System MAX - reaktywacja WATEK MODEROWANY

Reklamy oraz linki do ciekawych miejsc w sieci zajmujących się rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
Good Will Hunting
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Good Will Hunting »

Znam Cię dobrze, tradeowaliśmy razem i jeśli rzeczywiście działa to tak jak mówisz to pozostaje mi się cieszyć że znalazłeś swojego "grala" :wink: .
Wolałbym umrzeć niż przegrać.

Nie pisz do mnie PW ponieważ mam bana. Pisz na skypie.

Awatar użytkownika
Tig3r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Tig3r »

xpep pisze:tak jakby wazelina nie mogla isc na priv Very Happy
to samo zauważyłem.. :D

- cześć mirku wiesz że mój system działa zawsze i wszędzie, w każdych warunkach i wyciąga wszystkie pipsy z rynku
- tak marku wiem że twój system zarabia zawsze, ale mnie nie odpowiada zbyt niskie TF
- nie ma problemu mirku pogadaj ze mną masz do mnie kontakt, pokaże Ci co da się wycisnąć z ticków
- bardzo Ci dziękuję marku, jesteś najlepszy
- ale nie ma za co mirku, dla moich owieczek wszystko
- pełen profesjonalizm marku, do zobaczenia na szkoleniach..
* imiona i miejsca zostały zmienione ;p
Ostatnio zmieniony 05 wrz 2011, 21:30 przez Tig3r, łącznie zmieniany 1 raz.
======================================================
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..

akrapovic
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: akrapovic »

Chciałbym dodać, że średni stop loss dla moich pozycji to około 2,5 pipsa. Podaje średni gdyż otwieram pozycję przy SL 5 pipsów, i od razu ręcznie przesuwam go na najbliższy potencjalny poziom S/R z wykresu sekundowego ( ostatni lokalny dołek/szczyt).
Przy takim SL obciążenie psychiczne nie jest zbyt duże.

Podpinam się pod zdanie Zbyszka, że dużo lepiej jest wykonać wiele małych transakcji ponieważ bardzo szybko wie się jaki charakter ma rynek danego dnia czy w danej chwili. Czekać pół dnia na duży trade, a później się rozczarować, że nie ujechało tyle ile powinno to wg mnie dużo bardziej stresujący sposób gry.
Dodać do tego należy fakt, że jeżeli ktoś nie może poświęcić na trading wielu godzin to często może po prostu przeoczyć te najlepsze okazję dnia.
Wydaje mi się, że kiedy już raz zobaczyło się możliwości wykresów sekundowych, bardzo ciężko jest wrócić do gry na wyższych TF.

Poza tym sekundowe wykresy mają też ogromne możliwości w zakresie pomocy przy trzymaniu długich pozycji. Sam przekonałem się o tym kiedy kilka razy zdarzyło mi się bezstresowo trzymać pozycję po 50, 60 nawet 90 pipsów gdyż wykres sekundowy nie dawał żadnych sygnałów do wyjścia. Ten temat wymaga jednak jeszcze dokładniejszego zbadania ponieważ jak na razie cieżko jest mi określić dokładnie warunki do wyjścia z pozycji w każdej sytuacji,

Pozdrawiam,
MG

Awatar użytkownika
Good Will Hunting
Pasjonat
Pasjonat

Tig3r pisze:
xpep pisze:tak jakby wazelina nie mogla isc na priv Very Happy
to samo zauważyłem.. :D

- cześć mirku wiesz że mój system działa zawsze i wszędzie, w każdych warunkach i wyciąga wszystkie pipsy z rynku
- tak marku wiem że twój system zarabia zawsze, ale mnie nie odpowiada zbyt niskie TF
- nie ma problemu mirku pogadaj ze mną masz do mnie kontakt, pokaże Ci co da się wycisnąć z ticków
- bardzo Ci dziękuję marku, jesteś najlepszy
- ale nie ma za ci mirku, dla moich owieczek wszystko
- pełen profesjonalizm marku, do zobaczenia na szkoleniach..
* imiona i miejsca zostały zmienione ;p
Wiem, że na forum przyzwyczaiłeś się raczej do czytania postów w stylu: "POKAŻ MI SWOJE KONTO BANKOWE C%$% OSZUSCIE JEDEN!" ale naprawdę nic na to nie poradzę, że normalna ludzka życzliwość wygląda Ci na wazelinę. Cóż począć, pozostaje mi być tylko smutnym, że jesteś osobą nieodróżniającą jednego od drugiego. Brałem udział w szkoleniu Zbyszka, zapłaciłem za nie więc to bardzo ładnie z jego strony, że o mnie nie zapomniał i chce mi pokazać swój nowy pomysł na grę. A że rzeczywiście system MAX działa i może być stosowany na wszystkich TF-ach? Co począć, może tylko skoczyć gul :wink:.

A i jeszcze jedno kolego Tig3r. Polecam zająć się swoją pracą w charakterze "władzy" zamiast marnować czas na tworzeniu humorystycznych historyjek akurat wtedy kiedy dla odmiany na forum prowadzona jest dyskusja na poziomie, w której nie ma grama zawiści czy nieufności. Rozumiem, że jest to tak ogromny ewenement, że trzeba się do niego przyczepić?

Awatar użytkownika
Good Will Hunting
Pasjonat
Pasjonat

Mam i dziewczynę i facebooka. Więcej - często piszę na tablicy mojej dziewczyny na facebooku, może nie akurat o obiedzie ale ogólnie to pisuje. Polecam. Propozycja Zbyszka pojawiła się w temacie więc w temacie odpisałem. Gdybyś przeczytał dokładnie (lub nie chciał się przyczepić - skreśl niepotrzebne) zauważyłbyś że nie rozmawialiśmy akurat o tickach. Rozmowa wywiązała się z czegoś zupełnie innego.

Awatar użytkownika
Vanguard
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Vanguard »

wykresy sekundowe ?
awangarda skalpingu...

ale to chyba nie na mt4 ?
Nie wierz w trendy.

zicmar
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: zicmar »

wiecie co? rzygać sie chce po prostu :563: , i Ty główny Mod Tigr napuszczasz? Bo co, ktos napisał dobrze? To masz swoje przygłupie komentarze? Wstyd i żenada, raczej więcej bym od Ciebie oczekiwał, chyba, że zadyme chcesz zrobić? CO? średnie Ci nie pasują? człowieku , daj sobie luzu :wink: Prawda jest taka , że coraz wiecej osób na to zarabia, chcesz to negować?
A ja po raz kolejny powtórzę cytat ze słynnej bajki " a teraz kochane dzieci pocałujcie misia w ..... "
Pozdrawiam
Ps. jak ktoś chce to wie gdzie mnie znależć, jak nie to jego wola i to wszystko...

Dodano po 1 minutach:

Vanguard, dokładnie awangarda, zdziwienie??
Naucz się jak działają średnie a wtedy zrozumiesz zachowanie ceny

Awatar użytkownika
Microbi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Microbi »

Vanguard pisze:ale to chyba nie na mt4 ?
dukasa mialem odpalonego a klepalem na AM Pro, więc da sie , niestety z racji malych odchyleń sl zamiast np 3 pips czy 4 byl o 2 pipsy większy, więc najlepiej Dukas tylko :-)

Awatar użytkownika
Ciekawy
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Ciekawy »

Vanguard pisze:ale to chyba nie na mt4 ?
może i nie MT4 ale pewnie nie ECN sądząc po wielkości wygranych np 0.19$, 0.23$, 0.49$ ;)

Zadałbym raczej pytanie który MM pozwala na dłuższą metę wchodzić na "tickach" bez reqwot kilku pipsowych z wejściem SL 5p :shock:

ps. widzę, że i tig3r nie wytrzymał a już myślałem, że nie ma dla niego ratunku ;)
Microbi pisze:dukasa mialem odpalonego a klepalem na AM Pro,
Microbi napisałeś to tak jakbyś był akrapovic ;)

Pozdrawiam ;)

Awatar użytkownika
Vanguard
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Vanguard »

zicmar pisze:Vanguard, dokładnie awangarda, zdziwienie??
No sekundowe to raczej zdziwienie
na tym watku sa wrzuty z wykresem na ktorym sa trady zwykle po 2-3 pipsy. zapewne na sekundowych sie nie wycisnie duzo wiecej ale tu juz prowizje wynosza bardzo duzo procentowo. zastanawiam sie jak na tym wychodzic na plus. dla mnie minimum profitowosci to 5 pips - dlatego zastanawiam sie jaka trzeba miec efektywnosc ...
Nie wierz w trendy.

Zablokowany