Jestem na tak !
Wreszcie

Gdzie tutaj inwektywa, wulgaryzm, czy też agresja słowna???"Obudź się człowieku! Obudź się!"
Tylko stwierdzenie faktu, iż ktoś, kto nie jest traderem, nie ma wiedzy i mówi o ekantorze
"Ciebie wogóle na tym forum nie powinno być"
Owszem, mocniejsze stwierdzenie, jednak nie powinieneś się obrażać na prawdę."Skończ, wiad z tą twoją gówniarzerią"
j.w.
"Kolejne bzdury piszesz"
Nie wiem co ty wstawiłeś w miejsce "**"?"Chyba cię, kolego, po**bało"
Ja też głosuję na tak, i proponuję następujący sposób:meylo pisze:Tu akurat jest pytanie : tak czy nie?
Jestem na tak !
Wreszcie
Sam tutaj dajesz odpowiedź na to pytanie, tylko nie widzisz aspektów.wiad pisze: Wracając do pytania o SL. Pytanie o sens stosowania kilkuletniego tradera nie ma podstaw, bo on już wypracował swoją technikę. Wówczas należałoby zapytać: "Czy stosujesz SL?". "Stosować czy nie?" wskazuje, iż ktoś nie mający obycia chciałby się dowiedzieć czy warto i pyta o RÓŻNE opinie, różnych osób na różnym poziomie. Za i przeciw. Taki jest sens dyskusji - nie mylić z ankietą. Warto zwrócić uwagę kiedy zarejestrował się autor wątku i kiedy go założył.
Ja uważam, że SL nie ma sensu, bo przy płynnych notowaniach, dużej różnicy w spreadzie nazbyt często jest aktywowany. Argumenty interlokutorów mnie nie przekonały, a CHF ostatnio pokazał, że na nic SL i Stop Out nawet. Lepsza mniejsza dźwignia i przeczekanie okresu burzy i naporu. Niemniej mówię to z pozycji osoby, która kończy 2014 rok stratą w PIT, więc być może na tym polegał mój błąd... albo może pozwolił mi grać ponad przeciętną na foreksie ;-)
Też jestem na tak.Dadas pisze: Ja też głosuję na tak, i proponuję następujący sposób:
Jedna z moich "perełek".highend pisze:Też jestem na tak.Dadas pisze: Ja też głosuję na tak, i proponuję następujący sposób:
Panel i wykres jest mega. A te poziome kreski (czerwone, żółte, zielone) - to..?