można bo patch który wyłącza automatyczną generację tików nie obsługuje wersji powyżej 409. A to jest kluczowy punkt.
Powinieneś zostać honorowym moderatorem tego wątku ze względu na wkład i cierpliwość dla ludzi

Dzięki leszczu za miłe słowa 
Tak się składa, że kombinuję z tymi tikami więc jestem w temacie i zdarza mi się wiedzieć to czy owo. Nie jesteś jedyny który ma opory z tą stówą
Co do moderowania - wiesz, aż tak anielskiej cierpliwości to ja nie posiadam ;-)
Ani tyle czasu.

Tak się składa, że kombinuję z tymi tikami więc jestem w temacie i zdarza mi się wiedzieć to czy owo. Nie jesteś jedyny który ma opory z tą stówą

Co do moderowania - wiesz, aż tak anielskiej cierpliwości to ja nie posiadam ;-)
Ani tyle czasu.