Szkoła Scalpingu

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.

Uzywasz techniki skalpingu?

Tak
198
54%
Nie
57
15%
Zamierzam
95
26%
Nie mam potrzeby
19
5%

Liczba głosów: 369

mabe
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: mabe »

goose pisze:Real czy demo?
Czy to ma dla ciebie jakieś znaczenie?
Bo dla mnie nie. Liczy się setup.

Ale jak chcesz już wiedzieć to Real.

Czytałeś kiedyś o falach Elliotta?
Jeżeli tak, to wiesz o co chodzi.
Jeśli będziesz ciężko pracował nad swoim zajęciem, zarobisz na życie.
Jeśli będziesz ciężko pracował nad sobą, zarobisz fortunę. (Jim Rohn)

mabe
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: mabe »

Little Scalper pisze:czy tam nie było setupa na shorta ?
Był. Dla mnie piramidowanie pozycji to jest wyższa szkoła jazdy.
Jeszcze nigdy tak nie grałem. Ale zastanowię się czy by czasem tak nie grać.

Edit:
Little Scalper pisze:Podziel się wiedzą albo przyznaj że grasz na czuja
1. nie gram fibo, bo uważam że to jest wróżenie z fusów (ale to jest moja opinia)
2. po impulsie jest korekta, a po korekcie jest kontynuacja impulsu (z AT flaga)
3. nie było żadnych danych więc większe prawdopodobieństwo na realizację planu w tym czasie
4. na wykresie H1 widać było że będzie odbicie w dół bo po takim wzroście nocnym musiała być zjazd i jako target postawiłem sobie minimum dnia poprzedniego
5. spodziewałem się mocniejszego zjazdu bo na W1 widzę trójkąt zniżkujący, więc trudno "co się odwlecze to nie uciecze"

Mr.T

Nieprzeczytany post autor: Mr.T »

Little Scalper pisze:Podziel się wiedzą albo przyznaj że grasz na czuja
Dobre L. Skalper z tym czujem......dobre naprawde hehehe.Lepiej już by było jakbyś nic nie napisał.

Songo89K
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Songo89K »

Little Scalper pisze:Takie moje pytanie, wy nigdy nie przegrywacie ? przeglądam ten temat od bardzo dawna i trudno spotkać screena z przegraną. Ale jachtów już musicie mieć ;)
Zdarzają mi się czasami dobre trejdy,ale właśnie dlatego uznałem że nie ma co ich tutaj wklejać,bo stwarza to błędne pozory.

Czasem myślę,że dużo więcej do tematu wniosłyby właśnie screeny stratne(niekoniecznie z naszej winy,ale i takie tez uczą) niż jakieś "strzały"-nic nie sugeruje,choć czasem takie chyba można było zaobserwować.

Nie ukrywam,że bardzo chciałbym zobaczyć stratne pozycje osób które już tutaj siedzą sporo - czy to z własnej winy czy innej-w celach edukacyjnych oczywiście.

goose
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: goose »

mabe pisze:
goose pisze:Real czy demo?
Czy to ma dla ciebie jakieś znaczenie?
Bo dla mnie nie. Liczy się setup.

Ale jak chcesz już wiedzieć to Real.

Czytałeś kiedyś o falach Elliotta?
Jeżeli tak, to wiesz o co chodzi.

Po co te nerwy. Ja sie tylko spytalem, bo ciekawilo mnie to, gdyz real i demo to dla mnie przepasc. Ja nie dopuszczam u siebie aby byc na + 90 a potem spadek do ok. + 40, ponad 50%. Wole wziasc swoje na jakims SR lub z jakis innych przeslanek a pozniej szukac mozliwosci na ponowne wejscie, niz pozniej byc zly na siebie za chciwosc. Sorry, jesli pytanie bylo nie na miejscu.

I wszystko wyjasnione z jakich powodow tak dlugo trzymales trejd. Moze w pierwszym pytaniu powinienem spytac czym sie kierowales aby go trzymac niz pytac o real-demo. :564:

Awatar użytkownika
Mihau
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Mihau »

Songo89K pisze:Nie ukrywam,że bardzo chciałbym zobaczyć stratne pozycje osób które już tutaj siedzą sporo - czy to z własnej winy czy innej-w celach edukacyjnych oczywiście.
Wejście dobre, jednak źle i zbyt szybko przestawiłem SL. A więc strata z mojej winy.

Obrazek

Awatar użytkownika
Damfry
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Damfry »

Little Scalper dobrze gadasz, bo ten dziennik dla przypomnienia, nazywa się "szkoła scalpingu", a nie "porównajmy sobie penisy" :P
wrzucenie scrina z samym wynikiem jest tyle warte co mój post :wink:
Naturalnie ktoś po czasie dopatrzy się zależności i schematów, ale po co kolo na nowo odkrywać? :wink:

Awatar użytkownika
TeXs
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: TeXs »

Damfry pisze:... bo ten dziennik dla przypomnienia, nazywa się "szkoła scalpingu", a nie "porównajmy sobie penisy" :P
wrzucenie scrina z samym wynikiem jest tyle warte co mój post :wink:
Damfry dla przypomnienia to dziennik grafmaxa a Ty tu jesteś gościem więc swoje zabawy w porównywanie zostaw dla siebie bądź swoich kumpli z piaskownicy.

Dla przykładu moje dzisiejsze wejścia jedno na plus drugie na minus ?
Plusowa to retest LT a minusowa to słabe wejście na odbicie od LT
Little Scalper pisze:Mi chodziło o to że czasem stratne pozycje uczą więcej niż zyskowne.
Osobiście więcej się uczę z pozycji plusowych gdyż staram się utrwalać prawidłowe wzorce a stratne wymazuję z pamięci i do nich nie wracam (ale każdy ma prawo uczyć się w sposób najlepszy dla niego)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

VinciPro
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: VinciPro »

O takie setupy...

Jak przedostatnie da się jakoś usprawiedliwić, tak ostatnie już zupełnie spieprzone :roll: No ale uczymy się na błędach.

pzdr
Uniwersytet Spekulacji - szkolenia GPW i FX

Awatar użytkownika
mandrejk
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: mandrejk »

Święto świętem a pipsy pipsami :)
L na deku, odbicie od LT i SR pozycja dzielona, połowa zamknięta na +25 a druga częć na +32 :)

p.s jeden treid i koniec pracy na dziś, coś takiego lubię :D

ODPOWIEDZ