expedient warzywniaka pisze:Około +3 +4%. 10 pips (a 100 w 5-cyfrowym kwotowaniu) = 1%
Co wy z tym 5-cyfrowym kwotowaniem. Piata po przecinku to Tick, czwarta to Pips. Ladne skalpy BTW. (80% depozytu w 3 dni... ostro szarzujesz

expedient warzywniaka pisze:Około +3 +4%. 10 pips (a 100 w 5-cyfrowym kwotowaniu) = 1%
expedient warzywniaka pisze:Scalping to trzymanie pozycji max 1 godzinę (i to już bardzo długo). Jeżeli w tym czasie masz zarobek, należy go zamknąć i szukać kolejnej okazji._/_/Dariusz_/_/ pisze:Ja jak zabezpieczam to już nie obserwuję i zazwyczaj wywala, nawet jak jest w pewnym momencie RR + 4, pewnie musze to zmienic bo chciwosc dopada.
_/_/Dariusz_/_/ pisze:Nieźle , gratulacje . Jakie RR, bo widzę że ładnie zabezpieczone i bardzo szybko .
Ja staram się do 3 dziennie. Przeważnie są ze dwie, jak trafie to wystarczy 1expedient warzywniaka pisze:Tak się zastanawiam, ile Wy, jako skalperzy robicie transakcji dziennie, tak średnio?
No tak... Jak jest publika, to się człowiek stara dwa razy bardziej, żeby pośmiewiska nie zrobić z siebie.adamkaluza pisze:Ja staram się do 3 dziennie. Przeważnie są ze dwie, jak trafie to wystarczy 1expedient warzywniaka pisze:Tak się zastanawiam, ile Wy, jako skalperzy robicie transakcji dziennie, tak średnio?Wszystkie moje zagrania od około 2 miesięcy są wrzucane w dziennik, więc można sobie policzyć
Czasem są dni że nie gram nic, nie mam czasu, albo nie ma dla mnie miejsca do wejścia. Jak gram za dużo, albo wchodzę tam gdzie nie powinienem, to o tym piszę. Motywuje mnie to do tego, żeby twardo trzymać się zasad
U mnie to w sumie się zgadza, ale powiedz to Mr. Texpedient warzywniaka pisze:Scalping to trzymanie pozycji max 1 godzinę
To jest ten temat, nie śmieciszexpedient warzywniaka pisze:PS. To jest temat tak jak ten poprzedni, że każdy może coś od siebie wrzucić, czy śmiecę?
Ja też na S zagrałem ale na ejku. Na edku wyraźniejsza konsola była, na ejku bardziej spadkowo to wyglądało.expedient warzywniaka pisze:Ja w ostatniej chwili się przestawiłem na S przed tym strzałem.
To nie jest tick. To jest po prostu ten sam, ale głębszy rynek. Wykres tickowy nie wygląda tak samo na -4 i na -5 cyfrowym koncie.ZielonaMgielka pisze:expedient warzywniaka pisze:Około +3 +4%. 10 pips (a 100 w 5-cyfrowym kwotowaniu) = 1%
Co wy z tym 5-cyfrowym kwotowaniem. Piata po przecinku to Tick, czwarta to Pips. Ladne skalpy BTW. (80% depozytu w 3 dni... ostro szarzujesz
No właśnie. Tick to jest jeden pojedynczy zauważalny ruch ceny. Jak o 0.1 pipsa na kwotowaniu 5 miejsc po przecinku skoczy cena, to u brokera z kwotowaniem do 4 miejsc po przecinku nawet to może nie być zauważone (pokazane na wykresie). U niego o tick skoczy jak cena zmieni się o 1 pips. Na 5 miejscach po przecinku wykres jest dokładniejszy a co za tym idzie SL i TP można stawiać precyzyjniej.expedient warzywniaka pisze:To nie jest tick. To jest po prostu ten sam, ale głębszy rynek. Wykres tickowy nie wygląda tak samo na -4 i na -5 cyfrowym koncie.