Rejs.

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
dzikson
Pasjonat
Pasjonat

Re: Rejs.

Nieprzeczytany post autor: dzikson »

ninjaproject pisze:
05 maja 2020, 23:25
@krab29,
Do dupy te strzałki, jak nie zapodajesz mq4.
Z ex4 kodu nie przeczytam, więc nic mi po takim wskaźniku skoro nie wiem co i dlaczego rysuje!
A no widzisz, ninja niezmiennie poprawia mi humor :D
Możesz więc mi wyjaśnić na jakiej zasadzie działa wskaźnik ten który podałem z TF H1? Pisałem do autora ale mi nie odpisał więc możę dowiem się tego od Ciebie.
Zasadę działania strzałek z "forex faktory" znam więc to mi nie potrzebne, ale te które rysują się z H1 chętnie poznam
"Dla każdego inaczej wygląda kawałek nieba, własna sieć odrzutowców kontra pół chleba.."
RR Brygada

Awatar użytkownika
qduaty
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: qduaty »

krab29 pisze:
06 maja 2020, 08:17
Facebók - założony jak dzieciach zaczął chodzić na piłki, teraz wykorzystuje do szkoły - grupa klasowa. 4 znajomych. Brak logowania od początku kwietnia czy tam końca marca. Nie chodzi do szkoły to nie zaglądam. Mógłbym, ale po co?
gmail - założony w tym roku jak zrobiłem androida (memu) na pudle. Nie wykorzystuję do niczego więcej.
W sumie jak ja to mam, to chyba już każdy ma. :D :D
Jeszcze tylko nie miałem i nie mam smartfona, tableta i laptopa. :564: Resztę ogarniam. A i kiedyś (z 15 lat temu, przez rok) miałem kartę do bankomatu i do płacenia w sklepie. W sklepie zaplaciłem raz, wyciągałem kasę z bankomatu. Nie spodobało mi się to. Więc only cash. :568: :564:
Można? Można :!:
A trejding na papierze? 8)
Rynek nigdy nie jest oczywisty. Jest stworzony tak, by oszukiwać większość ludzi przez większość czasu. – Jesse Livermore
Przyjme btc ;)
3B5Nc2Kesdch4E7PNrRVAdt1txm3q5wBZ9

krab29
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: krab29 »

A bywało i bywa testowanie na papierze. Se drukowałem kartkę i paczylem na świczki. Lepiej to widać niż na ekranie. Se spisywałem ze strategii coś ważnego. To pomaga.
3majcie się.
Podejmowanie decyzji inwestycyjnych na podstawie mojej subiektywnej oceny rynku , odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora.
Osoby, którym nie podoba się moja metoda tradingowa informuję, że wiem jak się korzysta z funkcji zasil rachunek!

Awatar użytkownika
qduaty
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: qduaty »

:564:
Rynek nigdy nie jest oczywisty. Jest stworzony tak, by oszukiwać większość ludzi przez większość czasu. – Jesse Livermore
Przyjme btc ;)
3B5Nc2Kesdch4E7PNrRVAdt1txm3q5wBZ9

Awatar użytkownika
ninjaproject
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ninjaproject »

dzikson pisze:
06 maja 2020, 10:08
ninjaproject pisze:
05 maja 2020, 23:25
@krab29,
Do dupy te strzałki, jak nie zapodajesz mq4.
Z ex4 kodu nie przeczytam, więc nic mi po takim wskaźniku skoro nie wiem co i dlaczego rysuje!
A no widzisz, ninja niezmiennie poprawia mi humor :D
Możesz więc mi wyjaśnić na jakiej zasadzie działa wskaźnik ten który podałem z TF H1? Pisałem do autora ale mi nie odpisał więc możę dowiem się tego od Ciebie.
Zasadę działania strzałek z "forex faktory" znam więc to mi nie potrzebne, ale te które rysują się z H1 chętnie poznam
A na której stronie jest ten twój strzałkarz?
PS, znalazłem już!
Trejder, Mentor/trener, aka. Dadas, fx-technik, obecnie ninjaproject.
Programuję wskaźniki i EA do MetaTrader 4/5.

Awatar użytkownika
ninjaproject
Maniak
Maniak

@dzikson,
Trzeba by zapytać autora tego Currency Grail, co on miał konkretnie na myśli.
Wskaźnik bada kilka zależności proporcji dwóch świec i knotów, i na bazie tego określa trend, z tym że też jest opcja unikania zbytniego trendu, którą się określa w pipsach. Prawdopodobnie też chodziło mu o to, że SL ma być po cenie strzałki, i po to jest parametr odległości w pipsach od ceny świecy, gdzie strzałka ma się rysować.
Tak, czy owak, potrzebna by była szczegółowa instrukcja co autor miał na myśli i jak miałoby się regulować parametrami pod konkretny rynek, bo jak wrzucam ten wskaźnik na H1, to żadnego sensu w tych strzałkach nie widzę.
I jeszcze jest filter RSI.

Awatar użytkownika
dzikson
Pasjonat
Pasjonat

Kurcze właśnie obawiałem się że sprawdzisz ten z pliku a nie następnego posta.
Chodziło mi o ten post;
dzikson pisze:
27 kwie 2020, 10:45
dzikson pisze:
26 kwie 2020, 22:53
Tu jest drugi który nie wiem na czym się opiera ale wart jest sprawdzenia. Ninja, nie muszę znać kodu żeby przez kilka miesięcy widzieć że coś ma sens, w razie gdybyś chciał o tym wspomnieć;)
Często się sprawdza, ale w trendzie daje dużo sygnałów przeciw trendowi, jeśli zaś pojawi się na jakimś wyznaczonym przez nas poziomie może być dobrym potwierdzeniem. Strzałki pojawiają sie tylko na H1
Wszystko fajnie opisałem ale linka do wskaźnika nie dodałem.. Proszę; https://www.mql5.com/en/market/product/22873
Te strzałki pojawiają się tylko na H1 i często są trafne, ale za cholerę nie wiem na czym sie opierają, i tu moje pytanie czy możesz zdradzić jaki jest warunek że strzałka sie pojawia?

Wskaźnik który przeanalizowałeś ma swój opis strategi tu; https://c.mql5.com/forextsd/forum/160/c ... system.pdf
Od tego wziął się pomysł na wskaźnik.

edit. Teraz czytam jeszcze raz mój post, i korzystam ze wskaźnika mimo że nie znam kodu a jednak ciekawi mnie na czym się opiera, i tylko dzięki takim ludziom jak Ty, którzy umieją programować mogę poznać zasadę działania
"Dla każdego inaczej wygląda kawałek nieba, własna sieć odrzutowców kontra pół chleba.."
RR Brygada

Awatar użytkownika
ninjaproject
Maniak
Maniak

dzikson pisze:
06 maja 2020, 11:57
Kurcze właśnie obawiałem się że sprawdzisz ten z pliku a nie następnego posta.
Chodziło mi o ten post;
dzikson pisze:
27 kwie 2020, 10:45
dzikson pisze:
26 kwie 2020, 22:53
Tu jest drugi który nie wiem na czym się opiera ale wart jest sprawdzenia. Ninja, nie muszę znać kodu żeby przez kilka miesięcy widzieć że coś ma sens, w razie gdybyś chciał o tym wspomnieć;)
Często się sprawdza, ale w trendzie daje dużo sygnałów przeciw trendowi, jeśli zaś pojawi się na jakimś wyznaczonym przez nas poziomie może być dobrym potwierdzeniem. Strzałki pojawiają sie tylko na H1
Wszystko fajnie opisałem ale linka do wskaźnika nie dodałem.. Proszę; https://www.mql5.com/en/market/product/22873
Te strzałki pojawiają się tylko na H1 i często są trafne, ale za cholerę nie wiem na czym sie opierają, i tu moje pytanie czy możesz zdradzić jaki jest warunek że strzałka sie pojawia?

Wskaźnik który przeanalizowałeś ma swój opis strategi tu; https://c.mql5.com/forextsd/forum/160/c ... system.pdf
Od tego wziął się pomysł na wskaźnik.

edit. Teraz czytam jeszcze raz mój post, i korzystam ze wskaźnika mimo że nie znam kodu a jednak ciekawi mnie na czym się opiera, i tylko dzięki takim ludziom jak Ty, którzy umieją programować mogę poznać zasadę działania
A masz do tego plik źródłowy mq4?
Bo z tego co zapodałeś, to jest wskaźnik do pobrania bezpośrednio z MT4, który się instaluje sam w folderze Market.
Tam nie ma plików mq4, tylko ex4, i tego nie można odczytać.

Awatar użytkownika
dzikson
Pasjonat
Pasjonat

kurcze racja, jest tylko ex4 więc lipa z przeanalizowaniem, autor mi również nie odpisał więc chyba nie poznam o co tam biega, ponieważ sygnały pojawiają się czasem w miejscach, delikatnie pisząc z dooopy. Mimo wszystko dzięki za chęć pomocy :564:
RR Brygada

Awatar użytkownika
ninjaproject
Maniak
Maniak

Ale, wrzucając ten indyk na wykres dowiedziałem się co następuje:
1. Mam lepszy, i to znacznie.
2. Ten indyk może spowodować straty, w szczególności gdy ktoś stosuje EA, nawet tylko zarządzające pozycją.
Obraz z tym wskaźnikiem:
SILVERH1.jpg
Obraz po usunięciu wskaźnika z wykresu:
SILVERH1_po.jpg
Nie dość, że mi wyczyścił wykres, to jeszcze śmieci zostawił w prawym, górnym rogu!
Radzę jak najszybciej się go pozbyć!
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

ODPOWIEDZ