TeXs, mój Matrix

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
sgorn
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: sgorn »

to i ja cos dodam od siebie w temacie 1M jako ze tez na nim siedze :) swego czasu myslalem ze ten interwal to totalna loteria, ze tak wąskie stopy nie wytrzymaja i beda czesto łapane. kiedys zainteresowala mnie wypowiedz HEXa ze ZLki sa kreowane na kazdym interwale, ze ZL z 1H to tak naprawde suma ZLek z nizszych interwalach i tak mozna schodzic coraz nizej, bo reakcja ludzi zaczyna sie od kazdej pełnej sekundy(ticka). zatem faktycznie ZLki z 1M dzialaja i musza dzialac. To mnie zaintrygowalo do dalszych poszukiwan, potem gra na demie, i tak zostalo ze siedze na 1M. powiem wiecej co ciekawe stop lossy nawet 4-5 pipsowe wiele razy mi wytrzymywaly mimo strachu ze MM moze mi zrobic stop loss hunting :) ale jest tak jak Mike pisal trzeba szybko reagowac, bardzo szybko. tu wszystko dzieje sie momentalnie, jest formacja lub ZL z 5M, i moment, moze jej nie byc. Czasem z palca trzeba uciekac badz szybko przestawiac na BE. Niedlugo zamieszcze w swoim journalu statystyki z takiej gry, pokaze co i jak. Najwazniejsze z tego co widze to szybkosc egzekucji, to moje zdanie. Niestety zdarzaja sie trejdy ze zlecenie wisi 2-3 sek zanim wskoczy a to wplywa czasem na poslizg...i to jest ten ból. Mam konto w AM i to niestety tu sie zdarza. Albo trade is busy ..
takze szybkosc egzekucji czyli kwestia brokera, trzeba rozwazyc.
dalej, jest tak jak Greenfx pisal, podpisuje sie pod tym w 100 % co do taktyki. ZLki lub SR z 1H sa fajnie testowane na 1M tworzac jakies LT, przebicia i retesty gdzie mozna fajnie wskoczyc z waskim stopem.
ja dodatkowo zauwazylem ciekawa formacje ktora poki co sprawdza sie z duzym prawdop. screen z wczoraj pokazuje o co mi chodzi :) mam patent jak to znajdowac i kiedy wskakiwac. jak widac waski SL i target tez niezly. Kwestia wyszukania takich 2-3 dziennie. zatem trzeba cierpliwie czekac.
ten interwal gwarantuje bardzo szybką weryfikacje sytuacji :) mamy wejscie , i doslownie w pare minut juz wiadomo czy to bylo to :)
pozdrawiam serdecznie !!
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 16 gru 2010, 14:53 przez sgorn, łącznie zmieniany 1 raz.
Wicks reject areas and bodies explore them-MightyOne
Nie ważne czy miałeś rację czy nie,ważne jak dużo zarobiłeś posiadając rację i jak mało straciłeś, myląc się.

pawelklos
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: pawelklos »

sgorn pisze:to i ja cos dodam od siebie w temacie 1M jako ze tez na nim siedze :) swego czasu myslalem ze ten interwal to totalna loteria, ze tak wąskie stopy nie wytrzymaja i beda czesto łapane. kiedys zainteresowala mnie wypowiedz HEXa ze ZLki sa kreowane na kazdym interwale, ze ZL z 1H to tak naprawde suma ZLek z nizszych interwalach i tak mozna schodzic coraz nizej, bo reakcja ludzi zaczyna sie od kazdej pełnej sekundy(ticka). zatem faktycznie ZLki z 1M dzialaja i musza dzialac. To mnie zaintrygowalo do dalszych poszukiwan, potem gra na demie, i tak zostalo ze siedze na 1M. powiem wiecej co ciekawe stop lossy nawet 4-5 pipsowe wiele razy mi wytrzymywaly mimo strachu ze MM moze mi zrobic stop loss hunting :) ale jest tak jak Mike pisal trzeba szybko reagowac, bardzo szybko. tu wszystko dzieje sie momentalnie, jest formacja lub ZL z 5M, i moment, moze jej nie byc. Czasem z palca trzeba uciekac badz szybko przestawiac na BE. Niedlugo zamieszcze w swoim journalu statystyki z takiej gry, pokaze co i jak. Najwazniejsze z tego co widze to szybkosc egzekucji, to moje zdanie. Niestety zdarzaja sie trejdy ze zlecenie wisi 2-3 sek zanim wskoczy a to wplywa czasem na poslizg...i to jest ten ból. Mam konto w AM i to niestety tu sie zdarza. Albo trade is busy ..
takze szybkosc egzekucji czyli kwestia brokera, trzeba rozwazyc.
dalej, jest tak jak Green pisal, podpisuje sie pod tym w 100 % co do taktyki. ZLki lub SR z 1H sa fajnie testowane na 1M tworzac jakies LT, przebicia i retesty gdzie mozna fajnie wskoczyc z waskim stopem.
ja dodatkowo zauwazylem ciekawa formacje ktora poki co sprawdza sie z duzym prawdop. screen z wczoraj pokazuje o co mi chodzi :) mam patent jak to znajdowac i kiedy wskakiwac. jak widac waski SL i target tez niezly. Kwestia wyszukania takich 2-3 dziennie. zatem trzeba cierpliwie czekac.
ten interwal gwarantuje bardzo szybką weryfikacje sytuacji :) mamy wejscie , i doslownie w pare minut juz wiadomo czy to bylo to :)
pozdrawiam serdecznie !!
Chętnie zobaczę jak wygląda granie zl h1 na m1.

Kila wejść.

Awatar użytkownika
sgorn
Pasjonat
Pasjonat

pawelklos pisze:Chętnie zobaczę jak wygląda granie zl h1 na m1.
jako przyklad jak ja to widze i jakich szukam układów. po kolei, screeny z 1H, 15M i 1M wejscie.
pozdrowionka :)
Nie ważne czy miałeś rację czy nie,ważne jak dużo zarobiłeś posiadając rację i jak mało straciłeś, myląc się.

Awatar użytkownika
sgorn
Pasjonat
Pasjonat

screeny

Awatar użytkownika
TeXs
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: TeXs »

Bardzo Wszystkim dziękuję za zainteresowanie i udział w dyskusji
wieczorkiem rozdam trochę pochwał aby podziękować

Niestety nie mam za wiele czasu w dniu dzisiejszym ale na szybko podrzucę fajny patern który znalazłem na nobrainertrades.com oraz który opisany jest na blogu naszego kolegi Wa$$kII.

Formacja: Spike Base

cytat z Bloga Wa$$kII
Warunki jakie muszą wystąpić aby zagrywać na tą formację.

1. Cena mocno wybija pionowym ruchem, najlepiej z konsolidacji.
2. Mamy małą korektę w porównaniu do ruchu, coś podobnego do flagi. Najlepiej jeśli na dnie/szczycie są pinbary.
3. Kiedy cena po raz kolejny odwiedza dno/szczyt flagi działa to jako wsparcie opór.
Formacja występuje bardzo często, dlatego warto wybierać tylko najlepsze sygnały Price Action

Awatar użytkownika
sgorn
Pasjonat
Pasjonat

cytat z Bloga Wa$$kII

2. Mamy małą korektę w porównaniu do ruchu, coś podobnego do flagi. Najlepiej jeśli na dnie/szczycie są pinbary.
3. Kiedy cena po raz kolejny odwiedza dno/szczyt flagi działa to jako wsparcie opór.
Formacja występuje bardzo często, dlatego warto wybierać tylko najlepsze sygnały Price Action
jak zwał tak zwał :) ciekawe swoja drogą kto taka nazwę wymyślił ;)
spojrzcie na screen:
nie przypomina Wam to czegoś? ten Spike base? :)
ja to przynajmniej widze jako typowy test Zero Line :) co pokazuje jak ta metoda jest uniwersalna i piękna .
Spike base widziany na wyzszym interwale to pewnie świeczka MOMO. pzdr

Awatar użytkownika
TeXs
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: TeXs »

Poprzednio zamieściłem scr. gdzie cena przebija mocno bazę, następnie testuję ją i idzie z godnie z przebiciem. Wydawało mi się, że to przypadek :)

W dniu dzisiejszym mieliśmy podobną sytuację na edku, rozciągniętą na cały dzień ale dokładnie taka sama formacje. Bardzo chciałbym wierzyć, że to nie przypadek :)

Moje dzisiejsze zagranie:

Awatar użytkownika
sgorn
Pasjonat
Pasjonat

dzieki TeXs za pochwale :) bede tu zagladal bo ciekawie sie zapowiada !

pawelklos
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: pawelklos »

sgorn pisze:screeny
Ciekawie to wygląda, wrzucę to na tapetę.

Niedługo dużo wolnego czasu i poobesrwuję twoje podejście, dla mnie to ma sens, zero line na h1 jako główny sygnał, potem m15 w tym samym kierunku - pośredni sygnał.

Ale tutaj co pokazałeś na skrinie z m1 to ten pasek to jest zero line z m15 czy zero line na m1?

Jeżeli jest to zero line z m15 to na m1 wygląda bardzo przyzwoicie, minimalny stop a jaki zwrot :D
sgorn napisał:
Cytat:

cytat z Bloga Wa$$kII

jak zwał tak zwał Smile ciekawe swoja drogą kto taka nazwę wymyślił Wink
spojrzcie na screen:
nie przypomina Wam to czegoś? ten Spike base? Smile
ja to przynajmniej widze jako typowy test Zero Line Smile co pokazuje jak ta metoda jest uniwersalna i piękna .
Spike base widziany na wyzszym interwale to pewnie świeczka MOMO. pzdr
No tak, spike to przeważnie przebicie oporu/wsparcia a wiadomo co mówi teoria, można zagrywać na kontynuacje trendu ale mi ten spike mimo że widziałem wcześniej trochę słabo podchodzi.
Ostatnio zmieniony 17 gru 2010, 00:32 przez pawelklos, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
sgorn
Pasjonat
Pasjonat

sgorn pisze:Ale tutaj co pokazałeś na skrinie z m1 to ten pasek to jest zero line z m15 czy zero line na m1?
to sa ZL z 1H :) ale jak zauwazyles ładnie pokrywaja sie z ZLkami mniejszych interwałów :) co sprzyja wejsciu w trejd z waskim SL.
tu pokazalem jak widze zygzaki w grze na 1M, moze kogos zainteresuje :)

http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... &start=100

ODPOWIEDZ