szkola-forex

Reklamy oraz linki do ciekawych miejsc w sieci zajmujących się rynkiem Forex.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Zatoichi
Gaduła
Gaduła

Re: szkola-forex

Post autor: Zatoichi »

PawelPawel masz interes w tym żeby nagonić jak największą liczbę leszczy na to szolonko jak było i w 2012 roku. Nabór się skończy i ponownie znikniesz na kilka miesięcy ... standard.

Przypomnę słynny Print Screen z 16 strony tego wątku :
ForexMasterZZ pisze: Obrazek

PawelPawel pisze:Witam,
Do momentu zakończenia sprzedaży kiedy to szkolenie nie będzie już dostępne, wstrzymuję się z komentarzami.
Nie chcę aby moja obrona była odebrana jako lobbowanie za nabyciem kursu.
Po wszystkim udzielę szerokiej wypowiedzi z argumentami.
Zapomniałeś odpowiedzieć na pytania z września.

Może poprosisz swojego biznesowego kolegę Sebastiana żeby udostępnił dalszą historię tego rachunku :)
Jakiś Print Screen za okres marzec 2012 do marca 2013. Wiele to powie o jego inwestycjach i będzie mocnym argumentem dla wszystkich ze SU potrafi zarabiać. Tylko nie ściemniaj że już nie prowadzi tego rachunku bo broker mu się nie podobał!
Człowiek z 10 letnim doświadczeniem na rynku, szkoleniowiec nie powinien się wstydzić swoich wyników. Takie podejście jest uczciwe czy nie?

AdamForexGuru

Post autor: AdamForexGuru »

PawelPawel teraz rozumiem dlaczego tak zagorzale bronisz Urbanskkiego. Zatoichi dzięki za zwrócenie uwagi no to.

Ojj i znowu próbujesz sztuczek z nlp :) nie ładnie nie ładnie
PawelPawel pisze: Adam, nie odbierz tej wiadomości jako atak (bo nim nie jest). Chcę porozmawiać merytorycznie a nie emocjonalnie
Następny mit/kit jaki wciska obecnie ludziom Urbanski: to droga do stabilnych zysków. W tradingu nie ma czegoś takiego :) Ale leszczyk to kupi, gorzej jak później to tego nie będzie mógł nigdy dojść :)

Kolejny "zabezpieczyć swoją rodzinę...." - jak sie chce zabezpieczyć to sie idzie do pracy albo kupuje polise.
Spekulacja jest po to aby zarobić ale nikt nie daje gwarancji ze to się uda a kto tak myśli to jest laikiem. -> kolejny przykład manipulacji.
Zdrowie, rodzina, pieniądze dobrobyt -> tanie chwyty rodem z nlp, na które łapie się większość osób....

Mój opis magicznych systemów dla przypomnienia pod tym linkiem:
http://forex-nawigator.biz/forum/szkola ... 5-220.html
Fajne nazwy i nic więcej, wartość tego to max 600 zł, tylko niech uczciwie podaje nazwy wskaźników, ok?

PawelPawel
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: PawelPawel »

PawelPawel teraz rozumiem dlaczego tak zagorzale bronisz Urbanskkiego. Zatoichi dzięki za zwrócenie uwagi no to.
Może dlatego, że wykonuję mu kampanię i wiem jak to wszystko wygląda od drugiej strony :)
Znam go osobiście, przed podjęciem współpracy (już nie tylko branży forex) weryfikuję daną osobę. Proszę o pokazanie wyników, rozmawiam z dotychczasowymi kursantami, konsultuję działalność z innymi ekspertami danej branży.
Jeśli cokolwiek stanie na przeszkodzie, osoba będzie niewiarygodna automatycznie traci dostęp do moich usług.

U Sebastiana ta weryfikacja przeszła pozytywnie mimo, że na tym forum osiągnął tzw. "kryzys wizerunku".

Ps. NLP nie działa tak dobrze jak by Ci się wydawało.

Zatoichi: nie jestem na prowizji. Wynik końcowy nie ma znaczenia ponieważ otrzymuję wypłatę z góry (jeśli już rozmawiamy o pieniądzach). I co najważniejsze. Profilowo użytkownicy tego forum nie są targetem kampanii. Dlaczego więc piszę skoro nie mam w tym interesu? ciekawi mnie zjawisko jakie tu powstało w samym sensie marketingowym.
Jakiś Print Screen za okres marzec 2012 do marca 2013. Wiele to powie o jego inwestycjach i będzie mocnym argumentem dla wszystkich ze SU potrafi zarabiać. Tylko nie ściemniaj że już nie prowadzi tego rachunku bo broker mu się nie podobał!
Zweryfikowałem jak budują wizerunek instytucje finansowe (np. forex w Alior Banku) i w jaki sposób formułowany jest komunikat. W ogóle nie mówią o zyskach. Konkretnych liczbach. I w taki sam sposób kreowany jest wizerunek tutaj. Z marketinowego punktu widzenia komu zależy na zobaczeniu wyników? osobie która nie wierzy i jest sceptyczna.
Czy takie osoby kupują szkolenia? nie. Przekazem reklamowym nie jest target tych osób wobec czego przy kreacji wizerunku ten element się nie pojawi. Odnośnie dalszej historii rachunku, zapytam.

Wątpię jednak aby Tobie czy innym udostępnił. Opluliście go tutaj i zmieszaliście z błotem, każdą informację podważacie, każdego klienta który wypowiada się pozytywnie niszczycie. Merytoryczna dyskusja nie ma tu miejsca więc też przestał tutaj się wypowiadać. Częściowo jest to zasługa wynajętych osób z firm konkurencyjnych więc to jest ich praca. Swoją drogą polecam złozyć zapytanie do 10 losowo wybranych firm PRowych o wycenę usługi budowania wizerunku w branży forex. 40% odmówi ponieważ ma już podpisaną umowę z brokerem lub inną instytucją. To jest walka o duże pieniądze a tam gdzie są pieniądze nie ma skrupułów (np. takich jak wynajęcie np. 10 tzw. aplifierów (tzw. marketing szeptany) którzy na wybranych forach rozmawiają między sobą kreując negatywny wizerunek konkurencji). Działa to w prosty sposób. Jedna osoba rzuca dowolną tezę np. "on kłamie a to sprzdaje nie działa". Reszta wynajętych amplifierów po kolei potwierdza to co napisała pierwsza osoba dodając uwiarygadniające komunikaty. Mając takie zestawienie praktycznie każdy uwierzy w to co jest napisane mając serię potwierdzających to wypowiedzi. Tak można uwiarygodnić praktycznie każdą informację.

Co więcej nowa strategia dla firmy przewiduje zbudowanie wizerunku instytucji szkoleniowej a nie "małej firmy" od kursów. Instytucje nie wypowiadają się na forach, stosują jedynie oficjalne oświadczenia. Wobec tego takie samo rozwiązanie mu zasugerowałem.

Dlaczego zasugerowałem wyjście z "małej firmy szkoleniowej" do rangi instytutu edukacyjnego? sam nie znam się na forex, konsultowałem z innymi ekspertami (z pewnością część znacie ponieważ to osoby publiczne) kim jest idealny klient który ma największe szanse zarobienia na forex. Większość określiła, że jest to przedsiębiorca, mężczyzna, 30 lat+, który ma minimum 100.000 zł do dyspozycji i oczekiwania na poziomie 5%. Taki plan ma największe prawdopodobieństwo realizacji i taki właśnie profil klienta zasugerowałem Sebastianowi (a takich klientów tutaj na forum jest bardzo niewielu).

Niestety większość osób któe interesują się forex to przedział wiekowy 18-25. Większość dysponuje kapitałem na poziomie do 10.000 zł i bardzo wysokimi oczekiwaniami. Brak wiedzy, doświadczenia, kontroli emocji powoduje to, że 90% osób traci. Nawet jeśli wykupują szkolenia, konsumują średnio 30% całości.

Mam nadzieję, że rozumiesz te dane. Z 20 godzin szkolenia średnio ogląda się 6. Jak więc większość ma skutecznie inwestować skoro praktycznie na każdym elemencie niezbędnym do tego aby działać skutecznie jest problem. Dodatkowo klienci (i generalnie ludzie) mają to do siebie, że nie potrafią się przyznać do błędu. Na pytanie "i jak byłeś u Urbańskiego na szkoleniu? zarobiłeś coś?" Nikt nie odpowiesz. Przyznaje się, faktycznie nie obejrzałem do końca, nie chciało mi się, straciłem bo iwnestowałem tak samo jak przed szkoleniem. Odpowiedzą zwyczajnie "nic nie zarobiłem, to nie działa". Co jest nieprawdą.

Niestety jak zapewne wielu z Was wie. Kłamstwo powtarzane wielokrotnie staje się prawdą. A forum to idealne miejsce do "powtarzania" takiego komunikatu. I nie tyczy się to wyłącznie szkoleń Sebastiana (są inni trenerzy, którzy mają z pewnością bardzo dobre szkolenia forex i z pewnością te same problemy z kursantami).

Do tego dochodzi kolejny ciekawy wskaźnik. 90% osób kupujących szkolenia przerywa je w trakcie. Krótko mówiąc porzucają coś za co zapłacili. Dalej część osób z tych które kupiły wykonują inaczej instrukcje niż podane na szkoleniu.
Świetny przykład był tutaj wcześniej. Jurczycho jeśli dobrze pamiętam. Wykres konsultowałem z jednym z ekspertów który wskazał, że inwestujący w ogóle nie zarządzał ryzykiem. Jest wręcz książkowy przykład początkującego, który chciał szybko się dorobić, emocje nie wytrzymały, inwestował bez wiedzy (prawdopodobnie nawet nie raczył obejrzeć całe szkolenia) i wszystko stracił.

Te dane są bardzo podobne do wszystkich branż. Biznes, Forex, GPW, branże relacji międzyludzkich, rozwoju osobistego.

Dlaczego więc bronię Sebastiana i wchodzę pewnie w dyskusję z każdym obrzucającym go błotem? bo znam szczegółowe dane, wiem co widziałem, wiem "kto działa" na takich forach, mam wgląd z dalszej perspektywy i wiem, że ten (w terminologii marketingowej) negatywny dowód społeczny jest wywołany przez kursantów, którzy nie podążali wg. szkolenia (bo bardzo prawdopodobne, że go nie obejrzeli lub nie zrealizowali zgodnie z poleceniami) oraz osoby, które zostały wynajęte. Dodatkowo (z psychologii) ludzie przejmują zachowania innych ludzi wobec czego osoby postronne (które nie są ani kursantami ani osobami wynajętymi) przejmują zachowania, komunikaty i emocje wywołane przez większość.

Wracając jeszcze do określania profilu idealnego klienta. W momencie gdy kreuje się sprzedaż pod hasłem "zarabianie 100% w miesiąc" owszem przyciąga się bardzo wiele osób (szzególnie początkujących). Jednak są to osoby, które chcą zarabiać. Zarabiać a nie pracować. To krótka droga do tego aby klient kupił szkolenie, w chwili zetknięcia z pracą czyli koniecznością nauki zrezygnował i inwestował na podstawie chybił trafił a po wyzerowainu konta napisał, że szkolenie nie działa. I tyczy się to jak wspominałem praktycznie każdej branży szkoleniowej dlatego też przy kreacji wizerunku takich komunikatów nie będzie jak i strategia firmy zostaje zmieniona. Końcowe decyzje co do działań pozostają jednak w gestii Sebastiana.

Jest jeszcze sporo do naświetlenia jednak mam nadzieję, że zrozumiecie z tego co napisałem na czym polega ta "gra".

PS. Power forex jest już praktycznie wyprzedany. Szczegóły na moim blogu za kilka dni.

AdamForexGuru

Pawel Danielewski, bo to pewnie ty nim jesteś jak przejrzałem historie tego wątku, to o czym piszesz bardziej potwierdza, ze tobie i Urbanskiemu zależny tylko na kasie i zrobicie wszystko aby marnej jakości usługi tak reklamować aby je sprzedawać niż na faktycznej obronie jego. Po prostu mówicie to co ludzią chca usłyszeć stosując tanie chwyty marketingowe o czym pisałem wcześniej. Używacie nieprawdziwych informacji o zyskach itd.

Mowisz ze wryfikowales Urbanskiego, pytanie u kogo, podaj nazwiska tych powszechnie uznanych autorytetów, chetnie zapytam ich sam o opinie o Urbanskim.

Ponownie probujesz odwrocic kota ogonem porownojac strategie bankow do firmy szkoleniowej, otóż bank nie uczy zarabiania on tylko to umozliwia dając gotowe produkty, a w branzy inwestycyjnej liczą sie tylko wyniki a u twojego mocodawcy sa one kiepskie bo tylko amator moze doprowadzic do obsuniecia kapitalu o 60% na koncie jak dobrze widziałem. Taka gra zawsze konczy sie mega DD lub wyczyszczeniem konta. Zresztą znowu próbujesz zbagatelizować temat pisząc ze zapytasz o dalsza historię konta..

Najlepsze z Twojej wypowiedzi jest to ze wina za złe wyniki spada na osoby które się szkolą, świadczy to tylko o tym ze jest im przekazywana wiedza na podstawie której nigdy nie zarobią, a sposób jaki się to robi jest nieefektywny, prawdopodobnie po łebkach. Zresztą sam miszcz nie potrafi zarabiać na forexie.

Pamiętaj w życiu liczy się uczciwośc, tak jak to pisał wcześniej "brother"
Wszystko zależy od stopnia bezczelności, buty i cwaniactwa jakie ma w sobie człowiek. Jeden wykorzystuje czyjąś niewiedzę przy okazji na tym zarabiając, drugi tego nie zrobi wiedząc 100 razy więcej.

Internet jest wolny i każdy może pisać to co widzi. Nie interesuje mnie to ile sprzedacie szkoleń natomiast mam prawo wyrazić swoja opinie i wiem jak ktoś ściemnia że zarabia a jak ktoś faktycznie to robi.

Każdy nie zarabiający będzie opowiadał nie stworzone historie o zyskach, tajemniczych systemach bla bla bla.

PawelPawel
Stały bywalec
Stały bywalec

Adamie

1. Nie denerwuj sie. Prawda boli, zgadza sie i jest wbrew temu co ci sie wydaje jednak jesli przyjrzysz sie temu blizej znajdziesz logike i potwierdzenie.

2. Swietnie by bylo abys ujawnil swoje dane, pokazal twarz abysmy porozmawiali jak rowny z rownym. Jestem osoba publiczna, moje dane sa dostepne na stronie
Taka rozmowa z anonimem jest nie na poziomie a zakladam, ze skoro bronisz swoich tez nie masz nic do ukrycia.

3. Piszesz o uczciwosci. Widzisz jak wpiszesz na facebooku moje imie i nazwisko znajdziesz moj fanpage. Codziennie 3000 osob przyglada sie temu co robie w sieci. Zaproszenie do obserwacji kampani z 2012 dostalo 24 tys osob na mojej liscie mailingowej. Swoja droga pokazalem im rowniez co sie dzieje na tym forum, czesc byla zazenowana. Nikt nie zarzucil mi nieuczciwosci a obserwowali kampanie przez 2 tyg. Wejdz na mojego bloga, tam masz relacje.

4. Odnosnie NLP przykro mi ale nie posiadasz wiedzy na ten temat a wypowiadasz sie jako specjalista. To co wskazales to nie nlp. Jesli twierdzisz inaczej podaj nazwy tych technik aby kazdy mogl zweryfikowac. Nie podasz poniewaz to byl zwykly element historii (mowa o poczatkach) w nowym wideo, swoja droga wypowiedziany spontanicznie. Przyjrzyj sie a zobaczysz, ze Sebastian opowiada na zywo, bez skryptu, przerw etc. wiec nie ma tu mowy o rezyserowanym i wyuczonym z gory elemencie. I jest jeszcze jeden problem. Nie byłem nigdy na szkoleniu z NLP i nie znam perfekcyjnie tej dziedziny, jedynie fragmenty z różnych kursów wideo. Nie ma kursów stricte z NLP w marketingu (sprawdź).

5. Nazwisk nie otrzymasz. Nie naraze swoich klientow na atak.

6. Odnosnie skutecznosci wiedzy. Jak wiesz stosujac zarzadzanie ryzykiem nie jestes w stanie tak prosto wyzerowac konta. Kazdy kurs Sebastiana ma materoaly dotyczace mm. Jak widac omawiany przyklad ich nie obejrzal lub zwyczajnie nie zastosowal. Sam szkole biznesu i marketingu od ponad 4 lat i rozmawiam ze specjalistami innych branz. Problem jest ten sam. Na poczatku prokrastynacja(wpisz w google) a nastepnie bardzo czeste wykonywanie polecen niezgodnie z instrukcja.

7. Masz racje, mamy wolnosc slowa i mozesz napisac prawie co zechcesz, wez jednak za swoje slowa odpowiedzialnosc poniewaz latwo mozesz pomowic (art 212 kk). Jestem bardzo cierpliwy jesli jednak naruszysz moj wizerunek bedziesz musial sie liczyc z odpowiedzialnoscia karna. Anonimowosc nie zwalnia Cie z odpowiedzialnosci i pokory podczas pisania o np. magicznych systemach, których nie ma (poprosilem o link, slajd, minute w wideo gdzie pada to stwierdzenie, nie podales)

Reasumujac, prawda sama sie obroni. I juz zaczyna sie bronic poniewaz od kampanii Power Forex 2012 pojawilo sie raptem kilka wiadomosci a powinni tu pisac przeciez setki niezadowolonych klientow.

Swoja droga kurs mial gwarancje satysfakcji czyli zwrot bez podawania przyczyny. Zwroty z tego co wiem byly ponizej 2 procent.

Ps. Niestety nie zalezy mi aby tylko jak najwiecej zarobic. Znacznie wiecej zarabiam na swoich szkoleniach dotyczacych marketingu w biznesie.

PS2. Z ciekawości, tak szczerze. Czy widziałeś chociaż szkolenie Power Forex od środka?

Awatar użytkownika
jamesfisher
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: jamesfisher »

Sebastina Urbański nie udostępnia zwerfykowanych wyników. Nie liczy się jako wiarygodny szkoleniowiec.

Ci Panowie choć się nie afiszują po forach i nie szkolą za kasę to podają wyniki:
- Artur Hess
http://www.myfxbook.com/members/hess_sp ... ari/453211
- Robert Szymaniak
http://www.robertszymaniak.pl/handluj-ze-mna/

A Ci co uczą za kasę:
- Rafał Glinicki
http://www.worldtopinvestor.com/pub/PL/archive-2009-10
http://www.worldtopinvestor.com/pub/PL/archive-2007-08

A teraz Panie Sebastianie lub jego przedstawicielu jeśli jesteś taki twardy to czekamy na dowody.
Ostatnio zmieniony 13 kwie 2013, 23:12 przez jamesfisher, łącznie zmieniany 1 raz.

AdamForexGuru

Podniosłeś mi ciśnienie powoływaniem się na k.k. O co Ci chodzi?

Twoja słowa na moje i nic z tego nie wynika.

Grałeś tymi systemami?

Jak sie nazywam? Adam z Wałbrzycha, od 9 lat uzależniony od Forexu. Odchodziłem i wracałem, szło mi z większym lub mniejszym szczęściem.
Na początku straciłem ponad 50000 zł oglądając jedną z reklam na temat tego rynku jeszcze jak mieszkałem w Niemczech. I od tego wszystko się zaczęło.
Przez forex straciłbym prawie rodzinę.
Przerobiłem z 300 systemów zanim zrozumiałem na czym polega rynek i jak lub kto zarabia.
Przed monitorem zdarzało się ze spędzałem po 20h non-stop.

PawelPawel
Stały bywalec
Stały bywalec

Adam przeczytaj PW.
James. Wgrywam właśnie zapis z zeszłorocznego PF2012. Od 7 min 20 sekundy.
Właśnie się renderuje także do 20 min wejdzie w tryb dostépnosci.
https://vimeo.com/63975464
do tego czasu alternatywny link (dropbox ma limit wyswietlania do 15 min max. Vimeo gdy bedzie gotowe bez limitu pokaze calosc w jakosci HD)
https://www.dropbox.com/s/wzzissx75t6h0 ... 3final.mp4

Ponieważ sam nie mam wiedzy na forex weryfikowałem te wyniki u dwóch ekspertów nie będących powiązanymi z Sebastianem. Obaj stwierdzili, że jest to wiarygodne (w jednym wypadku nawet cytuję "to robi wrażenie"). Nazwisk niestety nie mogę podać ponieważ oznaczałoby to utratę klientów (szczerze, nikt nie chce mieć żadnych powiązań z tym forum przez to, że każdemu trenerowi się "z góry" obrywa).

Po takiej informacji dla mnie wiarygodność jest jasna. Jest ponad 60% na plusie? jest. Ilosc transakcji 700. Tymczasem na forum widzę komentarze, że coś nie tak. W czym problem?

Dodatkowo co kilka dni publikuje na swoim FB wyniki. Zapowiada w co wchodzi a kilka dni pózniej jaki wynik (np. 5 marca) https://www.facebook.com/SzkolaForex?fref=ts
Co jest z tymi wynikami nie tak?

Dodatkowo mial jakis czas temu sesje na zywo z traderami. Przed samym Power Forex 2012. Ponad 100 osob na tym bylo i razem inwestowali z wynikiem: https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... 992&type=1
Z tym równiez jest cos nie tak?

Jak wspomnialem nie jestem ekspertem od Forex. Jesli zatem cos jest nie tak z tymi wynikami, uswiadomcie mnie w zrozumialy sposob. Zweryfikuje Wasze wypowiedzi i jesli sie potwierdza watpliwosci bedzie to ostatnia kampania tej branzy.

Rozmawiałem z Sebastianem na ten temat i przekazałem mu Wasze opinie. Nie powinienem przekazywać tutaj takich wiadomości natomiast skwitował to krótko "i tak nie zrozumieją bo musiałbym wytłumaczyć im cały system".

Swoją drogą. On tutaj nie zagląda od 2011 roku (i to samo mi radził).

Odnosnie pokazywania wynikow po to by np. promowac to szkolenie. Jest ono wyprzedane w 95% co wiecej, ilosc osob przechodzaca z tego forum na strone z wideo wg. statystyk strony do ktorych mam dostep to dokladnie 3 osoby wobec czego jestem tu wylacznie po to aby wyjasnic watpliwosci z poprzednich wypowiedzi (i wbrew pozorom robie to calkowicie za darmo we wlasnej gestii abym mial 100% potwierdzenie co do wiarygodnosci osoby z ktora wspolpracuje)

Obrazek
Ostatnio zmieniony 14 kwie 2013, 00:01 przez PawelPawel, łącznie zmieniany 2 razy.

AdamForexGuru

O ściemnianie nie chodziło mi o Ciebie tylko o traderów, którzy faktycznie zarabiają a którzy nie.

Jak widać ty jesteś skuteczny w sprzedażny.

PawelPawel
Stały bywalec
Stały bywalec

Dzieki Adam za sprostowanie.

ODPOWIEDZ