Szkoła Scalpingu
Test strategi # 89 - bez jaj. Również PA + kilka wskazniczków.
EUR/USD x2
SL 9 TP 31

AUD/USD
SL 9 TP 31

Nie pokazalem wejsc, bo balem sie, ze paradokalnie wykracze...
EDIT:
EUR/USD
SL 9 TP 31

Ta powyzej dala mi skok cisnienia. Najpierw zabraklo 4 pips do TP, za chwilę spadek do +10. Popatrzylem na EUR/JPY, a tam mikro trend spadkowy. Wyłączyłem komputer i poszedłem spać. Szczerze mowiac to temu ostatniemu trade-owi nie dawalem wielkich szans. Dobrze, ze w pore ustawilem BE+1.
Podsumowanie dzisiejszego dnia:
4 trades
4 x +31 = 124 pips
PS wczorajszą strategia nic dzisiaj nie zagrywalem.

EUR/USD x2
SL 9 TP 31

AUD/USD
SL 9 TP 31

Nie pokazalem wejsc, bo balem sie, ze paradokalnie wykracze...
EDIT:
EUR/USD
SL 9 TP 31

Ta powyzej dala mi skok cisnienia. Najpierw zabraklo 4 pips do TP, za chwilę spadek do +10. Popatrzylem na EUR/JPY, a tam mikro trend spadkowy. Wyłączyłem komputer i poszedłem spać. Szczerze mowiac to temu ostatniemu trade-owi nie dawalem wielkich szans. Dobrze, ze w pore ustawilem BE+1.
Podsumowanie dzisiejszego dnia:
4 trades
4 x +31 = 124 pips
PS wczorajszą strategia nic dzisiaj nie zagrywalem.
Widze Vanguard, ze dzis w starym dla siebie stylu tzn. standardowe wejscia i szybkie ciecia. Szkoda, ze nie bylo reentera na edku, kilka pipsow by wpadlo ale w sumie i tak na +, co jest najwazniejsze.dzis tak
gfeneralnie bez zarzutu tylko zal tej L na kablu, bo brana byla nieco za pozno i paskudnie oddana na zero. S na kablu brane za szybko ale z wiekszym stopem dlatego. zreszta kazdy kto widzial moje kreski wie ocb ...
dla mnie najwazniejsza jest mala obsuwagoose pisze:Widze Vanguard, ze dzis w starym dla siebie stylu tzn. standardowe wejscia i szybkie ciecia. Szkoda, ze nie bylo reentera na edku, kilka pipsow by wpadlo ale w sumie i tak na +, co jest najwazniejsze.dzis tak
gfeneralnie bez zarzutu tylko zal tej L na kablu, bo brana byla nieco za pozno i paskudnie oddana na zero. S na kablu brane za szybko ale z wiekszym stopem dlatego. zreszta kazdy kto widzial moje kreski wie ocb ...
moja psycha najmniej sobie radzi z oddawaniem pipsow z zyskownych pozycji
kazdy ma inaczej
dlatego nie moglbym prowaqdzic tak pozycji jak np. Texas dzisiaj ta +100pipsowa
trzeba znalezc cos co pasuje tobie i tyle
daje sobie jeszcez chwilke na trening po urlopie i wracam do duzych lotow

Vanguard pisze:dla mnie najwazniejsza jest mala obsuwagoose pisze:Widze Vanguard, ze dzis w starym dla siebie stylu tzn. standardowe wejscia i szybkie ciecia. Szkoda, ze nie bylo reentera na edku, kilka pipsow by wpadlo ale w sumie i tak na +, co jest najwazniejsze.dzis tak
moja psycha najmniej sobie radzi z oddawaniem pipsow z zyskownych pozycji
kazdy ma inaczej
dlatego nie moglbym prowaqdzic tak pozycji jak np. Texas dzisiaj ta +100pipsowa
trzeba znalezc cos co pasuje tobie i tyle
daje sobie jeszcez chwilke na trening po urlopie i wracam do duzych lotow
Myślę,że prowadzenie pozycji wielopipsowych takich jak TeXs wymaga obycia z rynkiem i samodyscypliny ale nie jest to niemożliwe, po prostu trening, cierpiliwość, trening...
p.s ostatnie wejście na dziś,L na edku +29p, szkoda,że demo

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Moim zdaniem nie do końca tak jest w dużej mierze działa psych. Wrzuć sobie na konto 10k, lewar 1:500 i zacznij grać 10 lotami, zobaczysz czy będziesz chciał oddawać swoje pipsy.mandrejk pisze:Myślę,że prowadzenie pozycji wielopipsowych takich jak TeXs wymaga obycia z rynkiem i samodyscypliny ale nie jest to niemożliwe, po prostu trening, cierpiliwość, trening...
Szybko będziesz ustawiał BE
 Każdy pips będzie się dla ciebie liczył. Ugrasz 30 pipsów i masz 3k i niezła dniówka co?
 Każdy pips będzie się dla ciebie liczył. Ugrasz 30 pipsów i masz 3k i niezła dniówka co?Grunt aby wybierać najlepsze okazje.
dzis bryndza
potem wrzuce opisy bledow
po pierwsze za duzo zagrywe
1 - proba wejscia na poziom poprzedniego dol;ka od razu - zakonczona sl
2 - uznalem ze dolek przebity i szukamy S. we wg poprawne, no moze za szybko - wy na 0 ale trade m9ial potencjal punktowy - niewykorzystany
3 - tak jak powyzej, powinienem ciac na low ale zachcialo sie miliona pips
4 - tu tez S i powinno byc na BE ale znow odszedlem od zasad zachcialem worka pipsow i wstrzymalem sie z przesunieciem stopa - widzialem to jako b.mocny setup
5,6,7
- kolejne S brane niby na jakiejs podstawie, ale jak sie okazuje na zbyt slabej(zamiast na M5 patrzylem w M1), kazdy z nich mial potencjal, ale chyba warto bylo uznac zmiane trendu i szukac L. oczywiscie po fakcie mowi sie najlepiej

potem wrzuce opisy bledow
po pierwsze za duzo zagrywe
1 - proba wejscia na poziom poprzedniego dol;ka od razu - zakonczona sl
2 - uznalem ze dolek przebity i szukamy S. we wg poprawne, no moze za szybko - wy na 0 ale trade m9ial potencjal punktowy - niewykorzystany
3 - tak jak powyzej, powinienem ciac na low ale zachcialo sie miliona pips
4 - tu tez S i powinno byc na BE ale znow odszedlem od zasad zachcialem worka pipsow i wstrzymalem sie z przesunieciem stopa - widzialem to jako b.mocny setup
5,6,7
- kolejne S brane niby na jakiejs podstawie, ale jak sie okazuje na zbyt slabej(zamiast na M5 patrzylem w M1), kazdy z nich mial potencjal, ale chyba warto bylo uznac zmiane trendu i szukac L. oczywiscie po fakcie mowi sie najlepiej

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Ostatnio zmieniony 19 sie 2011, 09:27 przez Vanguard, łącznie zmieniany 1 raz.