Złoto już lepiej, chorągiewka na H4, choć szczerze jakoś ten pełen zasięg UP do mnie nie przemawia. IMO i tak będzie spora amplituda, niezależnie od kierunku.
Ta Bossa ma spredy jak w mięsnym podczas epidemii

Tak, dla kogoś może być tanio, pod warunkiem że sprzedał towar drożej, to potem jak go znowu kupuje, to jeżeli kupuje po cenie hurtowej, to mu pasuje. Nie ma cudów w handlu. Rynek jest taki, jaki w danym momencie jest. I, jeżeli ktoś kupuje towar po cenach detalicznych, to musi szukać frajera, który mu za ten towar zapłaci więcej niż rynek normalnie daje, albo oszukać klienta, że kupuje coś wyjątkowego, albo oddać po cenie obniżonej, po to tylko, żeby odzyskać jakiś kapitał, żeby znowu zakupić towar po cenach hurtowych, żeby go móc normalnie sprzedać po cenach detalicznych, je zeli na ten towar w ogóle jest popyt.dzikson pisze: ↑31 mar 2020, 10:57Widzę że wczoraj były dywagację na temat "tanio, drogo". Przecież to określenie nie powinno być przedmiotem sporów. Dla jednych tanio dla innych drogo. Mam najmniejsze doświadczenie chyba z Was, ale czy nie jest tak że mimo powiedzmy wzrostów jak np. przedstawił Cajto na funcie dla kogoś może być nadal tanio? Dla mnie był trend wyraźny, czekałem, a raczej grałem póki nie doszli do wyznaczonych poziomów czyli do wsparcia które pokrywało się z fibo całych spadków, i do tego czasu było cały czas tanio. Obecnie dla mnie jest za drogo na kupowanie, ale na sprzedawanie już nie (oczywiście mogę być w błędzie, rynek zweryfikuje), ale idąc dalej, ten ktoś dla kogo było cały czas za drogo, poczeka na korektę i wtedy może uzna że jest już na tyle tanio że może zacząć kupować.
Pytałem kiedyś gdzieś o to, ale zapytam po raz kolejny, czy jest gdzieś szansa na podgląd do orderbooka jakiś instrumentów? dużo by to ułatwiło w pewnych sytuacjach
Znam temat, jestem wyuczonym handlowcem, z praktyką sięgającą dalej niż zacząłem się kształcić w tym kierunku, i praktyką późniejszą która otworzyła mi oczy na skale możliwości.ninjaproject pisze: ↑31 mar 2020, 11:41Tak, dla kogoś może być tanio, pod warunkiem że sprzedał towar drożej, to potem jak go znowu kupuje, to jeżeli kupuje po cenie hurtowej, to mu pasuje. Nie ma cudów w handlu. Rynek jest taki, jaki w danym momencie jest. I, jeżeli ktoś kupuje towar po cenach detalicznych, to musi szukać frajera, który mu za ten towar zapłaci więcej niż rynek normalnie daje, albo oszukać klienta, że kupuje coś wyjątkowego, albo oddać po cenie obniżonej, po to tylko, żeby odzyskać jakiś kapitał, żeby znowu zakupić towar po cenach hurtowych, żeby go móc normalnie sprzedać po cenach detalicznych, je zeli na ten towar w ogóle jest popyt.
Nie zmienisz faktów tylko dlatego, że coś sobie chcesz na siłę wytłumaczyć.
Zdaje sobie sprawę że nie u zwykłych brokerów. Gdzieś widziałem że za opłatą jakiś broker udostępnia 3 zlecenia z każdej strony, co mnie nie ratuje bo wtedy już w ogóle bym od kompa nie mógł odejść.ninjaproject pisze: ↑31 mar 2020, 11:43Co do orderbook, to tylko na rynkach regulowanych, Futures i Stock.
Ergo, nie u takiego brokera, z którego zwykle korzystamy dla CFD/Forex.
Rynki OTC nie mają orderbook, a broker swojej nie udostępni.
https://www.rmf24.pl/raporty/raport-wyb ... d,4411819Jeżeli są warunki do tego, żeby chodzić normalnie do sklepu, to są i warunki do tego, żeby pójść do lokalu wyborczego, z zachowanie odpowiednich środków ostrożności - ocenił podczas poniedziałkowej sesji "Q&A" na Facebooku prezydent Andrzej Duda.
"Trump zwrócił się bezpośrednio do koncernów General Motors oraz Ford, które zapowiedziały ich produkcję.""General Motors musi natychmiast uruchomić swoją głupio opuszczoną fabrykę Lordstown w Ohio lub w innej lokalizacji i rozpocząć produkcję respiratorów w tym momencie!!!!!! FORD, uruchom respiratory, szybko!!!!