Dzisiaj podsumowanie mojego tygodnia
Wynik 0 pips.
W tłusty wtorek miałem trochę problemów z konfiguracją i niestety to co najciekawsze przegapiłem.
Środa, czwartek same no trade i tu jak pisalem wczesniej zauważyłem że ruchy na danych u brokera (dt 32ms) pojawiają się dużo wcześniej niż od snw (dt 34ms) - gram z vpsa. Z jednej strony była informacja o problemach z firewallem po stronie snw, z drugiej jak wszystko lata to ciężko jest mierzyć czas

W każdym razie od tego tygodnia robię nagrania, żeby móc poanalizować. Na oko opóźnienie pomiędzy ruchem a sygnałem wynosiło 2-3 sekundy.
Piątek zaowocował niespodzianką w postaci kwotowania, a poniedziałek już bez niespodzianki również skończył się kwotowaniem. Tutaj brakuje mi jeszcze doświadczenia, żeby wymyślić dlaczego. Konto mini na ibfx, 6 minilotów, slip 5, lewar 1:200. Kolejne gry będą na wiekszym slipie, a potem będę zmniejszał miniloty. Dodatkowo będę testował zachowanie xtb i jak uda mi się wpłacić to również oandę.
Jeśli ktoś grał piątek i poniedziałek to proszę o info o parametrach wejść jeśli się udały.