Rejs.
Re: Rejs.
Był formacik i działa mt4 admirala z supreme. Próbuję, ale. W testach EA najwyższy interwał to D1 i on czyta dane od 2012 roku. Weekly i monthly są starsze dane w historii, ale nie można ich ustawić w testerze. Darku, pewnie do ciebie pytanie. Można w admirale zaimportować historię D1 od 2008 roku czy to niemożliwe?krab29 pisze: ↑31 mar 2020, 15:32Odnośnie trajdowania codziennie - ostatnio na okręcie pojawiły się takie wizje. Mam takie przemyślenia ogólnie tego wszystkiego - całego fx. Akcje/Indeksy zawsze rosną, a stabilne waluty zawsze konsolidują. Oczywiście są wyjątki od tej reguły. Patrz AUD. Ale wracając. Ostatni kryzys był IX 2008 - znaczy się początek. Każdy zna cykl Bennera-Fibonacciego. Ileś lat koniunktury, i potem krach. Wyłączając jakie aspekty go powodują, wiemy, że prędzej czy później on nastąpi. Im późnej tym skutek jest silniejszy. Otóż chodzą mi po głowie indeksy, których nie ogarniam. Ostatni kryzys wybuchł w USA więc posłużę się US500.
https://invst.ly/qanwj - kryzys wybucha we IX 2008, a pół roku później mamy dołek,
https://invst.ly/qanzx - ponieważ indeksy zawsze rosną to wchodzimy w L. Kiedy? Jakieś 3 miesiące od widocznego wtedy dołka i 9 miesięcy od początkowego boom. Moje wejście jest fioletowe, mistrzów czerwone. Jako, że słaby jestem na fx, to takie są. Z tym nie dyskutujmy bo po co. Nie trzeba po mnie jechać. Co mogę powiedzieć o wejściu: Było ono w czasach kiedy było już spokojnie, a przynajmniej nie tak nerwowo.
https://invst.ly/qao4k - tutaj takie szersze spojrzenie na tę perspektywę. Komentarz wydaje mi się zbędny.
Teraz problem który mam: w admiral markets jest dodatek supreme edition - u mnie nie chodzi bo popierniczyłem windowsa. Instalowalem nowego na starego bez formatu. Więc, wracając, jest strona w necie która pozwoli obliczyć np ile kosztuje 1 lot, ile od niego na swojej fioletowej kresce miałbym na początku w plecy (depozyt zabezpieczający pozycję do tej czerwonej), ile kosztowaly by do dzisiaj swapy, ile jakbym zamknął dzisiaj pozycję bym zarobił - w miedzy czasie zmienił się lewar?
Zastanawia mnie czy walcząc z pozycjami, nie lepiej walnąć jednej z sensem LT - na cały cykl koniunktury? I przez cały ten czas po prostu dłubać sobie w ... - tam gdzie kto lubi?
Czy granie w moim przypadku na dni/tygodnie/miesiące ma jakikolwiek sens? Czas, analizy, ....
No nie mogę sobie tego wyliczyć. Zna ktoś sposób na policzenie tego???
Tak se spaceruje po pokładzie i jest tak spokojnie. Tylko ten wesoły roger gryzie w ślipia.

PS. Właśnie sobie uświadomiłem, że straciłem cnotę - pierwszy raz się zacytowałem. Pełen narcyzm.

Podejmowanie decyzji inwestycyjnych na podstawie mojej subiektywnej oceny rynku , odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora.
Osoby, którym nie podoba się moja metoda tradingowa informuję, że wiem jak się korzysta z funkcji zasil rachunek!
Osoby, którym nie podoba się moja metoda tradingowa informuję, że wiem jak się korzysta z funkcji zasil rachunek!
- ninjaproject
- Maniak
Można, ale trzeba być offline, bo inaczej przepisze.
Dane nie będą od Admirala, tylko zewnętrzne.
Dane nie będą od Admirala, tylko zewnętrzne.
Trejder, Mentor/trener, aka. Dadas, fx-technik, obecnie ninjaproject.
Programuję wskaźniki i EA do MetaTrader 4/5.
-
- Maniak
zostałem poproszony o pokazanie % poziomu zabezpieczenia rozgrywanej pozycji
HTHNie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
πάντα ρέει - Panta rhei - Wszystko płynie
Jest to moja subiektywna ocena rynku , inwestowanie na jej podstawie mija się z celem
Jest to moja subiektywna ocena rynku , inwestowanie na jej podstawie mija się z celem

LOL 
Nie wiem czy chce wiedzieć jak wielki masz depozyt albo jak malutkie jest to pół lota?

Nie wiem czy chce wiedzieć jak wielki masz depozyt albo jak malutkie jest to pół lota?

Rynek nigdy nie jest oczywisty. Jest stworzony tak, by oszukiwać większość ludzi przez większość czasu. – Jesse Livermore
Przyjme btc
3B5Nc2Kesdch4E7PNrRVAdt1txm3q5wBZ9
Przyjme btc

- ninjaproject
- Maniak
Pewnie spora dźwignia, ale i depo musi być przyzwoite.
Tak myślę, że 200 lewar dla indeksów jest osiągalny.
Trejder, Mentor/trener, aka. Dadas, fx-technik, obecnie ninjaproject.
Tolmon, kiedyś pisałeś, że nie masz czasu, nie siedzisz i patrzysz na kreski. A ostatnio widzę pozycje otwierane o czwartej ranoTolmon_Nika pisze: ↑05 maja 2020, 16:33zostałem poproszony o pokazanie % poziomu zabezpieczenia rozgrywanej pozycji
pozycje.png
HTH

Gdzie wy kupujecie czas, ludzie, GDZIE

Pozdrawiam i 3maj się.
Podejmowanie decyzji inwestycyjnych na podstawie mojej subiektywnej oceny rynku , odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora.
- DupnySystem
- Gaduła
Założe się, że jest to pozycja na otwarciu rynku w kierunku zamknięcia luki, więc np 0:00 naszego czasu. Widoczenie broker z kosmosu jak z takim czasem.
a taki poziom zabezpieczenia to przy lewarze 1/200 jak np w ICM to przy rachunku 36 tys USD.
Tylko lewar na maxa 
https://www.forexfactory.com/llj.fx#acct.26

https://www.forexfactory.com/llj.fx#acct.26
Też ostatnio tragedia z czasem.. wbrew pozorom dla mnie to oznacza właśnie zerkanie na fx w okolicach 3-4 nad ranem w normalny "dzień" i 1-2 w nocy jeśli muszę wcześniej wyjśćkrab29 pisze: ↑05 maja 2020, 19:58Tolmon, kiedyś pisałeś, że nie masz czasu, nie siedzisz i patrzysz na kreski. A ostatnio widzę pozycje otwierane o czwartej ranoTolmon_Nika pisze: ↑05 maja 2020, 16:33zostałem poproszony o pokazanie % poziomu zabezpieczenia rozgrywanej pozycji
pozycje.png
HTHAutomat czy siedzisz w nocy
![]()
![]()
Gdzie wy kupujecie czas, ludzie, GDZIE![]()
![]()
![]()
Pozdrawiam i 3maj się.

Rynek nigdy nie jest oczywisty. Jest stworzony tak, by oszukiwać większość ludzi przez większość czasu. – Jesse Livermore
Przyjme btc
Przyjme btc

Uzupełniając Dziksona. W załączeniu "mój" indyk ze strzałkami. Rysuje strzałki na różnych tfach. Ale. Jak możecie zobaczyć to strzałka może się przesuwać. Nie pojawia się i nie zostaje za pierwszym razem. Także nie jest to 'święty grill'. Kto chce to może spróbować. Nie wiem jak to wygląda u Tolmona i Darka.
https://forexclub.pl/dane-historyczne-m ... pliku-csv/ - znalezione na necie. Ale. Nie umiem ściągnąć danych od 2008 roku US500. Umiem txt przerobić na xls - to nie problem. Umie ktoś ściągnąć dane i wysłać mi/tutaj? Nie muszą być tickowe. Wystarczy dzienny. Demon Admiral Market mt4.
PS. Tak se chodzę po pokładzie - pusto. Chyba niektórzy powyskakiwali, czy co
O nie, wisi wesoły roger. Czy to Latający Holender
Mam dreszcze
Tak se przypomniałem jak Cajto kiedyś wywiesił tęczowego rogera, brrrrrrrrrrr

https://forexclub.pl/dane-historyczne-m ... pliku-csv/ - znalezione na necie. Ale. Nie umiem ściągnąć danych od 2008 roku US500. Umiem txt przerobić na xls - to nie problem. Umie ktoś ściągnąć dane i wysłać mi/tutaj? Nie muszą być tickowe. Wystarczy dzienny. Demon Admiral Market mt4.
PS. Tak se chodzę po pokładzie - pusto. Chyba niektórzy powyskakiwali, czy co

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.