Sterowany FOREX jak zabawka tylko dla dużych dzieci
-
- Gaduła
Re: Sterowany FOREX jak zabawka tylko dla dużych dzieci
I NIEMIASZEK JEDNA WAŻNA UWAGA
TA ŚREDNIA NIE SŁUŻY MI DO IDENTYFIKACJI TRENDU, BROŃ BOŻE!!!!
- niemiaszek
- Przyjaciel Forum
spoczko, loozik...inwestor2006 pisze:I NIEMIASZEK JEDNA WAŻNA UWAGA

nigdzie nie napisałem, że kłamiesz

jeżeli średnia zmienia kolor, to jest w formie EA (Expert Advisor), więc nie jest zwykłą średnia dostępną w MT4

spokojnie jak na wojnie, czas pokaże jak to wszycho działa u Ciebie w dłuższym terminie

... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"
-
- Gaduła
niemiaszek pisze:spoczko, loozik...inwestor2006 pisze:I NIEMIASZEK JEDNA WAŻNA UWAGA
TA ŚREDNIA NIE SŁUŻY MI DO IDENTYFIKACJI TRENDU, BROŃ BOŻE!!!!![]()
nigdzie nie napisałem, że kłamiesz![]()
jeżeli średnia zmienia kolor, to jest w formie EA (Expert Advisor), więc nie jest zwykłą średnia dostępną w MT4![]()
spokojnie jak na wojnie, czas pokaże jak to wszycho działa u Ciebie w dłuższym terminie![]()
ja jeszcze raz powtórze że jak dla mnie to zwykły wskaźnik dostępny w necie, mogę go nawet dac komuś jak zechce...a co do działania w dłuższym terminie to gwarantuje Ci że działa bo działa od lat a rynek ma po prostu swoje prawa i obowiązki jak wszystko na tym świecie:)
Święte słowa kolego, trafie to ująłeś.inwestor2006 pisze:dzięki...forex to biznes jak każdy inny...tylko tutaj musisz pokonac siebie i zależysz od siebie a nie od innych dlatego jest taki cięzki...dlatego trzeba obrócić swój mózg o troche stopni i zmienić myslenie...postaram się właśnie tak prowadzic dziennik by ładne klarowne pozycje były w ten sposób przedstawiane...czasem może nie wyjść, czasem moge zaskalpowac albo coś ale generalnie będę się starałniemiaszek pisze:właśnie w taki sposób, zbierasz punkty na pochwałę(od początku do końca, co , jak i dlaczego z daną pozycją)...inwestor2006 pisze:no i proszę sygnał wyjścia skuteczny jak najbardziej...to koniec na dzisiaj...nie chce mi się tym bardziej że i tak nie wykorzystałem potencjału sesji ale cieszy mnie to że była okazja byście zobaczyli cały proces decyzyjny![]()
![]()
oby tak dalej, a wiele osób zobaczy, że sys/strategia, konsekwentne trzymanie się zasad, daje wymierne efekty i satysfakcję z klikania![]()
Na koniec dnia dorzucę od siebie, EUR/USD korekta 1:1, w punkt, potwierdzone sygnałem volumenowym. SL 2pipsy.
Uprzedzając pytania volumen tikowy.
Tak na marginesie jeden z najciekawszych dzienników jaki się pojawił ostatnim czasie.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Pieniądz robi pieniądz.
-
- Gaduła
1 do 1...wiem coś o tym...jeden z elementów mojej strategii:)dziękuje oloxolo za ocenę dziennika...to dopiero początek...postaram się go prowadzić dobrze...sugestie mile widziane od wszystkich
-
- Gaduła
witam
w załączniku zaznaczony poziom który powinien bronić longa na dzisiaj. Szczerze to narobiło się trochę tego i nie mam żadnego sygnału do zajęcia pozycji nawet na tym poziomie zaznaczonym więc narazie sie wstrzymam i poczekam na ruch...po prostu wydaje mi się że pójdzie LONG ale tutaj wydawać się nie może i dobrze o tym wiem...przeszkadza mi w zajęciu pozycji fakt że systemowo D1 jest u mnie dalej w SHORCIE...być moze to bedzie ta sesja gdzie na hurra rynek mocnym ruchem wybije poziom broniący z drugiej strony SHORTA który określam też na poziomie 1.0911...dlatego moi mili goście według mnie 1.0911 to strategiczny poziom który określi czy rynek poleci S czy L...osobiscie nie mam zadnego sygnału więc nie moge niczego zagrać
w załączniku zaznaczony poziom który powinien bronić longa na dzisiaj. Szczerze to narobiło się trochę tego i nie mam żadnego sygnału do zajęcia pozycji nawet na tym poziomie zaznaczonym więc narazie sie wstrzymam i poczekam na ruch...po prostu wydaje mi się że pójdzie LONG ale tutaj wydawać się nie może i dobrze o tym wiem...przeszkadza mi w zajęciu pozycji fakt że systemowo D1 jest u mnie dalej w SHORCIE...być moze to bedzie ta sesja gdzie na hurra rynek mocnym ruchem wybije poziom broniący z drugiej strony SHORTA który określam też na poziomie 1.0911...dlatego moi mili goście według mnie 1.0911 to strategiczny poziom który określi czy rynek poleci S czy L...osobiscie nie mam zadnego sygnału więc nie moge niczego zagrać
-
- Gaduła
gdy coś się zmieni to poinformuje a teraz ja sobie przejrzę swoje transakcje z tego tygodnia
-
- Gaduła
mały skalp na sygnał m1 wolumenowy...nic istotnego
-
- Gaduła
bardziej niż ten skalp cieszy mnie to że system na wyznaczanie poziomów nie zawiódł tylko zadziałał praktycznie w punkt no ale to też nieistotne bo nie ma przełożenia na $$$
-
- Gaduła
propozycja zagrania...rynek zareagował wybiciem od 1.0911 i teraz cały czas mam wrażenie jakby chciał dzisiaj bić i łamac trend na d1...wolumen ruchu duży a ten teraz korekcyjny nie bardzo...w dodatku pod ceną są naprawdę ważne poziomy...interwały m30 h1 i h4 u mnie w L dlatego zaryzykuje wejście na kontynuację longa na jednym z dwóch poziomów...albo 61,8% albo 78,6% - to zalezy co tam się zadzieje...linia czerwona 1.08992 to osateczny poziom SL dla takiego zagrania...daje to około 25 pipsów...jeżeli rynek wybije L to będzie na bank minimum 50 pipsowe wybicie dlatego transakcja jest opłacalna...tak postapie, oczywiście w zalezności od tego co zrobi cena na tych poziomach...SL nie ulega modyfikacji bo dla L cena nie ma prawa tam zejśc w tym sensie że wteyd to co myślę jest bez sensu a nie że cena nie ma prawa bo ona ma prawo zrobić wszystko