Super Hedge ::..
- magictrader
- Pasjonat
- magictrader
- Pasjonat
- magictrader
- Pasjonat
Jak możesz napisz jeszcze co robisz gdy jest taka sytuacja:
Mamy sygnał -2 np. o 11:30, wchodzimy w pozycje i wg. założeń zamykamy ją o 14:00. O godzinie 12:00 standaryzacja schodzi do -0,5 po czym o 13:00 ponownie jest ten sam sygnał i standaryzacja jest na ponad -2. Co teraz? Czy otwierać pozycje o 13:00 i czekać do 15:30, a tamtą mimo wszystko zamknąć o 14:00?
Mamy sygnał -2 np. o 11:30, wchodzimy w pozycje i wg. założeń zamykamy ją o 14:00. O godzinie 12:00 standaryzacja schodzi do -0,5 po czym o 13:00 ponownie jest ten sam sygnał i standaryzacja jest na ponad -2. Co teraz? Czy otwierać pozycje o 13:00 i czekać do 15:30, a tamtą mimo wszystko zamknąć o 14:00?
Magic rob jak uwazasz.
co ja bym zrobil? nie otwieralbym nowej i pewnie bym poczekal,
a system dziala tak, ze zamyka bezwzglednie, wzial by wiec strate, a wyniki ma i tak rewelacyjne.
wiec my moglibysmy pokombinowac, a system zamyka tak czy siak i wychodzi na tym swietnie.
nie ma co gadac dluzej, tylko trzeba EA, zobaczymy czy na platformie tez beda zyski tak rewelacyjne jak w testach, ktore przeprowadzilem manualnie.
co ja bym zrobil? nie otwieralbym nowej i pewnie bym poczekal,
a system dziala tak, ze zamyka bezwzglednie, wzial by wiec strate, a wyniki ma i tak rewelacyjne.
wiec my moglibysmy pokombinowac, a system zamyka tak czy siak i wychodzi na tym swietnie.
nie ma co gadac dluzej, tylko trzeba EA, zobaczymy czy na platformie tez beda zyski tak rewelacyjne jak w testach, ktore przeprowadzilem manualnie.
-
- Stały bywalec
Dlaczego tak upierasz się nad tą nieco karkołomną kombinacją Excel-MT? Czy nie lepiej zaimplementować ten system cały w MT? Prościej będzie zaimplementować brakujące funkcje statystyczne w MT (stosunkowo łatwa przenaszalność kodu z C/C++ dotyczącego obliczeń, ew. skorzystanie z biblioteki DLL), niż kazać działać MT wg wyników z Excela (pisałem Ci o tym na pw).trzycenty pisze:jak tu zrobic automat, ktory bedzie trade'owal, gdy Excel karze
Nie twierdzę, że jest to niemożliwe (chociaż z taką sytuacją nie spotkałem się w dostępnych mi źródłach dotyczących MT), ale chodzi o opłacalność takiego podejścia (czas wykonania, stabilność działania, itp.).
j_d
nie...
w Excelu, mam wiecej mozliwosci przerabiania i korzystania z narzedzi jakich w MT4 nie ma i mi nie zrobisz.
kazda przerobka w Excelu to rzecz trzysta razy prostsza niz w kodzie w MT4, a przerabiac bedzie sie duuuuuuzo i czesto ; )
poza tym moge wtedy robic tysiace nowych wskaznikow, wstawiajac tylko warunek do tej komorki, a MT4 bedzie robic trade.
w Excelu, mam wiecej mozliwosci przerabiania i korzystania z narzedzi jakich w MT4 nie ma i mi nie zrobisz.
kazda przerobka w Excelu to rzecz trzysta razy prostsza niz w kodzie w MT4, a przerabiac bedzie sie duuuuuuzo i czesto ; )
poza tym moge wtedy robic tysiace nowych wskaznikow, wstawiajac tylko warunek do tej komorki, a MT4 bedzie robic trade.