Scalping

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
rabit
Pasjonat
Pasjonat

Re: Scalping

Nieprzeczytany post autor: rabit »

grand116 pisze:Tak umiem ustawiac SL i TP
Wrzuc kilka screnow z trejdami ...
grand116 pisze:ja nie ustawiam ja jestem SL najlepszy SL to palec na myszce i stalowe nerwy
Moim zdaniem to bzdura a najlepszym przykladem jest zalacznik , to tylko jeden z powodow! Ale to tylko moje zdanie...
Pozdro.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ze mnie dupa nie trejder!!! :D

Awatar użytkownika
grand116
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: grand116 »

:roll: jezeli nie mozesz mi pomuc w temacie nie udzielaj sie :563: pozdr.

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Midas »

Dla zysku 4,5 pipsa byłeś 18 na minusie?

Skąd się ostatnio wzięło tylu nowych ludzi, od których bije jakaś taka dziwna aura...ignorancji? Jakoś tak mnie to uderzyło po wpisie grand116. Najlepszy przykład to 4expange czy jak mu tam a także Kimkolwiek. Cały czas zastanawiam się czy może to nie są jakieś fake troll konta? Przecież to przekracza granicę absurdu. Jak rok czy dwa lata temu ludzie się pojawiali to albo się normalnie zachowywali tzn. słuchali rad bardziej doświadczonych kolegów i mimo, że i tak rzadko kiedy te rady trafiały (na co jestem najlepszym przykładem :D ) to jednak był jakiś poziom dyskusji a nie to co się teraz dzieje czyli "Założyłem dziennik, tracę non stop ale chuj Wam w dupę, ja i tak wiem lepiej co rynek zrobi i może teraz jestem na minus 5 tysięcy to jutro zarobię pierwszy milion" albo po prostu ich jurnal kończył się po 2 stronach. Coś tu nie gra.

A żeby nie było offtopu to jak patrzę na edka to widzę shorty (patrząc na wyższy interwał oczywiście). Na weekly spadli -> korekta -> Świeca z długim cieniem spadkowa czyli lecim w dół. Pytanie tylko jak wyglądają dane? Bo wiadomo, że jak dane są zdecydowanie w którąś stronę to na wyższym interwale i tak pójdą w tą stronę :P Na d1 podobnie + odbicie od sr'a + siedzą na lt od dołu (wzrostowej po dołkach z 08.04 i 17.04). Myślę, że pójdziemy w dół w tym tygodniu, ale najpierw zaliczymy 1.3066 (na h1 ta mocna zl'ka po pinie) i wtedy w dół. Nie zmienia to faktu, że będzie co będzie i piszę to tylko z nudów, a grać trzeba to co jest na bieżąco :)

Pozdrawiam, Mid

Awatar użytkownika
adamkaluza
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: adamkaluza »

grand116 pisze:jezeli nie mozesz mi pomuc w temacie nie udzielaj sie :563:
Jeśli już zdecydowałeś się napisać w moim dzienniku, to wykaż więcej szacunku do osób które chcą Ci pomóc!
grand116 pisze:umiem ustawiac SL i TP ale ja nie ustawiam ja jestem SL najlepszy SL to palec na myszce i stalowe nerwy
Przy Twoim doświadczeniu to śmiech na sali :mrgreen:
grand116 pisze:gram od kilku dni na demo
Tutaj jest odpowiednie dla Ciebie miejsce -> http://forex-nawigator.biz/forum/poczat ... forex.html
grand116 pisze:na razie moje wyniki to 21 wejsc na plus 1 na ninus stan konta +25%
Po 20 wejściach na demo taki z Ciebie mistrz? Ja Ci nic nie pomogę bo Twoja odpowiedź do rabita lekko mnie zdenerwowała.
Pomyśl co powinna zrobić cena żeby zabrać ci pieniądze. Ona to zrobi!

Awatar użytkownika
grand116
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: grand116 »

Witam ponownie .Na wstepie chcialbym przeprosic wszystkich którzy poczuli sie urażeni :oops:. Nigdzie nie napisalem ze jestem mistrzem .Co do mojego doswiadczenia wiem ze jest bardzo male , ale na razie nie zamierzam uzywac SL .
Jak napisalem to jest demo domyslam sie ze demo do reala to dwa różne swiaty , dletego chcialbym pocwiczyc okolo miesiaca i sprobowac w realu . Nastawiam sie na lapanie szybkich ruchow po kilka pipsow szybka ocena sytuacji wejscie łapanie wyjscie i dlatego bez SL zobacze jak to sie bedzie sprawdzac w realu .
Wiec jesli mozecie polecic jakiegos dobrego brokera do takiej strategi to z gory dziekuje.

Awatar użytkownika
Microbi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Microbi »

Człowieku zejdź na ziemię, pykasz na demo, kilka wejść i co, graal? Sposób na łatwą kasę ? Jaja sobie robisz czy jak.

1. Fajna kasa nie? Pykasz na demo lotem, wpada te 10-20 pips , i kilka stówek za klikanie myszką wpadło. Super, ale to tak nie działa na live. Dlaczego na demo grasz lotem? Dlatego że ładniej wygląda, czy faktycznie masz taki zamiar na live robić ? Uwierz mi, emocje będziesz miał niczym osaczony żołnierz w Somali. Jeśli nie masz takiego zamiaru na live grać, graj na demo takim lotem jak na rachunku live.

2. Olej demo, nie nauczysz się, live i mikrolot. Kilka błędów i zobaczysz jak kasy ubywa. Demo nie uczy niczego, demo jest dobre do jakiś tam zasad i koniec. Tylko rachunek live, emocje czy będziesz w stanie trzymać się zasad. Sam FX jest prosty, to emocje gubią , nic więcej.

3. Skalp powiadasz, prosty jak potrafisz trzymać się zasad , inaczej polegniesz.

4. Jak chcesz brać kilka pips , ok, SL to dosłownie 3-5 pips, w wyjątkowych sytuacjach możesz dać większy, max 10.

5. Wejscie to pikuś :-) Sztuka zamknąć , nie raz doświadczysz że wziąłeś 4-5 pips a cena na 30 :-) i tu przyjdą : emocje, pazerność. Ulegniesz, zginiesz. Możesz mieć super system, statystycznie zarabiający, złamiesz zasady, wtopisz .

6. Nie zamierzasz używać SL powiadasz, dobra rada, kup sobie grę , większy pożytek. Właśnie przegrałeś w dłuższym terminie.

Nigdy a to nigdy, nigdy nikt nie będzie wiedział gdzie cena pójdzie, skoro zagrałeś, idą w drugą stronę, po co trzymać ?? Bo wrócą ? Nie jeden tak myślał i dopłacał potem do rachunku.

EDIT :

Tak jak tam kolega wyżej napisał, z jakiegoś powodu wielu doświadczonych traderów przestało się udzielać. Co do powodu łatwo zgadnąć. Ja sam z tego czerpałem wiedzę, a na podstawie postów Szwajcara , zbudowałem swój MM dzięki któremu AM swego czasu mi podziękował , a po wymianie uwag z kolegą Cadermo jeszcze go bardziej zmodyfikowałem. Niestety, wielu traderów dało sobie spokój po atakach gimbazy.

pozdrawiam

PS

Ostatnia rada, podczas gry ( a najlepiej cały czas ) omijaj taki twór jak DT. Istny śmietnik.

Awatar użytkownika
adamkaluza
Pasjonat
Pasjonat

Pierwsze i ostatnie zagranie dzisiaj :)

Ejek +35
2013-04-29_ejek.png
Tyle mi w zupełności wystarczy :)

guccon
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: guccon »

Sam mogłem brać dzisiaj jakieś +35 ale wolałem czekać na +70 i skończyło się na BE

Obrazek
online photo storage
Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to właśnie robi.

Awatar użytkownika
adamkaluza
Pasjonat
Pasjonat

Podsumowując kwiecień to ogólnie wyszedłem na minus. Zmieniłem sposób prowadzenia pozycji na luźniejszy i wtedy często zamiast 20 czy 30 pips było 0. Minus nie jest duży. Przeliczając na lota jakim gram to 12 pips :D

W tym miesiącu wracam to tego co wcześniej grałem i się sprawdzało :)

Pierwsze zagranie w tym miesiącu z wczoraj.
Edek +5
2013-05-06_edek.png

Awatar użytkownika
adamkaluza
Pasjonat
Pasjonat

Po godzinie mielonki (jak to Midas mówi) przestawiłem na +1 bo miałem już dość :)
Kabel +1
2013-05-07_kabel.png
Koniec na dzisiaj :)

ODPOWIEDZ