Rejs.

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
qduaty
Pasjonat
Pasjonat

Re: Rejs.

Nieprzeczytany post autor: qduaty »

nieudacznik pisze:
21 mar 2020, 12:03
Anomalia pisze:
21 mar 2020, 10:24
ninjaproject pisze:
20 mar 2020, 22:55
CFI2.jpg
Wykres jak każdy inny.
Całkowicie techniczny.
Tylko, trzeba mieć pojęcie, a nie cwaniakowć, kolego leszczu.
CFI2.jpg
Tu wszystko widać gołym okiem...
CFI2_Monthly.jpg
Ninja, a możesz prostymi słowy wytłumaczyć leszczynie-zapominajce, co widzisz? Bardzo cenię możliwość poznania innego spojrzenia, niż moje. Daj się skusić, proszę :564:

nieudaczniku, czyli jak pojedziemy na Rejsowe spotkanie do Tolmona to będzie się trzeba z Tobą bić żeby się zakupmlować? :lol:
Jestem pacyfistą i za przemocą zbytnio nie przepadam... Ale czasami trzeba wyrwać chwasta :) :)

https://www.youtube.com/watch?v=uZ2WK5dCgFs
:564:
Rynek nigdy nie jest oczywisty. Jest stworzony tak, by oszukiwać większość ludzi przez większość czasu. – Jesse Livermore
Przyjme btc ;)
3B5Nc2Kesdch4E7PNrRVAdt1txm3q5wBZ9

Awatar użytkownika
Anomalia
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Anomalia »

El Primo pisze:
20 mar 2020, 18:21
Zgadza się niezapominajko :564: W przypadku kontraktów CO2 analiza na podstawie fundamentów
Zapominajko, oj zapominajko :oops:

Historia z życia będzie.
Jesienią 2015 pisałam opinię o innowacyjności, szczegółów oczywiście powiedzieć nie mogę. Jednym z jej elementów była min. analiza palladu, rodu itp (nie miałam pojęcia wówczas, że można na nich inwestować via fx :lol: ). Pallad był wtedy na poziomie 5xx by finalnie dojść do 2800.
W tej opinii znalazły się wnioski:
"Istnieje duże prawdopodobieństwo, że popyt na nie będzie rósł, zwłaszcza ze względu na dynamiczny rozwój motoryzacji w Azji. (...) Kolejne miesiące przyniosą ożywienie amerykańskiego przemysłu samochodowego. (...) Chiny i Stany Zjednoczone to dwa najważniejsze kraje na mapie popytu na pallad. (...) Co więcej, na rynku palladu problemem jest strona podażowa. (...) Słabnie tempo wyprzedawania przez Rosję państwowych rezerw palladu, które przez wiele lat stanowiły wsparcie dla strony podażowej na rynku tego metalu. (...).
Rezerwy palladu są na niskim poziomie i potencjał ich sprzedaży się wyczerpuje. (...) Tego typu metali szlachetnych nie da się zastąpić żadnym innym surowcem."

To było 4 lata z haczykiem temu, więc czas i rynek zweryfikowały trafność tej analizy. Technologia wdrożona, przełożyło się to na kasę ładnie.
Dlatego pallad mnie teraz interesuje, i oczywiście pytanie "kiedy" a nie "czy". Jasna sprawa, że analizę trzeba zrobić ponownie, bo sytuacja jest ciekawa w aspekcie polityki Chin i rozwoju technologii.
Z podobnego względu myślę o kontraktach CO2 - o ile nasz świat będzie trwał, to też logiczny instrument dla mnie do grania longów.
Wciąż pytanie - kiedy?
Najłatwiej było powiedzieć - TERAZ - i stawiać strażników, uśredniać, pukać, gridować. Ale mam masę wątpliwości - przemysł stoi i nieprędko ruszy, zresztą dalszy rozwój sytuacji jest wciąż jedną, wielką niewiadomą. Automotiv już ma zapaść a przecież kłopoty się dopiero zaczęły. Nie będzie konsumpcji, nie będzie produkcji, proste jak konstrukcja cepa.
To mi mocno chodzi po głowie, jako wstępne założenia do dalszej analizy.
Co Wy na to?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Zostawiam też nowe pozycje na jutro.. tak nie za dużo, 60 lotów" (Ś44)
"Ciężko się gra 10 pozycji po 250 lotów- niewygodnie." (Ś44)

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

Anomalia pisze:
21 mar 2020, 14:18
El Primo pisze:
20 mar 2020, 18:21
Zgadza się niezapominajko :564: W przypadku kontraktów CO2 analiza na podstawie fundamentów
Zapominajko, oj zapominajko :oops:

Historia z życia będzie.
Jesienią 2015 pisałam opinię o innowacyjności, szczegółów oczywiście powiedzieć nie mogę. Jednym z jej elementów była min. analiza palladu, rodu itp (nie miałam pojęcia wówczas, że można na nich inwestować via fx :lol: ). Pallad był wtedy na poziomie 5xx by finalnie dojść do 2800.
W tej opinii znalazły się wnioski:
"Istnieje duże prawdopodobieństwo, że popyt na nie będzie rósł, zwłaszcza ze względu na dynamiczny rozwój motoryzacji w Azji. (...) Kolejne miesiące przyniosą ożywienie amerykańskiego przemysłu samochodowego. (...) Chiny i Stany Zjednoczone to dwa najważniejsze kraje na mapie popytu na pallad. (...) Co więcej, na rynku palladu problemem jest strona podażowa. (...) Słabnie tempo wyprzedawania przez Rosję państwowych rezerw palladu, które przez wiele lat stanowiły wsparcie dla strony podażowej na rynku tego metalu. (...).
Rezerwy palladu są na niskim poziomie i potencjał ich sprzedaży się wyczerpuje. (...) Tego typu metali szlachetnych nie da się zastąpić żadnym innym surowcem."

To było 4 lata z haczykiem temu, więc czas i rynek zweryfikowały trafność tej analizy. Technologia wdrożona, przełożyło się to na kasę ładnie.
Dlatego pallad mnie teraz interesuje, i oczywiście pytanie "kiedy" a nie "czy". Jasna sprawa, że analizę trzeba zrobić ponownie, bo sytuacja jest ciekawa w aspekcie polityki Chin i rozwoju technologii.
Z podobnego względu myślę o kontraktach CO2 - o ile nasz świat będzie trwał, to też logiczny instrument dla mnie do grania longów.
Wciąż pytanie - kiedy?
Najłatwiej było powiedzieć - TERAZ - i stawiać strażników, uśredniać, pukać, gridować. Ale mam masę wątpliwości - przemysł stoi i nieprędko ruszy, zresztą dalszy rozwój sytuacji jest wciąż jedną, wielką niewiadomą. Automotiv już ma zapaść a przecież kłopoty się dopiero zaczęły. Nie będzie konsumpcji, nie będzie produkcji, proste jak konstrukcja cepa.
To mi mocno chodzi po głowie, jako wstępne założenia do dalszej analizy.
Co Wy na to?
Witam w tym dzienniku,
Ja bynajmniej chciałbym usłyszeć analize AF w temacie jw. i ewentualne pozycjonowanie ww instrumentów-
-bardzo mnie ciekawi ewentualny trejd

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Anomalia
Pasjonat
Pasjonat

A że łikend jest, KO być powinno ale się bojam, bo za zeszłotygodniowe to musiałam w pocie czoła cały statek czyścić szczoteczką do zębów :roll:
Zatem z dedykacją dla współrejsowiczów: jesteśmy na wczasach :564:

nieudacznik
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: nieudacznik »

Anomalia pisze:
21 mar 2020, 14:31
A że łikend jest, KO być powinno ale się bojam, bo za zeszłotygodniowe to musiałam w pocie czoła cały statek czyścić szczoteczką do zębów :roll:
To i tak miałaś szczęście, że nie musiałaś myć pokładu sznurowadłem... :)

Awatar użytkownika
ninjaproject
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ninjaproject »

Kurcze, Polaka, w twarz?!
Ty taki jesteś qduaty?
Trejder, Mentor/trener, aka. Dadas, fx-technik, obecnie ninjaproject.
Programuję wskaźniki i EA do MetaTrader 4/5.

Awatar użytkownika
ninjaproject
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ninjaproject »

@Anomalia,
CFI2_Monthly.jpg
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Trejder, Mentor/trener, aka. Dadas, fx-technik, obecnie ninjaproject.
Programuję wskaźniki i EA do MetaTrader 4/5.

Awatar użytkownika
Anomalia
Pasjonat
Pasjonat

Tomasz196407 pisze:
21 mar 2020, 14:30
Witam w tym dzienniku,
Ja bynajmniej chciałbym usłyszeć analize AF w temacie jw. i ewentualne pozycjonowanie ww instrumentów-
-bardzo mnie ciekawi ewentualny trejd
Pozdrawiam
Witaj Tomasz, dobrze że znów jesteś na forum. Nie wiem, jak długo płyniesz z nami, więc od razu napiszę - wątek jest specyficzny, luźny. Mam nadzieję, że będziesz dobrze się czuł na pokładzie :564:
Dla mnie to pierwszy krach który przeżywam będąc na rynku. Pozycje otwieram rzadko. I tak jak pisałam wiele razy, dla mnie póki co niepewność jest zbyt wielka aby teraz wchodzić w pozycje lt. Ale zastanawiam się co dalej i to co czytałeś jest elementem tego, co mi po głowie chodzi. Nie jestem przywiązana do żadnego instrumentu a forex pełen jest możliwości - myślę więc, jak to najsensowniej rozwiązać. O ile od stycznia nie miałam wątpliwości co do tego, na czym grać, tak teraz je mam. Szczerze mówiąc, po tym co się działo i tempie w jakim się działo, nie wyobrażam sobie jak dalej będę grać. Jak Wy będziecie grać? Przecież jak to wszystko wróci do normy (oby), to wykresy będą wyglądały jakby stały. Dla mnie w każdym razie. Patrząc przykładowo na pallad, z 600 do 2800 w cztery lata żadnego wrażenia teraz na mnie nie robi, a przecież powinno.
Jak sobie rozkminię jakiś instrument, to oczywiście napiszę. Pallad i CO2 mnie interesują, bo są potrzebne aby przemysł odpalił. I to mnie ciekawi, bardzo, zwłaszcza w kontekście czasu i kolejności odbijania się od minimów/maksimów.

Awatar użytkownika
Anomalia
Pasjonat
Pasjonat

nieudacznik pisze:
21 mar 2020, 15:22
Anomalia pisze:
21 mar 2020, 14:31
To i tak miałaś szczęście, że nie musiałaś myć pokładu sznurowadłem... :)
Tak, wiem, na szczęście cajto to ludzki pan :564:

Awatar użytkownika
qduaty
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: qduaty »

IMO jak na razie to ani AF ani AT.. Panika..

A co do KO
W sumie podchodzi pod masochizm z mojej strony, ale chcę obejrzeć ten film 8)
Rynek nigdy nie jest oczywisty. Jest stworzony tak, by oszukiwać większość ludzi przez większość czasu. – Jesse Livermore
Przyjme btc ;)
3B5Nc2Kesdch4E7PNrRVAdt1txm3q5wBZ9

ODPOWIEDZ