Spokojnie i na stałym poziomie

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Spragniony
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Spragniony »

w sumie sytuacja wygląda tak, że jeśli eurjpy faktycznie odbije od 124,75 to utworzy nam się mała konsolidacja i wtedy można przytrzymać krótkie pozycje do poniedziałku bez większych obaw. wszystko zależy czy jeszcze dzisiaj odbicie będzie solidnie potwierdzone. takie jest moje zdanie na obecną sytuację.
czekamy, niech jen robi swoje ;)

Pozdrawiam ;)
Yes, I can

Awatar użytkownika
Spragniony
Gaduła
Gaduła

i jak po weekendzie? pozycja przetrwała dojście do 125.2 na eurjpy?

Awatar użytkownika
Seneszal26
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Seneszal26 »

Spragniony pisze:i jak po weekendzie? pozycja przetrwała dojście do 125.2 na eurjpy?
Witam.Pozycja przetrwała jak najbardziej.Opłaciło się przytrzymanie pozycji zajętych w piątek.
2 shorty na GBPJPY dały łącznie 80 pips a EURJPY 76 pips.Także jak najbardziej poniedziałek mogę uznać za udany.
Łącznie +156p. :wink:
Wchodziłeś w tego shorta na eurjpy?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 22 lut 2010, 16:49 przez Seneszal26, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Seneszal26
Pasjonat
Pasjonat

Wskaznik dla kolegi lookasa

Awatar użytkownika
Spragniony
Gaduła
Gaduła

Seneszal26 pisze:Wchodziłeś w tego shorta na eurjpy?
w końcu nie wszedłem i dobrze zrobiłem, bo otwarcie się rynku po weekendzie zmiotło by moje ciasne sl.
gratulucje udanych transakcji i pozdrawiam ;)
Yes, I can

Awatar użytkownika
Seneszal26
Pasjonat
Pasjonat

Spragniony pisze:
Seneszal26 pisze:Wchodziłeś w tego shorta na eurjpy?
w końcu nie wszedłem i dobrze zrobiłem, bo otwarcie się rynku po weekendzie zmiotło by moje ciasne sl.
gratulucje udanych transakcji i pozdrawiam ;)
Myslisż, że można pomysleć o shorcie na eurjpy? Patrze na D1 i widze formacje parasola i tak myśle, że jak przejdzie 121.50 to chyba droga otwarta na 113.Po takim spadku i wyjściu z kanału powinien być pullback może warto poczekać.Tak w ogóle to zerkam teraz na usdchf i napisze tak pierwszy raz widze coś tak pięknego,harmonicznego zresztą sami zobaczcie.Idalnie dwa kanały i dwa zniesienia fibo 61.8.

Awatar użytkownika
Spragniony
Gaduła
Gaduła

mówiąc szczerze, nigdy nie staram się prognozować ruchów na dłuższy okres, bo i tak gram daytrading więc nie potrzebuje. jednak patrząc tak pobieżnie z dłuższej perpektywy na eurjpy faktycznie spadek w okolice 113 wydaje się realny. mogą nagle zmienić się fundamenty i cena poleci w odwrotny kierunek.
natomiast S w krótkim terminie teraz jak najbardziej ;) zwłaszcza po przebiciu 120,7.
obecnie nic nie wchodzę, czekam aż cena się lekko uspokoi, zwłaszcza, że dzisiaj już swoje zgarnąłem na eurjpy.

Pozdrawiam ;)

ps.
Seneszal26 pisze:powinien być pullback może warto poczekać
bardzo warto. na to też będę czekać, osobiście liczę na małą korektę, której wielkość będzie zależała od tego jak jeszcze teraz rynek spadnie w dół. a więc pozostaje czekać.
Yes, I can

Awatar użytkownika
thefear
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: thefear »

Witam. Ja tu Panowie zauważam wybicie z formacji podobnej do flagi, może lekko naciąganej lub wybicie z trójkąta. Obstawiałbym dalszy spadek. Dzisiaj na parze eur.jpy udało się wyciągnąć 50 pipsów, ale tyle wsadziłem dzisiaj na edku że jeszcze nie mogę do siebie dojść, a wszystko przez tak pięknie wyglądająco formacje odwróconego RGR na H4, co było tak bardzo prawdopodobne w obecnej sytuacji, ale forex jak zwykle musi ostudzić nawet najpewniejsze wejścia. Pozdrawiam i pipsów życze.
"Są ludzie, którzy nie zauważają małego szczęścia, ponieważ daremnie czekają na duże" Pearl Buck.

Awatar użytkownika
Seneszal26
Pasjonat
Pasjonat

Long EURJPY

Awatar użytkownika
Seneszal26
Pasjonat
Pasjonat

Witam.Dzisiaj kolejny udany dzień EURJPY +77p (wczorajszy long)raz USDCHF +37p
Razem 114p :wink:

ODPOWIEDZ