Re: Zakładanie konta na platformie Oanda

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera ?

Zdecydowanie polecam
95
33%
Poza paroma minusami są ok
92
32%
Przeciętny
60
21%
Mają wiele wad
16
5%
Stanowczo odradzam
28
10%

Liczba głosów: 291

Awatar użytkownika
komislaw
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: komislaw »

nowicjusz123 pisze:1. Czy jezeli nie pracuje to przy rejestracji na OANDE w zakladce "Personal & Employment Information" podaje unemployed. To co mam wpisac w zakladce "Financial Profile" np w oknie z dochodem rocznym.
Tak, jeżeli nie pracujesz, to wybierasz 'Unemployed'. Co do dochodu to jest tam przedział od 0 do 20,000 USD, wiec mozesz to wybrać.
nowicjusz123 pisze:2. Czy na pytanie :What is your total Networth? czyli jaka jest wartosc netto mojego majatku czyli mam podac kapital (depozyt) jaki wplacam do nich ??
To jest całkowita wartość Twojego majątku. Wydaje mi się, że nie jest ważne ile dokładnie tam podasz i że są to dane zbierane raczej do jakichś statystyk. Na pewno nie jest to kwota którą bedziesz wpłacał, bo do tego bedziesz miał inny formularz już po założeniu konta.
nowicjusz123 pisze:3. Czy przy wysylaniu skanu dowodu osob. zeskanowane obie strony zapisac jako jeden plik jpg. Jak tak to co mam wpisac w pole Total pages: ____ (including cover).
Możesz zapisać obie strony w jednym pliku. w polu 'Total pages' wpisujesz ile w sumie im plików wysyłasz. Czyli jak masz np. w jednym pliku przód i tył dowodu, w drugim przód i tył prawa jazdy, a w trzecim skan tego formularza (OANDA FXTrade Identification Confirmation) to podajesz Total pages:__3__
nowicjusz123 pisze:4. Co trzeba wpisac po znaku # np: ___ Passport# ___________
Wpisujesz tam numer paszportu, którego skan im wysyłasz.

Awatar użytkownika
nowicjusz123
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: nowicjusz123 »

Wielkie dzieki za pomoc komislaw.

Jeszcze jedno pytanko: jaka dzwignie byście wybrali przy stanie konta 500 - 700$ ktora waszym zdaniem jest najbardziej opytmalna.

Gdzie na stronie oa mozna dostac dane do przelewów :( jakos nie moge ich znalezc . z gory dziekuje
Małymi łyżeczkami, ale wciąż ...

Awatar użytkownika
Hitman
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Hitman »

A wziąłeś pod uwagę weekendowy spread ? Bo coś mi się wydaje że nie uwzględniłeś tego.

Awatar użytkownika
komislaw
Stały bywalec
Stały bywalec

Spread wraca do 'normalnego' o 2 w nocy naszego czasu, więc Twoja transakcja jeszcze sie łapie na spread weekendowy, który na AUD/JPY wynosi 15 pips.

Poza tym przełącz na chwile rodzaj wykresu na Oandzie na "Min/Max" i zobaczysz, że minimum wynosiło 94,945

Awatar użytkownika
komislaw
Stały bywalec
Stały bywalec

hobbit pisze:Jak mogę przełączyć rodzaj wykresu na "Min/Max"?
Wybierasz rodzaj z listy rozwijalnej nad wykresem, obok Timeframe.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Kovis
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Kovis »

Tomekm pisze:Witam mam pytanie. Dlaczego na konto oandy (demo) mam dopisywaną co jakiś czas kase. Np. w piątek miałęm 100.116 a dzisiaj (poniedziałek) 100.145
Może mi to ktoś wytłumaczyć?
Mozliwe ze demo maja tak samo oprocentowane jak real...
Nie grałem dużo na demo, ale możliwe ze dodają % tak samo jak na real.

Awatar użytkownika
Hitman
Gaduła
Gaduła

Re: Sub-accounts

Nieprzeczytany post autor: Hitman »

zodiak pisze:Mam taki problem. Utworzyłem kilka sub-accounts w Oandzie i zawsze jak się loguje na następny dzień otwiera mi primary account. Jak ustawić żeby logować się na wejściu do wybranego sub-account?
Z tego co wiem to nie da się.

Awatar użytkownika
fryk
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: fryk »

Menu Tools > Save Current Layout
Owoce sukcesu rosną na drzewach cierpliwości...

Awatar użytkownika
fryk
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: fryk »

Zapytaj ich:
http://fxtrade.oanda.com/help/

Kliknij w to:
Obrazek

Ja raz zauważyłem, że podają na stronie spread dla GBP/USD 2.5 zamiast 2.8 i po 2 dniach zmienili :)
Owoce sukcesu rosną na drzewach cierpliwości...

Awatar użytkownika
jasonbourne
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jasonbourne »

buffer1 pisze:2. Nie korzystalem z Oandy, ale wyobrazam sobie to tak ze jest ona dostepna przez www. I tu pytanie - gdy zaloguje sie na swoje konto Oandowe to czy jest mozliwe zrobienie jakiegos bilansu zyskow/strat z wybranego okresu czasu ? (tak jak w bankach)
Jak najbardziej, wchodzisz w "history", podajesz okres czasu i ...

juz wiesz dlaczego trzeba zrobic kolejny depozyt :D
Zapraszam do czytania moich artykułów "Jak zarabiać co najmniej 100% rocznie na rynku Forex" na portalu Comparic.pl

ODPOWIEDZ