[gra na danych] Secret News Weapon

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.

Kosiarz raportów za $250 miesięcznie

Jestem zainteresowany! Dawaj fryku!
122
59%
Wypchaj się fryku to nie możliwe!
84
41%

Liczba głosów: 206

Awatar użytkownika
fryk
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: fryk »

Może coś innego kupiłeś :)
VPS na starcie ma neta itp. Jakby co pisz do ich supportu. Szybko odpowiadają.
Owoce sukcesu rosną na drzewach cierpliwości...

Awatar użytkownika
mba
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: mba »

Kolejny no trade :/

Zauważyłem niepokojący objaw, przynajmniej u mnie no trade przychodzi z opoźnieniem w stosunku do początku ruchu. Ktoś jeszcze to zaobserwował? Jest to o tyle problem, że mam zamiar obniżyć poziomy trigerów dla mniejszych kwot.
pips pipsowi nie równy

Awatar użytkownika
fryk
Gaduła
Gaduła

Jakie masz delivery time i ping z platformą?
Jaki broker? Jaki spread na danych?
Jak wejścia na danych? Jaki lot?

Awatar użytkownika
mba
Stały bywalec
Stały bywalec

Dzisiaj podsumowanie mojego tygodnia :)

Wynik 0 pips.

W tłusty wtorek miałem trochę problemów z konfiguracją i niestety to co najciekawsze przegapiłem.

Środa, czwartek same no trade i tu jak pisalem wczesniej zauważyłem że ruchy na danych u brokera (dt 32ms) pojawiają się dużo wcześniej niż od snw (dt 34ms) - gram z vpsa. Z jednej strony była informacja o problemach z firewallem po stronie snw, z drugiej jak wszystko lata to ciężko jest mierzyć czas :) W każdym razie od tego tygodnia robię nagrania, żeby móc poanalizować. Na oko opóźnienie pomiędzy ruchem a sygnałem wynosiło 2-3 sekundy.

Piątek zaowocował niespodzianką w postaci kwotowania, a poniedziałek już bez niespodzianki również skończył się kwotowaniem. Tutaj brakuje mi jeszcze doświadczenia, żeby wymyślić dlaczego. Konto mini na ibfx, 6 minilotów, slip 5, lewar 1:200. Kolejne gry będą na wiekszym slipie, a potem będę zmniejszał miniloty. Dodatkowo będę testował zachowanie xtb i jak uda mi się wpłacić to również oandę.

Jeśli ktoś grał piątek i poniedziałek to proszę o info o parametrach wejść jeśli się udały.
pips pipsowi nie równy

Awatar użytkownika
mba
Stały bywalec
Stały bywalec

Jak widać póki co tak.

Z jakiegoś powodu u mnie sygnał przychodzi na tyle późno, że już zaczynają się zmieniać ceny w skutek czego albo nie wchodzą mi zlecenia, albo wchodzą w innej cenie niż przed ruchem a doliczając zwiększony spread wychodzę na 0 lub poniżej...

Osobiście temat chwilowo zarzucam na rzecz innych pomysłów, ale podejrzewam, że jak nie wypalą to z konieczności wrócę i rozgryzę co mi nie działa.
pips pipsowi nie równy

Awatar użytkownika
fryk
Gaduła
Gaduła

mba: ponowię moje pytanie sprzed niemal 3 tygodni:

Jakie masz delivery time oraz ping z platformą?
Jaki broker? Jaki spread na danych?
Jaką pozycją grasz?
Czy dysponujesz nagraniem?

Awatar użytkownika
mba
Stały bywalec
Stały bywalec

fryk, już odpowiedzialem :) grałem głównie IBFX z vpsa pingi po 64-68 i do brokera i do SNW czyli dt po 32-34 maksymalnie obstawialem 6 minilotów

mam jeszcze ostatnie nagranie 140 MB :) jak uda mi się wyciąć wstawię linka, niemniej sygnał zazwyczaj miałem w trakcie ruchu i kończyło mi się rekwotowaniem, albo jak ostatnio kupnem w zmienionej cenie :/

do tematu zamierzam wrócić na 3 platformach i w trzech rzędach wielkości, ale w tej chwili ciągnę za dużo srok za ogon i chcę się skupić na skończeniu lub nie własnego ea. W dalszym ciągu uważam że snw ma duży potencjał, ale trzeba mu poświęcić trochę więcej czasu niż 10 minut przed, tak jak to robiłem obecnie.
pips pipsowi nie równy

BigZbig111
Stały bywalec
Stały bywalec

kosiarz for newcomers?

Nieprzeczytany post autor: BigZbig111 »

fryku - grasz jeszcze tym programem? jak wyniki w realu? jakieś zestawienie, statystyka?

ciekawy jestem, kiedy brokerzy się skapna, co trzeba zrobić aby towarzystwo padło na pysk? póki co - pewnie mozna wygrywać!
a lekarstwo z poziomu brokera jest trywialnie proste i tanie;

jeśli ten Felek - dymitr - jak mu tam rzeczywiscie mieszka w usa, jak niektórzy sądza, to mu współczuje - fbi na głowie stanie aby mu znaleźć jakiegoś haka - przechodzić bedzie przez ulicę na czerwonym albo nielegalnego windowsa znajdą?
podejrzewam, że on rezyduje bardziej na wschód, gdzie anglosaskie łapki tak łatwo nie sięgają;

Felek zaprojektował numer genialny w swej prostocie; jedyna zagadka - skąd i na jakich zasadach pozyskuje newsa szybciej od innych; tu musi być jakiś przekręt! a może nie przekręt, może jeszcze jakaś sztuczka?

właściwie to nie musi mieć newsa szybciej - wystarczy równo - a przewaga jest w czasie reakcji na tegoż newsa - automat kontra gawiedź;

należy pamiętać, że automat Felka działa PRZED automatami wszystkich pozostałych graczy z grupy; to by wyjaśniało, dlaczego wciąga do zabawy coraz więcej ludzi - warto zadbać o to, aby szpila była jak najdłuższa;

pomysł genialny; na dużym stopniu ogólnosci - podobny do oscylatora Bagsika-Gąsiorowskiego; wykorzystuje słaby punkt systemu;
Bagsik poszedł do pudła nie za swój system, a za "wreczanie korzyści majątkowych'; ciekawe jak będzie z Felkiem;

Chetnie bym sam z Felkiem spróbował - tyle że zniechęca mnie cała procedura i aura, jaka temu towarzyszy;

facet mógł z tego korzystać latami, gdyby stosował starą dobrą zasadę "tisze jedziesz, dalsze budziesz"; cały szum i ta ogólnoświatowa rozkrzyczana gawiedź i wytworzona aura (forexbastards, felxbastards, scam broker itp - to nie jest język salonu) z pewnością zaszkodzi systemowi jako takiemu, a może też zaszkodzić samemu Felkowi;
ciekawe, jak to się rozwinie!

Awatar użytkownika
fryk
Gaduła
Gaduła

Bigzbig ja swoje zrobilem. Trafiłem na coś (IMO) wyjątkowego i zapodałem na forum. Do tego wyniki i nagrania własnych testów i gier.

Z 63 zadeklarowanych chętnych udziela się tu 2. Gdyby było więcej chętnych rąk do pomocy i dalszych prac by wyciągnąć z tego maksimum to pewnie dalej bym się tu produkował.

Tak jednak nie jest a ja, jak wcześniej pisałem, udzielam się teraz wyłącznie w swoim domowym zaciszu.

Pozdrawiam

ODPOWIEDZ