Super Hedge ::..

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Pitmaster
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Pitmaster »

piter321 pisze:Jak będziecie mieć opracowane założenia, to dajcie znać, dopiszę się do tego jakiś automat pod MT4 :) (ale nie wcześniej niż w przyszłym tygodniu :))
Pozdrawiam
Chyba mamy kandydata :P

trzycenty

Nieprzeczytany post autor: trzycenty »

Piter321:
jestes w stanie to zrobic?

Awatar użytkownika
magictrader
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: magictrader »

Witam po weekendowej przerwie :).

Becktestom za bardzo niestety nie ufam, bo mogą przekłamywać i radzę robić forwardtesty i zrzucać sreeny. Wtedy będzie wiadomo co się działo i kiedy i na jakiej podstawie zawarliśmy transakcje.

Ostatnio nie było łatwo pozarabiać na EG, chociaż pozycje które trzymam od środy w końcu są trochę zarobione.

Moje nowe spostrzeżenie to EU/UC i bardziej normalna taktyka z normalnym SL i TP i dobrym R:R. Czyli jeżeli jest sygnał np. na L EU i S UC daję tylko L EU z SL=25 i TP=60. Od czasu kiedy obserwuję te sygnały to 3 na 4 były poprawne. Przy takiej technice strategia ta może być w 30% skuteczna, aby nie była stratna. Od przyszłego tygodnia zajmę się tymi sygnałami, gdyż akurat taka strategia wygląda stosunkowo najbezpieczniej. Takie mam przynajmniej odczucia :).

Pitmaster
Gaduła
Gaduła

magictrader pisze:Witam po weekendowej przerwie :).

Becktestom za bardzo niestety nie ufam, bo mogą przekłamywać i radzę robić forwardtesty i zrzucać sreeny. Wtedy będzie wiadomo co się działo i kiedy i na jakiej podstawie zawarliśmy transakcje.

Ostatnio nie było łatwo pozarabiać na EG, chociaż pozycje które trzymam od środy w końcu są trochę zarobione.

Moje nowe spostrzeżenie to EU/UC i bardziej normalna taktyka z normalnym SL i TP i dobrym R:R. Czyli jeżeli jest sygnał np. na L EU i S UC daję tylko L EU z SL=25 i TP=60. Od czasu kiedy obserwuję te sygnały to 3 na 4 były poprawne. Przy takiej technice strategia ta może być w 30% skuteczna, aby nie była stratna. Od przyszłego tygodnia zajmę się tymi sygnałami, gdyż akurat taka strategia wygląda stosunkowo najbezpieczniej. Takie mam przynajmniej odczucia :).
Nie lepiej wtedy Long E/C ?

Dobra strategia szczególnie że płacimy mniejszą prowizje

Dodano po 43 minutach:

Zauważyliście może że w tym pliku Ea2Excel są błędy w ściąganiu danych ?
Czasami jest dziura i gdy liczymy sobie coś to w jednym wierszu E/G jest 0:00 a w E/U 23:55 ... wiecie jak sobie z tym automatycznie poradzić ??

Awatar użytkownika
magictrader
Pasjonat
Pasjonat

To już sprawdziłem, że to nie to samo co EC. Na razie tylko spread EU i GU w 90-95% przypomina swojego crossa. Reszta nie bardzo.

To nie są błędy w ściąganiu danych tylko brokerzy mają takie luki i nawet pobranie danych z centrum historii nic nie daje. Na wykresach nie ma po prostu niektórych świeczek.

Pitmaster
Gaduła
Gaduła

magictrader pisze:To już sprawdziłem, że to nie to samo co EC. Na razie tylko spread EU i GU w 90-95% przypomina swojego crossa. Reszta nie bardzo.
A wraca to do równowagi ? Jesli tak to można na tym zarobić :)
Tu sie kłania model FPI czyli [GU*1/EU*EG]

trzycenty

Nieprzeczytany post autor: trzycenty »

Pitmaster:

"Dokładne wyniki będę podawał od następnego tygodnia.

Wszystko dokładnie opiszę w niedzielę"

ani sladu po tym opisie dokladnym... ; )

Awatar użytkownika
magictrader
Pasjonat
Pasjonat

Wszystko wraca do równowagi, tylko pytanie jest KIEDY WRÓCI i kiedy jest moment odwrotu. Każdy system zadziała przy nieskończonej ilości środków na koncie, bo dobierając w nieskończoność w końcu się zarobi :). Cały czas pracujemy nad tym kiedy jest ten najlepszy moment powrotny, kiedy najczęściej się on zdarza, a jeśli się nie zdarzy to jak to rozpoznać i kiedy wyjść z pozycji.

Swoją drogą dzisiaj o 9:30 był extra sygnał na S EU i L GU. Idealnie się kurs odbił od odchylenia i leci cały czas w dobrą stronę.

Pitmaster
Gaduła
Gaduła

trzycenty pisze:Pitmaster:

"Dokładne wyniki będę podawał od następnego tygodnia.

Wszystko dokładnie opiszę w niedzielę"

ani sladu po tym opisie dokladnym... ; )
Przez te błędy w ściąganiu kursów wszystko się popieprzyło...na 5 minutowych czesto sa luki i co wtedy robicie ?

Wyniki napewno będa na koniec tygodnia a założenia postaram się dziś opracowac gdy uprami się z tymi głupimi LUKAMI :D

Moze przejde na 15m - tam jest mniej luk.

Dodano po 5 minutach:

Jak tu testować system gdy w jednym wierszu sa różne godziny.

ODPOWIEDZ