Systemy z allegro / ebay / itp - PRZECZYTAJ ZANIM ZAPYTASZ

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Skuti
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: Systemy z allegro / ebay / itp - PRZECZYTAJ ZANIM ZAPYTA

Nieprzeczytany post autor: Skuti »

na temat pierwszego systemu macie odpowiedź w unieważnionym komentarzu :

"No i zniknął na pan [wymoderowano] (o ile tak się nazywa). Ehhh... Jak tu można komuś uwierzyć i zaufać... Przedmiot niezgodny z opisem, jak każda strategia może przynieść straty. Robot nie stawia SL, więc może wysadzić w powietrze Twoje konto."

Ja do tego człowieka swego czasu też pisałem i po pierwszym niewygodnym pytaniu z mojej strony kontakt się urwał :D

Po za tym ten człowiek sprzedawał system gridujący więc albo nie ma pojęcia o tym co sprzedaje albo ma gdzieś to co się stanie z waszym depozytem i liczy dla niego się tylko to ile on zarobi na sprzedaży czegokolwiek.

Automat z drugiej aukcji jest gridem, zerknijcie na stronie "producenta" na zrzut ekranu z wykresem lub na statementy, jak ktoś się troche zna to od ręki wie z czym ma doczynienia. Taki automat wcześniej czy później skasuje wam depozyt !

Konrad
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Konrad »

JAREK67
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: JAREK67 »

A ja myślę, że nadal frajerów nie brakuje . I nie ma co ich żałować. I każdy kto szuka maszynki do zarabiania pieniędzy jest kandydatem na kolejnego frajera. :wink:

Skuti
Stały bywalec
Stały bywalec

Konrad patrz na mój post powyżej (pierwszy system) ;)

doriswawa
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: doriswawa »

Od początku tego tematu wychodzi na to ze nie ma w ogole żadnego dobrego systemu ani automatu a kazdy sprzedający według kolegi Skutiego jest oszustem wiec najlepiej odpuścić sobie forex -:) tragedia...

Awatar użytkownika
Jones
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Jones »

41 strona wątku
wnioski te same a Wy się jeszcze łudzicie że nagle ktoś zacznie sprzedawać super zarabiający system
nie chodzi o odpuszczenie forexu czy o to że nie ma systemów do zarabiania
chodzi o to że kto bedzie sprzedawał dla kasy system który zarabia ?
Pamiętaj, że twoim celem jest grać dobrze, a nie grać często. Alexander Elder
http://www.forexfactory.com/jones_pl
https://www.myfxbook.com/members/Jones

doriswawa
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: doriswawa »

Ja rozumiem ale w takim razie czy sa systemy i automaty które zarabiają i dlaczego jeszcze nikt na tym forum nie podał nazwy takiego lub nie wymienia sie doświadczeń pomiędzy traderami o systemach lub automatach które zarabiają tylko jak czytam to forum to tutaj jest istne polskie piekielko i zawiść w stosunku do drugiego i pisanie ze każdy oszukuje.

Awatar użytkownika
Jones
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Jones »

w moim mniemaniu to nie o zawiść chodzi tylko o to że system zbyt spopularyzowany przestaje zarabiać
to jedno a po drugie taka osba musi mieć jakiś cel tak poprostu ma napisać i już ?
ostatnia sprawa to trader nie kazdy sie nadaje niektórym to łopatą nie włoży
oni będą wiecznie tracili taka osobowość
na forum to bym razej szukał tej mysli, pomysłu, iskry która da nam motor do zrobena czegoś na własną miare
hej

PS kiedyś pisałem na tym forum sporo i wież mi że nie oczekiwałem raczej dawałem ale sie nie spodobalo
Pamiętaj, że twoim celem jest grać dobrze, a nie grać często. Alexander Elder
http://www.forexfactory.com/jones_pl
https://www.myfxbook.com/members/Jones

Skuti
Stały bywalec
Stały bywalec

doriswawa ja nie napisałem że każdy sprzedający jest oszustem, mi się jakiś czas temu udało kupić automat na ebuy-u który generuje zyski jak się umie go używać, większość systemów ręcznych sprzedawanych na Allegro będzie przynosiła jakiś tam zysk ale tylko tym którzy wiedzą jak ich używać i je rozumieją, praktycznie wszystkie są systemami uznaniowymi a nie takimi które konkretnie podają sygnał wejścia więc i interpretacja sygnału będzie dla każdego różna, jedni zarobią i pochwalą sprzedawce, drudzy stracą i stwierdzą że to oszust

jeśli ktoś zadaje pytanie odnośnie systemów i podsyła do nich linki to ja po prostu szczerze odpisuje co myśle o tych aukcjach, każdy kto choć trochę się na tym o czym rozmawiamy zna napisze dokładnie to samo

JAREK67
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: JAREK67 »

doriswawa pisze:Ja rozumiem ale w takim razie czy sa systemy i automaty które zarabiają i dlaczego jeszcze nikt na tym forum nie podał nazwy takiego lub nie wymienia sie doświadczeń pomiędzy traderami o systemach lub automatach które zarabiają tylko jak czytam to forum to tutaj jest istne polskie piekielko i zawiść w stosunku do drugiego i pisanie ze każdy oszukuje.
Problem w tym, że znakomita większość userów czeka tylko na gotowce. Nawet nie kryjąc się z tym, że nie interesuje ich jak robot działa. Gdzie są zagrożenia. Chcą tylko żeby im udostępniać "do testów". Po co mu te testy skoro nie ma pojęcia o co kaman w koncepcji i niczego nie wniesie do dyskusji? Ja rozpocząłem jakiś czas temu wątek, w którym napisałem o moim pomyśle. http://forex-nawigator.biz/forum/slope- ... ml#p537453
Ten robot zarobił prawie 500% w ciągu pół roku. Czy ktoś się tym zainteresował ? Czy wywiązała się jakaś dyskusja jak go ulepszać ? Wystarczy spojrzeć ile wpisów jest w tym wątku. :wink:
W tzw. międzyczasie robot ewoluował (tamten był celowo przelewarowany i nie rokował pozytywnie w długich trendach).
Powróciłem też do koncepcji gry na silnie skorelowanych parach. http://www.myfxbook.com/pl/members/Trej ... 422/576211
To wszystko wymaga wielu tygodni obserwacji i ćwiczenia różnych koncepcji stosownie do zmieniającej się rzeczywistości. To zbyt duże wyzwanie dla amatorów gralla za 400 zł z Allegro .
BTW. O ile pamiętam pojawił się tu jeden kolega, który nabył takiego gralla. Bardzo bronił swojej decyzji o zakupie i miał się pochwalić wynikami.
Może się jeszcze pochwali ? :D
Jeszcze jedno. Te roboty na Allegro dlatego są w takich promocyjnych cenach ponieważ one być może zarabiają. Gdyby ich "autorzy" byli pewni że zarabiają to kosztowałyby dziesiątki razy więcej.

ODPOWIEDZ