Szkoła Scalpingu
Test strategi # 89 - bez jaj. Również PA + kilka wskazniczków.
EUR/USD x2
SL 9 TP 31

AUD/USD
SL 9 TP 31

Nie pokazalem wejsc, bo balem sie, ze paradokalnie wykracze...
EDIT:
EUR/USD
SL 9 TP 31

Ta powyzej dala mi skok cisnienia. Najpierw zabraklo 4 pips do TP, za chwilę spadek do +10. Popatrzylem na EUR/JPY, a tam mikro trend spadkowy. Wyłączyłem komputer i poszedłem spać. Szczerze mowiac to temu ostatniemu trade-owi nie dawalem wielkich szans. Dobrze, ze w pore ustawilem BE+1.
Podsumowanie dzisiejszego dnia:
4 trades
4 x +31 = 124 pips
PS wczorajszą strategia nic dzisiaj nie zagrywalem.
EUR/USD x2
SL 9 TP 31

AUD/USD
SL 9 TP 31

Nie pokazalem wejsc, bo balem sie, ze paradokalnie wykracze...
EDIT:
EUR/USD
SL 9 TP 31

Ta powyzej dala mi skok cisnienia. Najpierw zabraklo 4 pips do TP, za chwilę spadek do +10. Popatrzylem na EUR/JPY, a tam mikro trend spadkowy. Wyłączyłem komputer i poszedłem spać. Szczerze mowiac to temu ostatniemu trade-owi nie dawalem wielkich szans. Dobrze, ze w pore ustawilem BE+1.
Podsumowanie dzisiejszego dnia:
4 trades
4 x +31 = 124 pips
PS wczorajszą strategia nic dzisiaj nie zagrywalem.
Widze Vanguard, ze dzis w starym dla siebie stylu tzn. standardowe wejscia i szybkie ciecia. Szkoda, ze nie bylo reentera na edku, kilka pipsow by wpadlo ale w sumie i tak na +, co jest najwazniejsze.dzis tak
gfeneralnie bez zarzutu tylko zal tej L na kablu, bo brana byla nieco za pozno i paskudnie oddana na zero. S na kablu brane za szybko ale z wiekszym stopem dlatego. zreszta kazdy kto widzial moje kreski wie ocb ...
dla mnie najwazniejsza jest mala obsuwagoose pisze:Widze Vanguard, ze dzis w starym dla siebie stylu tzn. standardowe wejscia i szybkie ciecia. Szkoda, ze nie bylo reentera na edku, kilka pipsow by wpadlo ale w sumie i tak na +, co jest najwazniejsze.dzis tak
gfeneralnie bez zarzutu tylko zal tej L na kablu, bo brana byla nieco za pozno i paskudnie oddana na zero. S na kablu brane za szybko ale z wiekszym stopem dlatego. zreszta kazdy kto widzial moje kreski wie ocb ...
moja psycha najmniej sobie radzi z oddawaniem pipsow z zyskownych pozycji
kazdy ma inaczej
dlatego nie moglbym prowaqdzic tak pozycji jak np. Texas dzisiaj ta +100pipsowa
trzeba znalezc cos co pasuje tobie i tyle
daje sobie jeszcez chwilke na trening po urlopie i wracam do duzych lotow

Vanguard pisze:dla mnie najwazniejsza jest mala obsuwagoose pisze:Widze Vanguard, ze dzis w starym dla siebie stylu tzn. standardowe wejscia i szybkie ciecia. Szkoda, ze nie bylo reentera na edku, kilka pipsow by wpadlo ale w sumie i tak na +, co jest najwazniejsze.dzis tak
moja psycha najmniej sobie radzi z oddawaniem pipsow z zyskownych pozycji
kazdy ma inaczej
dlatego nie moglbym prowaqdzic tak pozycji jak np. Texas dzisiaj ta +100pipsowa
trzeba znalezc cos co pasuje tobie i tyle
daje sobie jeszcez chwilke na trening po urlopie i wracam do duzych lotow
Myślę,że prowadzenie pozycji wielopipsowych takich jak TeXs wymaga obycia z rynkiem i samodyscypliny ale nie jest to niemożliwe, po prostu trening, cierpiliwość, trening...
p.s ostatnie wejście na dziś,L na edku +29p, szkoda,że demo

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Moim zdaniem nie do końca tak jest w dużej mierze działa psych. Wrzuć sobie na konto 10k, lewar 1:500 i zacznij grać 10 lotami, zobaczysz czy będziesz chciał oddawać swoje pipsy.mandrejk pisze:Myślę,że prowadzenie pozycji wielopipsowych takich jak TeXs wymaga obycia z rynkiem i samodyscypliny ale nie jest to niemożliwe, po prostu trening, cierpiliwość, trening...
Szybko będziesz ustawiał BE

Grunt aby wybierać najlepsze okazje.
dzis bryndza
potem wrzuce opisy bledow
po pierwsze za duzo zagrywe
1 - proba wejscia na poziom poprzedniego dol;ka od razu - zakonczona sl
2 - uznalem ze dolek przebity i szukamy S. we wg poprawne, no moze za szybko - wy na 0 ale trade m9ial potencjal punktowy - niewykorzystany
3 - tak jak powyzej, powinienem ciac na low ale zachcialo sie miliona pips
4 - tu tez S i powinno byc na BE ale znow odszedlem od zasad zachcialem worka pipsow i wstrzymalem sie z przesunieciem stopa - widzialem to jako b.mocny setup
5,6,7
- kolejne S brane niby na jakiejs podstawie, ale jak sie okazuje na zbyt slabej(zamiast na M5 patrzylem w M1), kazdy z nich mial potencjal, ale chyba warto bylo uznac zmiane trendu i szukac L. oczywiscie po fakcie mowi sie najlepiej

potem wrzuce opisy bledow
po pierwsze za duzo zagrywe
1 - proba wejscia na poziom poprzedniego dol;ka od razu - zakonczona sl
2 - uznalem ze dolek przebity i szukamy S. we wg poprawne, no moze za szybko - wy na 0 ale trade m9ial potencjal punktowy - niewykorzystany
3 - tak jak powyzej, powinienem ciac na low ale zachcialo sie miliona pips
4 - tu tez S i powinno byc na BE ale znow odszedlem od zasad zachcialem worka pipsow i wstrzymalem sie z przesunieciem stopa - widzialem to jako b.mocny setup
5,6,7
- kolejne S brane niby na jakiejs podstawie, ale jak sie okazuje na zbyt slabej(zamiast na M5 patrzylem w M1), kazdy z nich mial potencjal, ale chyba warto bylo uznac zmiane trendu i szukac L. oczywiscie po fakcie mowi sie najlepiej

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 19 sie 2011, 09:27 przez Vanguard, łącznie zmieniany 1 raz.