to i ja cos dodam od siebie w temacie 1M jako ze tez na nim siedze

swego czasu myslalem ze ten interwal to totalna loteria, ze tak wąskie stopy nie wytrzymaja i beda czesto łapane. kiedys zainteresowala mnie wypowiedz
HEXa ze ZLki sa kreowane na kazdym interwale, ze ZL z 1H to tak naprawde suma ZLek z nizszych interwalach i tak mozna schodzic coraz nizej, bo reakcja ludzi zaczyna sie od kazdej pełnej sekundy(ticka). zatem faktycznie ZLki z 1M dzialaja i musza dzialac. To mnie zaintrygowalo do dalszych poszukiwan, potem gra na demie, i tak zostalo ze siedze na 1M. powiem wiecej co ciekawe stop lossy nawet 4-5 pipsowe wiele razy mi wytrzymywaly mimo strachu ze MM moze mi zrobic stop loss hunting

ale jest tak jak
Mike pisal trzeba szybko reagowac, bardzo szybko. tu wszystko dzieje sie momentalnie, jest formacja lub ZL z 5M, i moment, moze jej nie byc. Czasem z palca trzeba uciekac badz szybko przestawiac na BE. Niedlugo zamieszcze w swoim journalu statystyki z takiej gry, pokaze co i jak. Najwazniejsze z tego co widze to szybkosc egzekucji, to moje zdanie. Niestety zdarzaja sie trejdy ze zlecenie wisi 2-3 sek zanim wskoczy a to wplywa czasem na poslizg...i to jest ten ból. Mam konto w AM i to niestety tu sie zdarza. Albo trade is busy ..
takze szybkosc egzekucji czyli kwestia brokera, trzeba rozwazyc.
dalej, jest tak jak
Greenfx pisal, podpisuje sie pod tym w 100 % co do taktyki. ZLki lub SR z 1H sa fajnie testowane na 1M tworzac jakies LT, przebicia i retesty gdzie mozna fajnie wskoczyc z waskim stopem.
ja dodatkowo zauwazylem ciekawa formacje ktora poki co sprawdza sie z duzym prawdop. screen z wczoraj pokazuje o co mi chodzi

mam patent jak to znajdowac i kiedy wskakiwac. jak widac waski SL i target tez niezly. Kwestia wyszukania takich 2-3 dziennie. zatem trzeba cierpliwie czekac.
ten interwal gwarantuje bardzo szybką weryfikacje sytuacji

mamy wejscie , i doslownie w pare minut juz wiadomo czy to bylo to
pozdrawiam serdecznie !!
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.