Spokojnie i na stałym poziomie

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Spragniony
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Spragniony »

Seneszal26 pisze:Witam.Dzisiaj kolejny udany dzień EURJPY +77p (wczorajszy long)raz USDCHF +37p
gratulacje za longa. wejście było super. a jak dzisiaj poszło z S na pullbacku ? mnie niestety w domu nie było i przegapiłem. teraz jestem ostrożny z wejściami po tym jak cena powróciła do 122,5. musi się chwile wyszumieć.
pozdrawiam ;)

ps. pozwoliłem sobie na dwie krótkie pozycje z czego jedna na sl (o 1 pips za mały) i druga tp 20 pips. dzieje się dzisiaj, dzieje :D :D

Awatar użytkownika
Seneszal26
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Seneszal26 »

Cześć w S już nie wchodziłem ale za to mam jeszcze L na USDJPY ale chyba wywali mnie na SL zobacze może zamkne wcześniej.Teraz bacznie obserwuje GBPUSD bo cena jest w bardzo ciekawym miejscu.Trzeba pomyśleć o longu.Pozdrawiam :wink:

Awatar użytkownika
Seneszal26
Pasjonat
Pasjonat

Wczoraj wyłapałem SL na usdjpy ale po dobrej passie takie rzeczy się zdarzają.Tym razem short na usdchf
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
fxBobi
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: fxBobi »

Wczoraj wyłapałem SL na usdjpy ale po dobrej passie takie rzeczy się zdarzają
I zdążać sie będą :wink:

Awatar użytkownika
thefear
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: thefear »

zauważam wybicie z formacji podobnej do flagi, może lekko naciąganej lub wybicie z trójkąta
.

Wszedł ktoś shorta na eur/jpy :D ?
"Są ludzie, którzy nie zauważają małego szczęścia, ponieważ daremnie czekają na duże" Pearl Buck.

Awatar użytkownika
Seneszal26
Pasjonat
Pasjonat

Wszedł ktoś shorta na eur/jpy ?
Część własnie czekałem na to wejście ale sadziłem, że pullback będzie miał troche wiecej mocy i niestety nie udało się ale widze, że tobie chyba się udało co??Trzymasz dalej czy już zamknąłeś ??

Awatar użytkownika
Seneszal26
Pasjonat
Pasjonat

Zamykam shorta usdchf +50p
Nie podejmuj żadnych działań dopóki nie nadarzy się odpowiednia okazja

Awatar użytkownika
thefear
Pasjonat
Pasjonat

[Trzymasz dalej czy już zamknąłeś ??
Niestety po serii strat, strach mnie obleciał i wyszedłem po 50 pipsach, TP miałem ustawiony na 120,90 czyli do zgarniecia miałem ponad 160 pipsów, ale co z tego jak psychika padła.

PS. Według formacji flagi mamy jeszcze szanse dolecieć do ok. 114.00 by przetestować tamtejsze wsparcie. Może screen nie jest najlepszy, ale mniej więcej widać o co chodzi. :) Co o tym sądzicie? Pozdrawiam.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Są ludzie, którzy nie zauważają małego szczęścia, ponieważ daremnie czekają na duże" Pearl Buck.

Awatar użytkownika
Seneszal26
Pasjonat
Pasjonat

Właśnie chyba gdzieś to pisałem, że to wygląda na formacje parasola(na TF D1 ładnie widać) i jak przejdzie 121.50 to czeka nas czarna dziura :) aż do 113.00 ale takie formacje i to w tak długim okresie to chyba rzadkość i w sumie nie wiem czy tam doleci.W tej chwili poczekłabym na pullback i może wtedy ryzykował wejście w shorta.

Awatar użytkownika
thefear
Pasjonat
Pasjonat

Ale już przeszło 121.50.
1. Do 121.50 to pullback całkiem możliwy.
2. Jak wygłada formacja parasola bo nigdzie nie mogę znaleźć :D
3. Na edku flaga się sprawdziła.

Tu możnaby zaryzykować jakoś średnioterminową transakcję. Nie wiem jak ta fundamentalnie stoi, ale euro wg dolara cały czas się osłabia , to i na jenie może stracić, ale to tylko takie moje analizy. Pozdro.

ODPOWIEDZ