Reload by thefear

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
thefear
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: thefear »

Wydaje mi się że stało się tak przez wejścia na siłę.. Z resztą tak jak pisałem za bardzo uwierzyłem w siebie i w swoje możliwości i od tamtej pory zaczela się tendencja spadkowa..

Myśle że demo będe dalej katował.. Real narazie odpuszczam. Skończyłbym z forexem, ale szkoda mi tego czasu który mu poświęciłem, tylu godzin,dni. Liczę że przyjdzie czas zapłaty ale jeszcze nie teraz.

A Ty czego swojego dziennika nie prowadzisz ?
"Są ludzie, którzy nie zauważają małego szczęścia, ponieważ daremnie czekają na duże" Pearl Buck.

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Shadi »

Lenistwo :) no i na demo jednak mi nie idzie, sam nie wiem czemu. Do tego różne próby skalpu i kilku technik które nie skończyły się dobrze :D Zasadniczo 1h tf +pogląd na 4h = dość czytelny rynek :) Niby po fakcie m5 wygląda ok, ale nie dla mnie te katusze tam. Za szybko. Wyższy tf daje mi czas na przemyślenie wszystkiego. Niestety daje też większy SL :D

Dla przykładu 5ta chyba próba (poprzednie stopowane na be) zagrania S na ucad i praktycznie znowu zaliczone be :) Na m5 bym nie podołał i pewnie zamknąłbym na sl:)

http://i53.tinypic.com/23vcfp0.gif

Awatar użytkownika
thefear
Pasjonat
Pasjonat

Trochę szkoda, bo napewno parę rzeczy możnaby się od Ciebie nauczyć.. Jesteś jednym z nielicznych którzy na demo traca a w realu zarabiają. Tak trzymaj :D Ja też jestem przekonany do H1 i H4, ale wejścia często na m5 i może to między innymi zaważyło. Czas na przemyślenia
"Są ludzie, którzy nie zauważają małego szczęścia, ponieważ daremnie czekają na duże" Pearl Buck.

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

problem polegał na tym że wrzucałem pozycje jak szło - i często wychodziłem sobie. Na real jak wrzucę pozycję to najpierw zaczekam potem się upewnię i na końcu zagram ;)

W zasadzie na tym forum był chwilę jeden dziennik po którym zmieniłem trochę wizję fx - jednak chciałem być mądrzejszy i kombinowałem z "lepszymi" wejściami:D Suma sumarum wychodzi na to że trzeba przyjąć rzeczy jakie są, złożyć zlecenie i czekać :)

bulldog
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: bulldog »

mógłbyś może zdradzić co to za dziennik?

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

bulldog pisze:mógłbyś może zdradzić co to za dziennik?
mógłbym, ale to i tak nie zmieni nic w Twojej grze. Tam w zasadzie nic nie ma - oprócz 2-3 zdań po których zacząłem się zastanawiać :)

bulldog
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: bulldog »

to teraz będę zastanawiał się nad tymi dwoma/trzema zdaniami pozdr i powodzenia

Awatar użytkownika
thefear
Pasjonat
Pasjonat

Witam po krótkiej przerwie. Po pewnych przemyśleniach i zaliczeniu kolejnego MC zrozumiałem że system jest w miarę dobry, ale zawodzi człowiek czyli ja.. Kolejną próbę a raczej kontynuację na koncie demo motywuje tym że na koncie real zrobiłem 100 %, co mi sie jeszcze nie zdarzyło i dlatego myśle że jestem na dobrej drodze. Kieruje również ukłony w stronę Shadiego który w pewnym stopniu mi pomogł zrozumieć kilka rzeczy. Dzięki Shadi.

Gram na tym samym koncie od -30%

W tej chwili jestem w dwóch shortach na edziu

Cena 1.3097 SL 33
I z piątku short 1.3043 SL 90, troche niewypał ale zobaczymy.

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

hehe :) mam nadzieje że teraz już tylko up move na koncie:)

http://i54.tinypic.com/2jb2slf.gif

pierwsza S trochę za szybko gdzieś teraz ja szukałbym

Awatar użytkownika
thefear
Pasjonat
Pasjonat

Pierwsza troche niewypał, ale taka piękna spadająca gwiazda na dziennym w piątek się pojawiła że wszedłem w tego shorta.

ODPOWIEDZ