Słownik Forex - podstawowe pojęcia dla początkujących
- freshman89
- Gaduła
mam pare pytan, sa to cytaty, ktorych nie rozumeim:
"Na szpicy zjazdu nie siedzą pejsy"
"Kabel już tłucze UP - zrobi ze trzy formacje ekstremalne"
"Poza tym tworzy się PROCA na D1 na woodie wiec muszą być ruchy by ja stworzyć"
"Jen i Funt się powoli się korekcą"
"bede sie dalej upieral ze dzis rowniez musi na d1 byc czerwona swieca"
"Na W1 jest już PROCA czekamy na LAMPĘ "
freshman89 pisze:mam pare pytan, sa to cytaty, ktorych nie rozumeim:

to podwórkowy język po prostu, coś jak:
nie zaczepiaj mnie - turlaj stary do Betlejem
"bede sie dalej upieral ze dzis rowniez musi na d1 byc czerwona swieca" - znaczy że dzisiejszy dzień zakończy się po niższej cenie niż otworzył(świeczka D1 będzie czerwona).
reszta nie wiem jakiego zagadnienia dotyczy.

"nie ważne jak dużo mleka może wypić twój sąsiad lub czy jego dzieci podkradają ser żółty z kanapek swoich rówieśników, tak naprawdę ważne jest to czy potrafiłbyś przepłynąć jezioro mając schowanego w kieszeni banana i 3 litry bezołowiowej benzyny"
Do forumowego slangu podchodż z przymróżeniem oka i nie wszystko co piszą jest wiedzą o FXfreshman89 pisze:mam pare pytan, sa to cytaty, ktorych nie rozumeim:

Wybór brokera
Witam,
Wiem, że temat wałkowany od dłuższego czasu, ale na dziś nie jestem w stanie się zdecydowac na polskiego brokera forex. O XTB napisano tyle że już się wystarczająco zraziłem ale może TMS będzie dobry. Prosze o radę.
Wiem, że temat wałkowany od dłuższego czasu, ale na dziś nie jestem w stanie się zdecydowac na polskiego brokera forex. O XTB napisano tyle że już się wystarczająco zraziłem ale może TMS będzie dobry. Prosze o radę.
Polski rynek Forex ma to do siebie, że jest jeszcze ogólnie dość mały, co pozwala im być małokonkurencyjnymi w stosunku do zagranicznych brokerówkilbil pisze:Wiem, że temat wałkowany od dłuższego czasu, ale na dziś nie jestem w stanie się zdecydowac na polskiego brokera forex. O XTB napisano tyle że już się wystarczająco zraziłem ale może TMS będzie dobry. Prosze o radę.

ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
Wybór platformy
Dzięki za odpowiedź. Rynek nie rozwinięty to rozumiem, ale co dokładnie może spotkać młodego forexowicza. Poza tym oczywiście że wtopi całe depo w nieudane transakcje. W jaki sposób broker może nam dać w kość. Mówi się tutaj cały czas o ludziach chcących zagrać na foreksie jako o dawcach kapitału. No może i tak jest ale nie wiem ilu ludzi w Polsce interesuje się tym tematem. Jeśli za konto w XTB trzeba na wstępie wpłacić 2 TPLN to ilu musu być chętnych żeby im się opłacało, z drugiej strony ilu by nie było to i tak jest to czysty zysk. Z kolei w TMS 10 TPLN na początek czyli wystarczy kilkudziesięciu w roku i kilka set tysięcy w kieszeni bez ciężkiej pracy, ale czy to aż tak o to chodzi? Dajmy na to, że ktoś faktycznie zna się na rzeczy, rozumie analizę techniczną, wnika w dane maroekonomiczne i trafia w dobre zlecenia, czy jak broker zobaczy, że taki gość ma dobrą passę to zacznie mu robić schody? Jak czytam całe to forum to dochodzę do wniosku że w tym całym interesie nie chodzi o dobre transakcje tylko o krojenie kapuchy z naiwniaków chcących łatwo i szybko się wzbogacić. Ale tak jak pisałem muszą być ludzie, którzy grają z głową i rozsądkiem zarabiając na na życie. Chyba, że takich nie ma bo ich wykosił broker taki czy inny. Sam nie wiem co myśleć o tym całym foreksie.
Poczytaj o róznicy pomiędzy brokerem MM,a ECN oraz o opiniach na ich tematkilbil pisze:Sam nie wiem co myśleć o tym całym foreksie.
może rozjaśni Ci to trochę kto utrudnia trading.Osobiście miałem konto u MM polskiego, a teraz u ECN i powiem CI ,że róznica jest kolosalna.Jak już będziesz pewny co do brokera pozostaje skupić się na ,,psychice inwestowania"- jest na forum bo kiedy wejść na rynek i przewidzieć kierunek ruchu dziennego przynajmniej dla mnie to jest bardzo proste z psychiką już nie takie proste tu potrzeba czasu i determinacji.
- freshman89
- Gaduła
Buy stop kupuje na wybicie, Buy Limit na cofnięciu. Testuj na demo.freshman89 pisze:mam pytanie w mt4 jaka jest roznica w oczekujacych miedzy buy stop, but limit itd
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu