Sterowany FOREX jak zabawka tylko dla dużych dzieci

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
inwestor2006
Gaduła
Gaduła

Re: Sterowany FOREX jak zabawka tylko dla dużych dzieci

Nieprzeczytany post autor: inwestor2006 »

niemiaszek pisze:
inwestor2006 pisze:co trzeba zrobić by dostać pochwałę?:)
cierpliwie czekać... :wink: :564:

ktoś z czytających powinien Cię zgłosić jeżeli będą ku temu podstawy, czyli uzna, że Twój wpis wiele wnosi(nie chodzi o sygnały transakcyjne) i MOD to przyklepie :idea:
styl w jakim prowadzisz dziennik od jakiegoś czasu wskazuje, że wszystko jest na dobrej drodze i pochwałę dostaniesz... :D
ok...póki co straciłem 221 USD...echh to było niepotrzebne

inwestor2006
Gaduła
Gaduła

niestety 3x sl na skalpach
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Piotr Modry
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Piotr Modry »

Gratuluję, ponieważ Twój sygnał S przerodził się w 2 godziny dobrych spadków. Myślę, że potencjał nadal jest. Masz dobre podejście i oby tak dalej, tylko rozszerz swój system, aby nie odpuszczać takich sytuacji :)

inwestor2006
Gaduła
Gaduła

Piotr Modry pisze:Gratuluję, ponieważ Twój sygnał S przerodził się w 2 godziny dobrych spadków. Myślę, że potencjał nadal jest. Masz dobre podejście i oby tak dalej, tylko rozszerz swój system, aby nie odpuszczać takich sytuacji :)
Nie mam czego rozszerzać ani zmieniać...to był błąd że tego nie zagrałem bo się zawahałem...pisałem o tym...nawet nie wiem czy to nie dlatego że przygotowywałem wpis na forum zamiast podjąć decyzję...to nie wytłumaczenie ale musze pomyslęc...tak czy inaczej zawinił czynnik ludzki który jest zawsze najsłabszym ogniwem systemu...to nie wina systemu że tego nie zagrałem...poza tym nigdy nie ma tak że bierzesz 100% wszystkich sygnałów systemu przynajmniej ja tak nie mam...nie jestem zły ani nic bo system daje mi takie sygnały dziennie lub co kilka dni max z prawdopodobieństwem na sukces 80-90% i to jeszcze w punkt gdzie SL wystarczy kilka pips...

inwestor2006
Gaduła
Gaduła

poza tym Panie Piotrze jeśli się nie mylę to nie koniec i ten sygnał jeszcze się przyda na coś ale to opisze jak cena zrobi to co chce by zrobiła...zobaczymy

Awatar użytkownika
profession
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: profession »

inwestor2006 pisze:Jeżeli chodzi o wolumen to nie jest to better volume. Ten o którym mówisz to tickowy a ja używam kontraktowego jako wtyczkę do mt4...wygląda może podobnie ale to nie to samo...kiedys porównywałem sygnały swoje na better volume i też tragedii nie ma ale wskazanie jednak troche sie różnią i trzeba trochę doświadczenia by dobrze korzystać na better volume ale da się
Czyli się pomyliłem :wink: a czyli ten wskaźnik pobiera volumen z kontraktów notowanych na giełdzie? Czy to darmowy wskaźnik czy go na zamówienie robiłeś :wink: ?

I drugie pytanie, nie chce zdradzać nazwy bo nie wiem czy sobie życzysz, ale czy twój fundusz to S******* O**? :wink:
Austryjacka Szkoła Ekonomii jest sednem.

inwestor2006
Gaduła
Gaduła

profession pisze:
inwestor2006 pisze:Jeżeli chodzi o wolumen to nie jest to better volume. Ten o którym mówisz to tickowy a ja używam kontraktowego jako wtyczkę do mt4...wygląda może podobnie ale to nie to samo...kiedys porównywałem sygnały swoje na better volume i też tragedii nie ma ale wskazanie jednak troche sie różnią i trzeba trochę doświadczenia by dobrze korzystać na better volume ale da się
Czyli się pomyliłem :wink: a czyli ten wskaźnik pobiera volumen z kontraktów notowanych na giełdzie? Czy to darmowy wskaźnik czy go na zamówienie robiłeś :wink: ?

I drugie pytanie, nie chce zdradzać nazwy bo nie wiem czy sobie życzysz, ale czy twój fundusz to S******* O**? :wink:

hej

nie jest darmowy...jest na zamówienie...pobiera dane bezpośrednio z chicago chyba ale do końca sam nie wiem

nie:)to nie mój fundusz:)

inwestor2006
Gaduła
Gaduła

polecam przeczytać POST Piotra Modrego za którego dostał pochwałę...zwłaszcza jeśli chodzi o zamykanie pozycji i zarządzanie nią w trakcie:)zwłaszcza gdy rośnie plus:)

nie znam tego człowieka ale po tym co napisał mogę śmiało powiedzieć że wie o co chodzi na rynku i co jest tak naprawdę ważne

inwestor2006
Gaduła
Gaduła

a to mój kajecik...zapisuje tu wszystko co się dzieje w trakcie sesji...swoje emocje, swoje wejścia, wnioski, błędy , szczegóły odnośnie prowadzenia pozycji, otwierania , zamykania, dosłownie wszystko...!!!!!i zawsze w sobotę przy kawie to czytam zawsze kompletny tydzień...robię to co tydzien a nie np co miesiąc bo za dużo by były wtedy materiału do przeanalizowania z miesiąca a poza tym lepiej zawsze wdrożyć wnioski w następnym tygodniu a nie powielać je cały miesiąc...polecam to wszystkim by tak właśnie robili...ja takich zeszytów mam już zapisanych chyba z 18....cenna wiedza:):):)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Marcifx
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Marcifx »

Dlaczego pozycja e/u o wielkości 2,5lota przy zysku 10 pipsów ma wartość 25 dolarów ? Nie powinno byc 250 dolarów? Chyba jest coś nie tak z myfxbook

ODPOWIEDZ