szkola-forex

Reklamy oraz linki do ciekawych miejsc w sieci zajmujących się rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
altmer
Gaduła
Gaduła

Re: szkola-forex

Nieprzeczytany post autor: altmer »

6. gurowatość
"jam se guru", "scio me omnia scire" ;)
To jeden z braków pośród tych punktów. Dziwne że brak tego punktu w zestawieniu... Często jest podawany w różnych opracowaniach na temat forex. Hm...
PawelPawel pisze:Dobrze, że się przyznałeś, inaczej ktoś mógłby wziąć Twoją wypowiedź za wiarygodną bo jak można wypowiadać się na temat w którym nie ma się żadnego doświadczenia.
Doświadczenia w czym? W prowadzeniu szkoleń?
A może w uczęszczaniu na szkolenia? LOL
Czyli im więcej szkoleń, tym ktoś jest lepszym traderem i potrafi lepiej ocenić czy wiedza jest pożyteczna? Mimo że po tych wszystkich szkoleniach wciąż dostaje drgawek na myśl o pull the trigger lub topi każde depo (i zostaje "papierowym guru")?

Alinoe w pierwszej kolejności odniósł się do postu - wystarczy przeczytać kolejne zdanie.

ScarFace
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ScarFace »

PawelPawel pisze:
nie byłem na tym szkoleniu jak też nie byłem nigdy w życiu na jakimkolwiek szkoleniu dotyczącego rynku forex i giełdy
Dobrze, że się przyznałeś, inaczej ktoś mógłby wziąć Twoją wypowiedź za wiarygodną bo jak można wypowiadać się na temat w którym nie ma się żadnego doświadczenia.
Einstein tez nigdy nie widzial na oczy grawitacji a jednak na podstawie obserwacji otoczenia i logicznego myslenia byl w stanie wysunac ogólną teorie względności. Więc Twoje rozumowanie i wnioski z niego wyplywajace sa nie scisle.
Ja sie tylko tak glosno zastanawiam. Kto zatrudnia ludzi od kampani zeby "zaprezentowac" i sprzedac swoj produkt jak najwiekszej rzeszy odbiorców. Ktos komu bardzo na tym zalezy. I w sumie nie ma w tym dzialaniu nic sprzecznego. Kazdy dąży do tego zeby jego praca byla jak najbardziej owocna. Ale jednak jesli komus tak bardzo zalezy, a wlasnie prowadzenie kampani jest tego dowodem, to w tym przypadku najwzysza formą uznania bylo by zaprezentowanie wynikow. Podpiecie konta do myfxbook aby kazdy mogl wiedziec ile warte sa zapewnienia osoby ktora oferuje za pieniadze ale co? Slogany, oklepane formułki, godzinne wylewanie potokow slow w filmikach na youtube nic nie znaczą. To moze robi wrazenie i budzi nadzieje u osob ktore z forexem maja doczynienia mniej niz rok. Ale ktos kto ugryzl tego tematu ma prawo podejrzewac jakie sa prawdziwe intencje. Ktos kto szkoli za pieniadze w ten sposob, nie robi tego z pobudek altruistycznych. Robi to dla dobra wlasnego. A natura ludzka jest taka ze dobro wlasne zawsze przekladamy nad dobro innych.

anonim09383

Nieprzeczytany post autor: anonim09383 »

na you tube zamieszczone są jego filmiki z których tak naprawdę nic nie wynika i nie ma żadnych komentarzy .Miałem takiego kolegę z czasów liceum który się nim zachwycił skączył 2 kierunki studiów i jeszcze się by nabrał gdybym go nie uświadomił . Fakt był też taki że zraziła go cena niebotyczna to wolał był za tą kase kupić sobie kilkanaście książek odnośnie formacji świec, fal Eltona , Fibonacci, japońskich świec , analizy fundamentalnej i bym więcej się nauczył gdyby oczywiście chciało mi się ze zrozumieniem przeczytać te książki .Ja cię żeby skończyć 2 kierunki studiów i nie potrafić oddzielić ziarno od plew . Byłem na jego webinariach czy jak to on nazywa oczywiście za darmo tej czułem się jak pedofil same dzieciaki tam były i chyba robiły sobie z niego żarty stwierdziłem po zadawanych mu pytaniach .

Awatar użytkownika
grubyfufi
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: grubyfufi »

PawelPawel
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: PawelPawel »

i jak wrażenia? ;)

Awatar użytkownika
jamesfisher
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jamesfisher »

PawelPawel pisze:
i jak wrażenia? ;)
Wrażania są takie, że zarabiasz na niewiedzy/głupocie innych. Jeśli chcesz sprzedawać swoje usługi zawsze możesz założyć swój topic. Oczywiście nie zaprzeczę, że prezentacja jest zrobiona profesjonalnie.

Awatar użytkownika
grubyfufi
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: grubyfufi »

jamesfisher pisze:
PawelPawel pisze:
i jak wrażenia? ;)
Wrażania są takie, że zarabiasz na niewiedzy/głupocie innych. Jeśli chcesz sprzedawać swoje usługi zawsze możesz założyć swój topic. Oczywiście nie zaprzeczę, że prezentacja jest zrobiona profesjonalnie.
Kto zarabia link podany dla przestrogi :shock:

a teraz skumałem że chodzi o Pawła :oops:

PawelPawel
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: PawelPawel »

jamesfisher pisze:Wrażania są takie, że zarabiasz na niewiedzy/głupocie innych. Jeśli chcesz sprzedawać swoje usługi zawsze możesz założyć swój topic. Oczywiście nie zaprzeczę, że prezentacja jest zrobiona profesjonalnie.
Szczerze... pomogłem wygenerować klientom tylko od 2011 ponad 4 mln zł w sprzedaży internetowej (w tym firmom z Waszej/Twojej branży)

Czy zarabiam na niewiedzy? owszem. Jeśli ktoś czegoś nie wie a ja mogę dostarczyć mu rozwiązanie to nie widzę powodu dla którego miałbym robić to za darmo.

Czy zarabiam na głupocie?
... określ czym jest ta głupota.

Jeśli ktoś słysząc "nie gwarantuję ci zarobku", "nie oczekuj że zarobisz", "nie podejmuj decyzji pod wpływem emocji". Dodatkowo nie otrzymuje żadnej obietnicy i nie korzysta z gwarancji zwrotu (do 30 dni) kupuje z myślą szybkich zysków to faktycznie jest to głupie zachowanie, powiedziałbym że nawet debilne.

Nie ma jednak takiego oprogramowania, systemu itp. który umożliwiłby odfiltrowanie takich osób. A jak napiszesz takiej osobie, że jej nie sprzedasz to efekt będzie odwrotny do zamierzonego + będzie miała pretensje.

Swoją drogą, tym razem oferowane będzie oprogramowanie do automatyzacji biznesu czyli dla osób, które już działają, mają wyniki i chciałyby wszystko uprościć.

Raczej nie jest to produkt, który zainteresuje osoby z forum foreksowego ponieważ ma z nim niewiele wspólnego.
Oczywiście nie zaprzeczę, że prezentacja jest zrobiona profesjonalnie.
Dziękuję :)

Ps. Podsumowując.
Jeśli robię produkt (mówię tu wyłącznie to swoich szkoleniach/oprogramowaniu) które pomaga klientom zrealizować ich cel to nie widzę zupełnie nic złego abym miał za to pobierać pieniądze czy promować to np. pokazując jakie wyniki to realizuje (zaznaczając przy tym, że nie gwarantuję takich samych u klienta). Uczciwe?

-- Dodano: śr 14-08-2013, 18:48 --
grubyfufi pisze: Kto zarabia link podany dla przestrogi :shock:

a teraz skumałem że chodzi o Pawła :oops:

:-) postanowiłem osobiście rozwiązać pewne kwestie chociaż powiem Wam szczerze, że to forum jest dość specyficzne. Tzn. charakteryzuje się bardzo wysokim poziomem sceptycyzmu (podobnie jak społeczność na wykop.pl) a przecież nie wszyscy szkoleniowcy mają złe intencje.
Kto zarabia link podany dla przestrogi :shock:
Czyli jak ktoś zarabia to znaczy, że zły?
Konkretnie jakiej przestrogi?

Awatar użytkownika
jamesfisher
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jamesfisher »

Zarabia zawsze sprzedawca (klient niekoniecznie). Aby klient zarabiał musi być świadomy swoich potrzeb i dobierać produkty pod siebie a nie bo coś jest "w promocji" lub ponieważ nabrał się na sztuczki socjotechniczne szemranych "guru rynku".
Tak dla przestrogi ani JTF/JaguarTrend/HQTrader (Krzysztof Daleki i Piotr Gut), ani SzkołaForex/PowerForex (Sebastian Urbański) nigdy nie udowodnili, że zarabiają na FX. Jest to przecież takie proste np. przedstawienie MyFxbook z konta rzeczywistego (wystarczą same % z okresu min. pół roku, bez DD powyżej np. 30%).
Jeśli Paweł kiedyś uda Ci się nakłonić do współpracy szkolącego, który spełni to kryterium to z chęcią będę Twoim klientem.
Podkreślam. W tym biznesie chodzi zwłaszcza o pieniądze.

ODPOWIEDZ