Tańczący z pipsami

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Tekron »

Czas się odbić, Kupuje EURUSD po cenie 1,3100 z SL 1,3070 i TP 1,3180

Oczekujące SELL EURUSD po cenie 1,3180 z SL 1,3240 i TP 1,2800
mała zmianka
Obrazek

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

wtopa idealna : ) gra wbrew własnym założeniiom rządze :)
Obrazek

Mr.T

Nieprzeczytany post autor: Mr.T »

Tekron Każdemu się zdaży tym bardziej o tej godzinie

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Spróbuje się podratować sellem na AUDUSD bo tam jeszcze quasi leci pewnie :), o ile nie przegne z wielkością pozycji :)

Oczywiście za tydzień dwa lub koniec roku pasuje podsumować ile wtopy wskoczyło od początku nowego dziennika.
Obrazek

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Obrazek

odbicie fibo 50% tyle że wejście moje było na durnia bo zanim dotarło do fibo i mnie zamknęło teraz pewien 50-80pkt ponad 1,3100 nabije. Pozdrawiam
Obrazek

MaxRipper
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaxRipper »

Tekron - po jakiego grzyba łapiesz spadające noże? Zagrałeś ułamkiem normalnej stawki chociaż?

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

niet , zagrałem większym lot, przeżyje jakoś : ) a po jakiego grzyba to sam nie wiem szczerze mówiąc.
Obrazek

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Co do ostatniego zagrania to było ono dobre, EUR USD buy tyle że powinienem kupować od wyznaczonego przeze mnie fibo 50% tak jak na wykresie analizy, za to podałem gdzie było moje wejście. Druga sprawa, niepotrzebnie zmieniłem TP i SL bo dobiło dokładnie do 1,3150. Niepotrzebnie i za dużą pozycją, ale w końcu moja kasa. Po to daje wykres żeby każdy sobie mógł zweryfikować co się dzieje. Co do braku możliwości sprawdzenia co i jak się dzieje z kasą którą inwestuje, to jeśli mój fxbook się komuś nie wyświetla ten z drugiego dziennika u AM to sprawdzę i naprawie, ale powinny pokazywać się tam kwoty, loty, zagrania, balance i wszystko oprócz loginu i hasła do konta. Napisałem też że co jakiś czas wkleje statement z zagraniami wszystkimi od czasu tego dziennika bo nie zamierzam czarować nikogo.
Nie narzucam mojego stylu gry, analizy wrzucam bo może akurat znowu ktoś czegoś mnie nauczy albo sam nauczę się na błędach.
Spróbujmy obniżyć ryzyko w tym dzienniku do 0,02lota na transakcje przy kapitale początkowym 100zł. Zobaczymy czy nadal to zbyt wielka pozycja do takiej kwoty. Jak uda się naskrobać coś więcej tymi pozycjami to będę je zwiększał powoli. Will widzi.
Chciałbym utrzymać przy tym SL nie większy niż 50pkt. TP ustalam na długi termin zawsze ale można wyjść zawsze wcześniej przecież.
Obrazek

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

:D rozwaliła mnie rada, walnąć 1lot bez SL :D to oglądalność wzrośnie :D)))
Obrazek

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Olać, miało być w miarę ostro. Więc:
100 zl saldko:

Sprzedane EUR USD 1,3044 0,02+0,02 lot SL 1,0380 dla obu i TP 1,2300

Sprzedane AUD USD 0,9617 0,04+ 0,04 lot SL 0,9650 dla obu i TP 0,7300

TP są wyznacznikiem na długi TF, oczywiście zamknę wcześniej jeśli zainstnieje potrzeba lub MC :) pozdrawiam
Obrazek

ODPOWIEDZ