i powiem szczerze, że jestem pod wrażeniem, że to wszystko można tak precyzyjnie ustawić (pewnie przypadek ale mam nadzieje, że nie )
Wejście po przebiciu bazy
Wyjście na 61Fibo
poprawiłemVanguard pisze:a mozna by w normalnej rozdzielczosci ? thx

Baza nie zawsze działa tak fajnieTeXs pisze:U mnie dzisiaj tylko jedna transakcja na edku
i powiem szczerze, że jestem pod wrażeniem, że to wszystko można tak precyzyjnie ustawić (pewnie przypadek ale mam nadzieje, że nie )
Wejście po przebiciu bazy
Wyjście na 61Fibo
Tak, ta formacja czasami działa dobrze, jak zobaczysz jest to głowa i ramiona tylko wejście jest bardziej agresywne.TeXs pisze:Znalazłem bardzo fajna formacja:
Formacja: Quasimodo (nad i pod)
czyli formacja garbusa
Warunki jakie muszą wystąpić aby zagrywać na shorta.
- cena robi nowy szczyt
- cena robi korektę w dół
- szczyt zostaje przebity
- następuje ruch w dół i zostaje przebity pierwszy dołek
- cena idzie w górę i nie przebija szczytu 1, tam generowany jest sygnał sprzedaży.
Rysunek poniżej dla eurusd (13-14 grudzień 2010)
naturalnie dla longa odwrotna sytuacja
Przejrzałem na szybko ten system i nie mogłem nigdzie znaleźć odpowiedzi na swoją wątpliwośćpawelklos pisze: .... Ja obecnie skupiam się dosyć mocno nad zero linem...
Momo to świeca, nie trzeba jej kreślić,sama się wykreśliła.Wyznaczasz tzw.Mighty zone,która składa się z nieskończonej ilości ZL.Mighty Zone, czyli potencjalny opór, zwykle zaczyna się od połowy świecy, choć nie zawsze.Poczytaj ksiązkę Steve'a Nisona o świecach , masz tam rozdział o dużych korpusach świec.TeXs pisze:Nie wiem jak prawidło wyznaczyć momo, bo każdy kreśli po swojemu
a ja kresle tak :TeXs pisze:bo każdy kreśli po swojemu (tym bardziej wskaźnik blubbb zl) Smile