SonicR Journal - Zaczynamy
Re: SonicR Journal - Zaczynamy
Handluje ktoś jeszcze tą strategią? Wyniki wydają się być niezłe.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Można poczytać co pisze TraderatHome. Ciekawe rzeczy pisze o rynku. Ale myli się też w zagraniach jak każdy inny. Ostatnio chyba preferuje klasyczne wejścia, bez dokładania na stracie.
Pokazują z reguły wyniki w pipsach co niewiele mówi o faktycznych zyskach. Zwłaszcza w "scoutowaniu".
Pokazują z reguły wyniki w pipsach co niewiele mówi o faktycznych zyskach. Zwłaszcza w "scoutowaniu".
Niestety TraderatHome nadal dodaje kilkanaście pozycji pod prąd i jest bardzo oburzony kiedy się go zapyta co zrobi jak pozycja podobnie jak USDCHF poleci o 1800 pipsów. Generanie strategia jest bardzo fajna, a wykresy czytelne. Masz jednak rację - nie chcą pokazać swoich wyników, pokazują tylko zyskowne wejścia. Jak opublikowałem swoje wyniki, żeby ich zachęcić do konstruktywnej dyskusji to kazali mi przeczytać pierwszy post i usunęli wpis.JAREK67 pisze:Można poczytać co pisze TraderatHome. Ciekawe rzeczy pisze o rynku. Ale myli się też w zagraniach jak każdy inny. Ostatnio chyba preferuje klasyczne wejścia, bez dokładania na stracie.
I te ruchy, które "wyjmują" w stosunku do całej otoczki która im towarzyszy to jak strzelanie z armaty do wróbli.
Ale zapomnijmy o zadufanych w sobie niektórych Sonicersach i próbujmy dalej. Dzisiaj EURUSD ładnie się wybiło poza szczyt po lewej, było do wzięcia ok 30 pipsów, ja wziąłem 20 pipsów.
GBPUSD rano dało zarobić na sell, ale było bardzo niespokojne. Wybiła się długa zielona świeca do góry, ale nie był to jeszcze sygnał do zamknięcia pozycji więc zaryzykowałem i otworzyłem kolejną pozycję.
USDJPY weszło idealnie, zamknąłem przy najbliższym oporze.
GBPUSD rano dało zarobić na sell, ale było bardzo niespokojne. Wybiła się długa zielona świeca do góry, ale nie był to jeszcze sygnał do zamknięcia pozycji więc zaryzykowałem i otworzyłem kolejną pozycję.
USDJPY weszło idealnie, zamknąłem przy najbliższym oporze.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ja mam swoja koncepcję. Opartą o wskazania wolumenu z CME. To typowo skalpująca strategia, co nie za bardzo mi leży ze względu na inne zajęcia. Ale wg mnie wolumenem można się podpierać tylko na krótkich dystansach i niskich tf.
Ideałem byłyby wejścia klasyczne.
Czerwona kropka Sell, niebieska Buy.
Jeśli scout to tylko w miejscach wskazanych przez kropki. Myślę, że max 5 scoutów powinno w większości przypadków wystarczyć.
Mam kilka instrumentów do obserwacji. Ułatwieniem jest ot, ze tam gdzie pojawi się sygnał do zajęcia pozycji wykres sam się wyświetla na pierwszym planie (maksymalizuje).
To uwalnia mnie od ciągłego klikania w poszczególne wykresy.

upload

фотохостинг
Ideałem byłyby wejścia klasyczne.
Czerwona kropka Sell, niebieska Buy.
Jeśli scout to tylko w miejscach wskazanych przez kropki. Myślę, że max 5 scoutów powinno w większości przypadków wystarczyć.
Mam kilka instrumentów do obserwacji. Ułatwieniem jest ot, ze tam gdzie pojawi się sygnał do zajęcia pozycji wykres sam się wyświetla na pierwszym planie (maksymalizuje).
To uwalnia mnie od ciągłego klikania w poszczególne wykresy.

upload

фотохостинг
Przyznam, że nigdy nie zwracałem uwagi na wskaźniki volumenu, nie handluję też scout bo po prostu tego nie rozumiem. Można gdzieś pobrać Twój szablon ze wskaźnikami, żeby przetestować?
Sprawa jest trochę bardziej skomplikowana ponieważ wskaźnik wymaga dostępu do danych, które są płatne.
A to nie dla mnie dzięki. Powodzenia.
To jest wersja korzystająca z wolumenu tikowego brokera.

image uploader
Zasady wejść chyba są oczywiste. Konieczne będzie chyba budowanie pozycji poprzez dokładanie kolejnych wejść.
Kto jest zainteresowany wskaźnikami to zapraszam na priv.
W zamian oczekuję, że korzystający podzieli się wynikami swoich testów. Mam nadzieję, ze autor tego dziennika nie będzie miał nic przeciwko temu żeby je tutaj prezentować.

image uploader
Zasady wejść chyba są oczywiste. Konieczne będzie chyba budowanie pozycji poprzez dokładanie kolejnych wejść.
Kto jest zainteresowany wskaźnikami to zapraszam na priv.
W zamian oczekuję, że korzystający podzieli się wynikami swoich testów. Mam nadzieję, ze autor tego dziennika nie będzie miał nic przeciwko temu żeby je tutaj prezentować.