Chyba mamy kandydatapiter321 pisze:Jak będziecie mieć opracowane założenia, to dajcie znać, dopiszę się do tego jakiś automat pod MT4(ale nie wcześniej niż w przyszłym tygodniu
Pozdrawiam
Super Hedge ::..
- magictrader
- Pasjonat

Witam po weekendowej przerwie
.
Becktestom za bardzo niestety nie ufam, bo mogą przekłamywać i radzę robić forwardtesty i zrzucać sreeny. Wtedy będzie wiadomo co się działo i kiedy i na jakiej podstawie zawarliśmy transakcje.
Ostatnio nie było łatwo pozarabiać na EG, chociaż pozycje które trzymam od środy w końcu są trochę zarobione.
Moje nowe spostrzeżenie to EU/UC i bardziej normalna taktyka z normalnym SL i TP i dobrym R:R. Czyli jeżeli jest sygnał np. na L EU i S UC daję tylko L EU z SL=25 i TP=60. Od czasu kiedy obserwuję te sygnały to 3 na 4 były poprawne. Przy takiej technice strategia ta może być w 30% skuteczna, aby nie była stratna. Od przyszłego tygodnia zajmę się tymi sygnałami, gdyż akurat taka strategia wygląda stosunkowo najbezpieczniej. Takie mam przynajmniej odczucia
.
Becktestom za bardzo niestety nie ufam, bo mogą przekłamywać i radzę robić forwardtesty i zrzucać sreeny. Wtedy będzie wiadomo co się działo i kiedy i na jakiej podstawie zawarliśmy transakcje.
Ostatnio nie było łatwo pozarabiać na EG, chociaż pozycje które trzymam od środy w końcu są trochę zarobione.
Moje nowe spostrzeżenie to EU/UC i bardziej normalna taktyka z normalnym SL i TP i dobrym R:R. Czyli jeżeli jest sygnał np. na L EU i S UC daję tylko L EU z SL=25 i TP=60. Od czasu kiedy obserwuję te sygnały to 3 na 4 były poprawne. Przy takiej technice strategia ta może być w 30% skuteczna, aby nie była stratna. Od przyszłego tygodnia zajmę się tymi sygnałami, gdyż akurat taka strategia wygląda stosunkowo najbezpieczniej. Takie mam przynajmniej odczucia
Nie lepiej wtedy Long E/C ?magictrader pisze:Witam po weekendowej przerwie.
Moje nowe spostrzeżenie to EU/UC i bardziej normalna taktyka z normalnym SL i TP i dobrym R:R. Czyli jeżeli jest sygnał np. na L EU i S UC daję tylko L EU z SL=25 i TP=60. Od czasu kiedy obserwuję te sygnały to 3 na 4 były poprawne. Przy takiej technice strategia ta może być w 30% skuteczna, aby nie była stratna. Od przyszłego tygodnia zajmę się tymi sygnałami, gdyż akurat taka strategia wygląda stosunkowo najbezpieczniej. Takie mam przynajmniej odczucia.
Dobra strategia szczególnie że płacimy mniejszą prowizje
Dodano po 43 minutach:
Zauważyliście może że w tym pliku Ea2Excel są błędy w ściąganiu danych ?
Czasami jest dziura i gdy liczymy sobie coś to w jednym wierszu E/G jest 0:00 a w E/U 23:55 ... wiecie jak sobie z tym automatycznie poradzić ??
- magictrader
- Pasjonat

To już sprawdziłem, że to nie to samo co EC. Na razie tylko spread EU i GU w 90-95% przypomina swojego crossa. Reszta nie bardzo.
To nie są błędy w ściąganiu danych tylko brokerzy mają takie luki i nawet pobranie danych z centrum historii nic nie daje. Na wykresach nie ma po prostu niektórych świeczek.
To nie są błędy w ściąganiu danych tylko brokerzy mają takie luki i nawet pobranie danych z centrum historii nic nie daje. Na wykresach nie ma po prostu niektórych świeczek.
-
trzycenty
- magictrader
- Pasjonat

Wszystko wraca do równowagi, tylko pytanie jest KIEDY WRÓCI i kiedy jest moment odwrotu. Każdy system zadziała przy nieskończonej ilości środków na koncie, bo dobierając w nieskończoność w końcu się zarobi
. Cały czas pracujemy nad tym kiedy jest ten najlepszy moment powrotny, kiedy najczęściej się on zdarza, a jeśli się nie zdarzy to jak to rozpoznać i kiedy wyjść z pozycji.
Swoją drogą dzisiaj o 9:30 był extra sygnał na S EU i L GU. Idealnie się kurs odbił od odchylenia i leci cały czas w dobrą stronę.
Swoją drogą dzisiaj o 9:30 był extra sygnał na S EU i L GU. Idealnie się kurs odbił od odchylenia i leci cały czas w dobrą stronę.
Przez te błędy w ściąganiu kursów wszystko się popieprzyło...na 5 minutowych czesto sa luki i co wtedy robicie ?trzycenty pisze:Pitmaster:
"Dokładne wyniki będę podawał od następnego tygodnia.
Wszystko dokładnie opiszę w niedzielę"
ani sladu po tym opisie dokladnym... ; )
Wyniki napewno będa na koniec tygodnia a założenia postaram się dziś opracowac gdy uprami się z tymi głupimi LUKAMI
Moze przejde na 15m - tam jest mniej luk.
Dodano po 5 minutach:
Jak tu testować system gdy w jednym wierszu sa różne godziny.