jamesfisher pisze:Wrażania są takie, że zarabiasz na niewiedzy/głupocie innych. Jeśli chcesz sprzedawać swoje usługi zawsze możesz założyć swój topic. Oczywiście nie zaprzeczę, że prezentacja jest zrobiona profesjonalnie.
Szczerze... pomogłem wygenerować klientom tylko od 2011 ponad 4 mln zł w sprzedaży internetowej (w tym firmom z Waszej/Twojej branży)
Czy zarabiam na niewiedzy? owszem. Jeśli ktoś czegoś nie wie a ja mogę dostarczyć mu rozwiązanie to nie widzę powodu dla którego miałbym robić to za darmo.
Czy zarabiam na głupocie?
... określ czym jest ta głupota.
Jeśli ktoś słysząc "nie gwarantuję ci zarobku", "nie oczekuj że zarobisz", "nie podejmuj decyzji pod wpływem emocji". Dodatkowo nie otrzymuje żadnej obietnicy i nie korzysta z gwarancji zwrotu (do 30 dni) kupuje z myślą szybkich zysków to faktycznie jest to głupie zachowanie, powiedziałbym że nawet debilne.
Nie ma jednak takiego oprogramowania, systemu itp. który umożliwiłby odfiltrowanie takich osób. A jak napiszesz takiej osobie, że jej nie sprzedasz to efekt będzie odwrotny do zamierzonego + będzie miała pretensje.
Swoją drogą, tym razem oferowane będzie oprogramowanie do automatyzacji biznesu czyli dla osób, które już działają, mają wyniki i chciałyby wszystko uprościć.
Raczej nie jest to produkt, który zainteresuje osoby z forum foreksowego ponieważ ma z nim niewiele wspólnego.
Oczywiście nie zaprzeczę, że prezentacja jest zrobiona profesjonalnie.
Dziękuję
Ps. Podsumowując.
Jeśli robię produkt (mówię tu wyłącznie to swoich szkoleniach/oprogramowaniu) które pomaga klientom zrealizować ich cel to nie widzę zupełnie nic złego abym miał za to pobierać pieniądze czy promować to np. pokazując jakie wyniki to realizuje (zaznaczając przy tym, że nie gwarantuję takich samych u klienta). Uczciwe?
-- Dodano: śr 14-08-2013, 18:48 --
grubyfufi pisze:
Kto zarabia link podany dla przestrogi
a teraz skumałem że chodzi o Pawła

postanowiłem osobiście rozwiązać pewne kwestie chociaż powiem Wam szczerze, że to forum jest dość specyficzne. Tzn. charakteryzuje się bardzo wysokim poziomem sceptycyzmu (podobnie jak społeczność na wykop.pl) a przecież nie wszyscy szkoleniowcy mają złe intencje.
Kto zarabia link podany dla przestrogi

Czyli jak ktoś zarabia to znaczy, że zły?
Konkretnie jakiej przestrogi?