Powód?klonmarcin pisze:Oj nie wiem, czy dobrzeSeneszal26 pisze:Próbuje jeszcze raz. Tym razem long Wink
Spokojnie i na stałym poziomie
- Seneszal26
- Pasjonat
- klonmarcin
- Maniak
Dlatego, że d1 jest czerwone, a ja w takich sytuacjach to tylko krótki scalp.Seneszal26 pisze:Powód?
Ale to tylko moja opinia, jak widać na razie jest kilka pips na plus

Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?
https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs
Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?
https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs
Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...
- Seneszal26
- Pasjonat
- Seneszal26
- Pasjonat
Teraz stosuje RR w zależności od danej sytuacji.Przestałem się trzymać sztywno 1:3 bo to nie mój styl
Teraz mam poczucie, że nie jestem niczym ograniczony .Widze, po temacie który założyłeś, że nadal poszukujesz czegoś skutecznego .Ja postawiłem na prostote :wsparcia,opory,kanały ,formacje i moje trzy wskazniki i jestem szczęśliwy 

Ostatnio zmieniony 09 mar 2010, 08:08 przez Seneszal26, łącznie zmieniany 1 raz.
Widzisz, większość pisze że twardo trzeba trzymać się założenien. Napewno jest w tym dużo racji, ale każda transakcja jest inna i masz rację że zmieniasz MM tylko chyba o troche za dużo bo z 1:3 na 1:1 to duża różnica, ale trzeba testować i napewno nie ulegać raz postawionych warunkom.
Jeśli chodzi o temat, to miał być on bardziej teoretyczny i w sumie za takiego go uważam. Ja w sumie też szukam wsparć, oporów, kanałów i to one są głównie syganałami wejść.
Ostatnio troche wziąłem sie za kontrakty na Wig20 i powiem że jak dla mnie to całkiem dobra alternatywa forexu, któremu nie odpuszcze.. hehe.
Jeśli chodzi o temat, to miał być on bardziej teoretyczny i w sumie za takiego go uważam. Ja w sumie też szukam wsparć, oporów, kanałów i to one są głównie syganałami wejść.
Ostatnio troche wziąłem sie za kontrakty na Wig20 i powiem że jak dla mnie to całkiem dobra alternatywa forexu, któremu nie odpuszcze.. hehe.
"Są ludzie, którzy nie zauważają małego szczęścia, ponieważ daremnie czekają na duże" Pearl Buck.
- Seneszal26
- Pasjonat
Z tym RR jest różnie teraz na usdjpy jest 1:1 a znowu w piątek miałem shorta na gbpusd z RR 1:7 który zaliczył moje TP.Gdybym nie był tak ostrożny to mogłby być nawet 1:10 ale nie mam o to do siebie żalu poprostu była to kolejna udana transakcja z całkiem przyzwoitym zyskiem 

Ostatnio zmieniony 09 mar 2010, 08:08 przez Seneszal26, łącznie zmieniany 1 raz.
- Seneszal26
- Pasjonat
- daromanchester
- Przyjaciel Forum